Войната в Украйна 1

• 1 800 021
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 795
Тесла,
Летището в Гостомел е завзето обратно под украински контрол, а руските десантници са били обкръжени и унищожени, като няколко от тях са пленени!
Байрактарите работят отлично, танкове, БТР-и, камиони горят като кибритени клечки!
Джевелините също як бой ! Унищожени са около 50 руски танка, свалени са 7 самолета и 10-на хеликоптера! Украинците не само, че не се предават, но напротив! Положението започва да се стабилизира!

Сърцето ми е с Украйна в тази война. Но мисля че нямат шансове. В отделни ситуации и зони по фронта като във всяка война има променливи, но генерално, руската армия превъзхожда много по численост, въоражение и техника. Вече спечелиха битката за украинското небе, това им дава голямо предимство. Ако Украйна съумее да забави и проточи руската победа, която трябва да е бърза, за да се тушира евентуално нарастващо недоволство в Русия срещу Путин ако няма бърза победа, а по дълга и изтощителна икономически война, войната е скъпо нещо, и гълта много ресурси, Украйна ще са във все по добро положение ако проточат войната и няма бърза победа на Русия.

# 796

Е, защо в Париж, а не в Санкт Петербург?

По същата логика, по която искаш Путин мъртъв, но не си хванала лично ти пистолета да го гръмнеш.
По същата логика, по която политическите войни винаги се разминават с интереса на населението.
 Лично аз не искам Путин мъртъв, а свален от власт и лекуван, адекватно.

# 797
  • софия
Чеченци тръгват към Украйна. Защо? Какво ще търсят там?

# 798
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Толкова е тъжно как Зеленски обикаля и моли за помощ
А ние как да му помогнем?

Не е избягал като някои.
Стои там, тича на фронта, после на среща с лидери, по телефони звъни, речи държи и пак от начало

# 799
  • на село
Кофти е когато една голяма държава има самозабравил се управник, а другата избран актьор за такъв.
Нищо добро не се получава.

# 800
Досега не съм подкрепяла никой протест, но днес ако кажат че ще има протест в подкрепа на Българския неутралитет съм там. Какви войски ще ми трупа НАТО по нашите граници, това директно ни прави мишени, а като ни избумкат /Господ да пази/ "братята" руси, НАТО ще се врътне със 100-200 те си войника и ще ни прати хуманитарна помощ мммда, благодаря.
Положителното от цялата ситуация е, че сега вече натовските войници няма да са по 100-200. А сме мишена със или без тях, просто сме близо до Мордор.

# 801
Уж Путин бил готов за разговори.

# 802
  • СИ
Тъй като явно доста хора не са чували за зверствата на украинските екстремисти от последните години спрямо проруското население, ето едно видео.
http://efir.info/2021/05/02/%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD … UYEKa5fiI7Xpnb0-s

Това много е предъвквано и обсъждано. Като тук естествено, руснаците са изкарани като невинни жертви. Което не е точно така. Имаш ли информация от кой етнос е първият загинал в тази безсмислица?! Ще те улесня малко. Не е руснак. И това май отприщва всичко и се стига до тази нелепица, да изгорят и задушат толкова хора.
Между другото, не ти ли е странно следното, те до вчера бяха в една държава! Защо не могат да се понасят?! От какво произлиза тази непоносимост? Мисля, че от там трябва да се тръгне и там да се търси корена. Така сляпо да се повтаря по папагалски не е правилно. Да не кажа друго.

# 803
На Путин приятеля - китайският президент, също го призовал в телефонен разговор да седне да преговаря. Дано него по послуша.

# 804
Мишена сме били, защото сме от НАТО
ха

Да не изграждаме защита, за да не ставаме мишена.
Що за мислене?

# 805

Тяхната специалност - ще заравят хора живи.

Между другото Путин се показа колко е жаден за власт, но същевременно безпомощен, когато позволи на ислямистите в Чечня да си правят, каквото искат. След като не успя да ги подчини, просто им предаде тези територии, в които те посегателстват над хора с методи, на които и Ислямска държава би завидяла по жестокост.

# 806
  • София
Отиват да им помагат. Нали призоваха държавите за помощ...

# 807
Нашият Премиер:
„Млади момчета – и от украинска, и от руска страна, в момента умират заради един лидер, който седи от другата страна на масата и взима ужасно грешни решения. Руските войници дори не са знаели, че отиват на боеве – мислели са, че ще участват в учения”
БРАВО !
—-

# 808

Ей ги двамцата

Сн. пак NYT

# 809
  • Варна
Никола Тесла, основния проблем е , че украинците са в гражданска война от 2014г. Т.н. частна армия тероризира и ограбва мирното население. Путин се възползва от слабото им правителство и вътрешна нестабилност. Исторически урок е как ги подкрепят """съюзниците""" от САЩ.

Общи условия

Активация на акаунт