Войната в Украйна 1

• 1 799 890
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 825
Викаш не изнасят ли краставици - не стават за нищо..
Това ти го викна - аз викам да не се придава излишна важност на Русия като някакъв световен фактор. Европа може да мине без никакви отношения с тази държава в по-далечен план без големи сътресения. Моментът е именно сега това да стане поетапно .... не може да се рискува стабилността на целият континент заради някакъв пореден полудял диктатор в Кремъл. Тръбата на Южен Поток да ходи за скрап ... сърбите да си се оправят както намерят за добре, без нас.

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 16:04 от pehoko

# 826
  • пустинята Гоби
Е аз де - газ, петрол, суровини, те това нищо не е. Кувейт са богати, защото гледат зарзават и шият дрехи.

# 827
Не трябва да се пренебрегват и милионите бежанци, които се очаква да потърсят сигурност в съседни на Украйна държави. Само в Полша се очертава да бъдат към един милион. Трагедията е пълна. До вчера водиш добър и устроен живот, днес си с по един куфар по пътищата на Европа със статут на бежанец.

Моя колежка украинка успя началото на седмицата да прибере семейството си от Киев в Германия. Партньорът й в живота - руснак. И двамата знаят много добре какъв нестабилен деспот е Путин и приютиха немалко близки роднини при приятели. Да перифразирам известния руски филм, нито Москва, нито Киев вярват на "сълзите" на Кремъл за цивилното украинско население.

# 828
  • София
Кофти е когато една голяма държава има самозабравил се управник, а другата избран актьор за такъв.
Нищо добро не се получава.

Не е хубаво да се лепят етикети просто така. И Рейгън беше актьор. И?

# 829
Никой от големите, няма интерес от евтин газ и петрол за Европа. Русия си търгуват със САЩ, Фирми със седалище в Сащ си помпат на руската територия, после доволни карат танкерите в Холандия, газта е 1000долара, нефт 100, и всичките в единият ГОЛЯМ КЮП / Сащ, Русия, Емирства/ са доволни.

А за да не се вайкаме, че дизелът утре ще стане 3лева, на 1000лева заплата ..... те Ви война, да има с какво да си уплътняваме времето.

# 830
Винаги има шанс, Афганистан нямаше никакъв шанс срещу СССР и срещу САЩ, но в крайна сметка са вече независима държава.
В Афганистан си бият жените . Мъже които си бият жените винаги побеждават мъже които ги бият жените . Или мъже които са жени .  Simple Smile

# 831
  • София
Ами да им влиза НАТО и да се оправят, като не са силни.
От ей такива паления на фитила Украйна е на това дередже и от толкова перчене резултатът е маниакален поход. Тва, егото на политиците, ще убие обикновения човек.

# 832
  • София
Чеченци тръгват към Украйна. Защо? Какво ще търсят там?

Тяхната специалност - ще заравят хора живи.

Между другото Путин се показа колко е жаден за власт, но същевременно безпомощен, когато позволи на ислямистите в Чечня да си правят, каквото искат. След като не успя да ги подчини, просто им предаде тези територии, в които те посегателстват над хора с методи, на които и Ислямска държава би завидяла по жестокост.

И им плаща.

# 833
Е, ако не му се връзваха защо бяха толкова учудени, че нападна Украйна?
Ей, как се извъртате само !
Кой е учуден ? Цял месец слушахме московските лъжи, според които Русия не се готви за война срещу Украйна и няма да я напада. САЩ единствени предупреждаваха. Тук Копейкин разправяше от трибуната на НС, че Русия нямало да напада, били учения. Искаше ми се САЩ да греши с предупрежденията си, за неминуема руска военна инвазия. Уви…

# 834
  • СИ

Винаги така е било, не само при Путин. Такъв им е софтуерът на руснаците - напред към гибелта. 25 милиона жертви са дали през вторара световна. Това е ужасяващо. И като гледам не сме еволюирали много от тогава на световно ниво.

Повтарям се, но руснаците са давали умопомрачителни жертви в началото на войната, само и единствено заради некадърното и малоумно съветско командване. Хвърляли са цели дивизии на сигурна смърт без да им мигне окото. А който не иска да мре, отзад го чакат чекистите със заредени Нагани, че те да го убият.
А разминирането на минните полета около Берлин със жива сила, направо оставило Съюзниците с отворени усти като разбрали за съветското ноу-хау...!

# 835
  • София
Нищо не съм извъртяла и въпроса не е към теб Simple Smile

# 836
  • Другата България
ЕС са се съгласили да замразят авоарите на Путин и Лавров.
Късно според мен.

# 837
Е аз де - газ, петрол, суровини, те това нищо не е. Кувейт са богати, защото гледат зарзават и шият дрехи.
Кувейт си харчат кротко и мирно паричките и не плашат съседни държави с анексия нито врътват кранчета нито тропат с ядрено оръжие в килера .... сега ясно ли е защо ти е неадекватна аналогията?
Дори така соченият с пръст Иран като глобална заплаха са далеч по-безобидни от Русия ... скоро не са се били с никой.

# 838
  • пустинята Гоби
Кувейт си харчат кротко и мирно паричките и не плашат съседни държави с анексия нито врътват кранчета нито тропат с ядрено оръжие в килера .... сега ясно ли е защо ти е неадекватна аналогията?
Не. Говорим за пари в момента, не за харченето им. Сега ясно ли те е защо ми е адекватна аналогията?

# 839
Ай, ай, ай.. Русия била “бензиностанция с ракети”.. това от Кирил Петков !!!
За 1-ви път имаме Премиер, който открито застава срешу Русия.
БРАВО ! МАЛАДЕЦ !

Не ти е никак добър руския, да ти кажа. Изобщо не се изписва така думата....
Като говорим за език, Путин няколко пъти вече умишлено потъпква нашият 24 Май и честити на македонците. Това е долна провокация. Русия трябва да ни благодари, че сме им дали писменост. Обаче, аз никога не чух такава благодарност.

Общи условия

Активация на акаунт