Войната в Украйна 1

• 1 799 948
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 885
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
 Путин е призовал за военен преврат в Украйна

# 886
# 887
  • Paris, France
Не мога да разбера защо НАТО в Литва, Латвия и Естония до границите с Русия не е проблем и не пречи, а в Украйна изведнъж става заплаха. Какво има по руско-украинските граници, дето го няма на границите с балтийските републики? НАТО има и в Турция, която е срещу Краснодар на Черно море и до Кавказ, в Полша, която е до Белорусия, но Украйна ги боцка.

Путин е казвал няколко пъти защо Украйна му е такъв трън в петата.
Времето, за което една ракета стига от Харков до Москва е 4м. База на НАТО в Очаков ще блокира напълно. Русия в Черно море, въпреки Крим.
Просто погледни картата.

На всички, който силно се интересуват от от случващото се и как Европа стигна до тук силно препоръчвам тази книга https://www.amazon.com/Back-Channel-American-Diplomacy-Renewal/dp/0525508864.
Автора в момента е шеф на ЦРУ и е пряк участник като дипломат на всички събития от разпадането на СССР до днес. Много интересни подробности има, вкл. много за Путин.

Същата ракета, която от Харков стига до Москва за 4м, стига до Москва пак за 4 или 5 минути ако се изстреля от база на НАТО в Литва, Латвия или Естония. За тези държави, обаче, Путин нищо не казва.

При днешните оръжия на НАТО са му достатъчни бази в Турция, България, Румъния. Не разбирам с какво база в Очаков ще блокира Русия. Те си имат Краснодар, а краднаха и Крим. Какво още искат от хората?

# 888
Руснаците мислят, че те са измислили кирилицата, чувала съм го не веднъж. А непоздравяването ни на 24 май си е абсолютна провокация и демонстрация.

# 889
Преговори с терористи не се водят - на масата е само безусловно изтегляне.

# 890
Интересна снимка на въоръжението на двама пленени руснаци.
Не знам дали е автентична, или фейк, но много постни ми се виждат.
Няма оптики, няма нощни уреди, голи калаши.

# 891
Когато си от страната на по-слабия, не си в позицията да изискваш, а да предлагаш.

# 892
  • Варна
Какъв военен преврат ,какви глупости дрънкате  ,големи познавачи сте станали......

Чуйте какво казва :https://twitter.com/SkyNews/status/1497224489528184837?s=20& … 3rNyu1nfjTZSnjnZA

Мои роднини от Украина ,казват че се използват много снимки и видеа от миналите години ...Това ми написа преди малко:
"По нашите новини показват стари кадри от разрушения в Донецк и Луганск отпреди 7-8 години. Не са от вчера!"

# 893
Си Дзинпин призова конфликта да се разреши с преговори и следва сядане на масата за преговори... И като няма влизане в Нато и подкрепа с войски Зелински взе да харесва и неутралния статут... Както изглежда не си ги мерят руснаци и украинци.
Да, колко изненадващо. Още вчера стабилните анализатори казаха, че ще има преговори и че се обстрелват само военни обекти в Украйна.
Ама важното е истерия да има, трупане на лайкове и усвояване на грантове.

Ако мъжът ти беше граничар, застрелян на поста си, може и ти да трупаш лайкове.

Мнението ми беше за политиците, известните и добре защитените западни лицемери, а не за обикновените хора, които, както винаги, са най-потърпевши.

Миоки, + 100 за картинката.

Аз се изтеглям от поредното бойно поле и далеч от стремежа за налагане на само един наратив, нямам нужда от още баталии, всичко добро от мен.

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 17:22 от Анонимен

# 894
  • София
Не разбирам защо някой се възмущава, че Македония е поздравявана за 24 май, все пак те не са дупедавци и гледат да са си мирни и добри. Да неговорим, че сърбеенето на македонците е резонно, тъй като тук трудно може да говорим за славянско население. Салата с много зеленчуци е положението ни. Очевидно е, че македонските политици не грабят така и построиха един стадион с висока категория в Скопие, а тук даже прекратиха строителните дейности на няколко стадиона, тук, в по-богстата и уникална България. Достатъчно е само да се зачетеш навсякъде в интернет, да видиш русофобските мнения. Ясно е защо Македония иска да си бъде част от Сърбоезичната група. Тук сме си безпринципни алехульовци.

Толкова е ясно, че вече са в НАТО и кандидатстват за ЕС. Щото сърбите пък и те едни славяни.. разлика между Белград и Делхи база население няма, а руснаците пък нямат нищо общо със славяните. 300 години монголо-татари са виреели, а после 3 милиона германци се заселват по Волга от Екатерина Велика, която също не е чиста рускиня.
Хубава позиция, готов да наругае българската култура, за да защити руската политика.

Интересна снимка на въоръжението на двама пленени руснаци.
Не знам дали е автентична, или фейк, но много постни ми се виждат.
Няма оптики, няма нощни уреди, голи калаши.

Русия е държава от третия свят. Единственото, което я пази, са ядрените оръжия. Едно руско семейство средно живее с по около 8500 долара годишно, а сега оптики, нощни уреди.. Satisfied

# 895
Чета ви от вчера, довечера ще наваксвам, че съм с малко дете, но минавам да кажа, че току що по "Цариградско шосе" мина военен камион с платформа и танк.

# 896
  • София
Руснаците мислят, че те са измислили кирилицата, чувала съм го не веднъж. А непоздравяването ни на 24 май си е абсолютна провокация и демонстрация.

Същата като не споменаването на Русия на 3ти март, не ли?

Пардон последното е по-идиотско. Кирил и Методий не бяха ли под опеката на Византия, родом от солун и творили в Моравия?

Или са си кореняци българи?

# 897
  • София

Крайно време е и Зеленски да призове за същото в Русия.

# 898
  • София

Същата като не споменаването на Русия на 3ти март, не ли?

Пардон последното е по-идиотско. Кирил и Методий не бяха ли под опеката на Византия, родом от солун и творили в Моравия?

Или са си кореняци българи?

Кирил и Методий са византийци, които създават глаголицата. Климент Охридски е български ученик създал кирилицата. Всяко първолаче знае това!
България винаги споменава Русия на 3ти март.
Войската на царя Освободител е съставена предимно от украински дивизии. Трябва да благодарим на Украйна повече ми се струва.

# 899
Ли Лу, защо Австрия ще праща войници в Сараево?
Там са Eufor на ЕС. Днес пратиха още 50.000 евро парична помощ за болниците в Украйна. Пристигнаха първите бежанци, сами са си организирали пътуването по влакове заедно с деца и куфари и просто са слезли на централната гара във Виена. Голям късмет! За други още не съм прочела новини.

В рускоговорящите чета, че Путин ще иска преговори, само ако Украйна не влиза в никакви съюзи, така че.. Наистина по-добре пропутиновци и пронатовци да се разделят, не виждам иначе дългосрочен мир. Прекалено са различни двата лагера.

Ако мислите, че в България някой ще иска да помогне, споделете този линк.

Скрит текст:
ПП
На спирките днес:

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 17:31 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт