Войната в Украйна 1

• 1 799 890
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 900
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Путин е призовал за военен преврат в Украйна
Какъв военен преврат ,какви глупости дрънкате  ,големи познавачи сте станали......

Чуйте какво казва :https://twitter.com/SkyNews/status/1497224489528184837?s=20& … 3rNyu1nfjTZSnjnZA

Мои роднини от Украина ,казват че се използват много снимки и видеа от миналите години ...Това ми написа преди малко:
"По нашите новини показват стари кадри от разрушения в Донецк и Луганск отпреди 7-8 години. Не са от вчера!"

https://btvnovinite.bg/svetut/putin-prizova-za-voenen-prevrat-v-ukrajna.html

# 901
Руснаците мислят, че те са измислили кирилицата, чувала съм го не веднъж. А непоздравяването ни на 24 май си е абсолютна провокация и демонстрация.

Същата като не споменаването на Русия на 3ти март, не ли?

Пардон последното е по-идиотско. Кирил и Методий не бяха ли под опеката на Византия, родом от солун и творили в Моравия?

Или са си кореняци българи?
Close  Ето нагледно причина  да се емигрира !

# 902
Руснаците мислят, че те са измислили кирилицата, чувала съм го не веднъж.
Вероятно в Русия реципточния коментар е, че българите си мислят, че са измислили кирилицата.  Историятя често се оказва въпрос на гледна точка и нужда от поставяне на собствени опори.

# 903
Руснаците мислят, че те са измислили кирилицата, чувала съм го не веднъж. А непоздравяването ни на 24 май си е абсолютна провокация и демонстрация.

Същата като не споменаването на Русия на 3ти март, не ли?

Пардон последното е по-идиотско. Кирил и Методий не бяха ли под опеката на Византия, родом от солун и творили в Моравия?

Заповядай.

# 904
  • София
Вероятно в Русия реципточния коментар е, че българите си мислят, че са измислили кирилицата.  Историятя често се оказва въпрос на гледна точка и нужда от поставяне на собствени опори.

Да, и за това си изпращат децата на запад, за да получат адекватно образование.

# 905

И това има нещо общо защото..? 1/3 от България къде е? В Русия?

# 906

Всичко е политика и демагогия, а добрата демагогия се състои от доза истина и доза добре звучаща лъжа Wink
- Руснаците наистина са измислили кирилицата. Ама не кирилицата въобще, а днешната кирилица, която  се ползва за печат и днес. Тоест, понеже ние сме нямали държава и не ни е било възможно да печатаме книги, не ни се е налагало да се сблъскваме със сложността на оригиналната кирилица. И логично това са направили в Русия. Но това е модернизация, а не измисляне.  Обаче става за пропаганда

- Кирилицата няма нищо общо с Кирил и Методий, те не са чували за нея, а са измислили една доста завъртяна и неудобна азбука - глаголицата, която изобщо не е оцеляла. И съвсем не е измислена за да се просветят славяните, а по политическа поръчка за Великоморавия. Всъщност техният принос е, че за защитили правото на съществуване на друга азбука, освен гръцка, латинска и каква там беше.

- Кирилицата е измислена от Климент Охридски (или някой друг около него) като наистина удобна за славянския език. И понеже това е било в Охрид, ей ти ги македонците да се пъчат, че е тяхна азбука. Нищо, че тогава Македония не е имало, а Охрид е бил в България и във всички документи от онова време си го пише. Ама нейсе, македонска е. И руснаците го признават, макар да има противоречие с тяхната теза Wink

- Ама и ние не сме прави, де. Всяко дете бива учено, че светите братя Кирил и Методий са написали нашата азбука. А в това няма нищо вярно - нито те са я написали, нито са имали някакви идеи за просвещение на българите. Обаче ние си го твърдим... И всъщност ние наистина  имаме най-важната роля за създаването и оцеляването на кирилицата, ама не това пропагандираме.

Та така е то с пропагандата - всеки взема по малко истина и си досъчинява каквото му трябва.

# 907
Виваком няма да таксува разговорите до Украйна до 10.03
Дано на никого не е нужна тази информация

# 908
Виваком няма да таксува разговорите до Украйна до 10.03
Дано на никого не е нужна тази информация
Също и Теленор -
Теленор България временно предоставя за своите абонати на мобилна услуга безплатни международни разговори между България и Украйна, в подкрепа на сънародниците ни и техните близки, които са в Украйна. По този начин телекомуникационната компания помага на своите клиенти в тази критична ситуация.

За абонатите на мобилна услуга на Теленор, които се намират в Украйна, операторът временно осигурява и безплатен роуминг, включително кратки съобщения (SMS), мобилен интернет и разговори в роуминг. Разходите в посочените направления ще бъдат компенсирани в следващата фактура. https://---shoretner923-3BYcBLJ

# 909
  • София
Така, разделяне категорично на кирилицата и глаголицата в историческия контекст е демагогия. Климент Охридски е ученик на Методий и продължава неговото дело. св. Кирил и Методий - празник 24ти май... Та... Путин бил честитил на макитата само за 24ти май бяхте писали...

# 910
Едно положително нещо има в цялата ситуация. Което преди няколко дни го слушах още преди да почне войната. Нападне ли Русия Украйна, рязко ще намалее руското влияние в доста страни от Източна Европа, и че ще почнат русофилски партии и политици да се отричат от Русия виждайки агресията им. В България все още не се наблюдава такова нещо, Възраждане, БСП не подкрепят санкциите срещу Русия. Срам и позор за мен. От Възраждане нищо неочаквано, но БСП за мен окончателно си затриха бъдещето като партия с това гласуване. Все си мислех че БСП няма да се разграничи от общата българска позиция. Все си мислех че по този въпрос ще видим обединение на политическият ни елит, по фундаментален въпрос какво изобщо е правилно и не в света, тука не говориме за ляво, дясно, джендъри, мендъри, конвенции и не знам какво. Явно нашите русофили последни ще прогледнат какво представлява Русия на Путин, за разлика от други русофили.

Земан, президент на Чехия в обръщение към нацията вчера: Сгреших за Русия, лудите трябва да се изолират.

Скрит текст:
Уважаеми съграждани!
Руската федерация нападна Украйна. Това е акт на агресия, който трябва да бъде осъден не само с думи, но и с дела.

Обичам руската култура и уважавам саможертвата на руския народ във Втората световна война. Но това не означава, че съм съгласен чужда армия да влиза на територията на суверенна държава.

Изгледах внимателно обръщението на президента Путин и ще му отговоря с едно изречение: истински грешки като бомбардировките на Югославия или влизането в Ирак не могат да бъдат извинение за собствените грешки.

Русия извършва престъпление срещу света.

Преди няколко дни казах, че Русия не е луда, че Украйна няма да бъде атакувана. Признавам, че сгреших и ирационалното решение на правителството на Руската федерация е пагубно за самата руска държава.

Вярвам, че е дошло времето да започнем с по-строги санкции, отколкото бяха планирани преди. И под това имам предвид преди всичко санкции, засягащи Swift - международната банкова мрежа, което би означавало изключване на Руската федерация от платежната мрежа.

Лудите хора трябва да бъдат изолирани: трябва да им се противопоставяме не само с думи, но и с конкретни мерки.

Бих искал да призова нашите съграждани към спокойствие, бих искал да изразя подкрепа за Украйна, правителството на Украйна и украинските граждани.

Вярвам, че ситуацията ще се успокои, но не чрез страхлив компромис, а с решителни действия срещу агресорите.

Много съжалявам, че се стигна дотук, но трябва да се държим като безстрашни хора, които няма да толерират агресията.

Благодаря ви за вниманието.

# 911
[
И това има нещо общо защото..? 1/3 от България къде е? В Русия?
[/quote]

Я пак?
Пълни глупости са това.
Поколението родено след 90те дори не разбира езика им.

# 912
  • Варна
Кирилицата е създал Климент Охридски. Кирил и Методий са създали глаголицата.

# 913

Демотивирани, неквалифицирани и най вече Най-нагло излъгани 😠😢

# 914
Руските тролове пропагандират, че за да започне Русия война е виновен..... Запада.
Потвърждение за това, което подозирахме е и тук.. тотално активиране на трол фабриките...
Фрог нюз спряха коменарите за да не им дават глас..

Общи условия

Активация на акаунт