Войната в Украйна 1

• 1 800 836
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 050
Единият "погреба" 1/3 от украинската армия, другият ще мести паметници... Да припомним, че от доказване, че сме по католици от папата София е бомбардирана накрая през ВСВ...
Местят паметника на Съветската армия в София
Трайков: Утре ще възложа започването на процедура по преместване на обекта
https://www.vesti.bg/bulgaria/mestiat-pametnika-na-syvetskata-ar … -v-sofiia-6138672

# 1 051
Благодаря за телевизиите. Чудя се защо на едни оператори е спрян сигналът, а на други - не.
Аз съм против войната. Не искам децата ми да се бият в никоя война. Но се възхищавам на украинците. Шизофренично е, знам. Не вярвах, че ще издържат толкова. На война обичайните норми не важат. Възхищавам се и на протестиращите в Русия - много е смело, макар и глупаво. Но все някой някъде трябва да е глупав и смел (не и моите деца, разбира се). Западът е разочароващ - слаб, зависим, разединен, пресметлив. Нищо ново в историята - от Османското нашествие, та до втората световна война. Чакат да ножът да опре до техния кокал и чак тогава правят нещо - обикновено след много щети и жертвайки периферията на изток (където сме и ние). Преговорите и договорите с аналози на Хитлер не гарантират нищо на никого. Колкото повече отстъпки им се правят, толкова повече те настъпват. Путин ме смразява с маниакалния си поглед. Нашият шанс за независима политика в това време разделно е нулев. Трябва да се определим, няма как. Заплахите към Финландия и Швеция го доказват. Колкото и критики да имам към Западния свят, все пак изборът на Русия е още по-лош. Няма как да стоим повече в разкрачено положение, времето за лавиране свърши. Сами не можем да се опазим, така че единственият ни шанс е на наша територия да има достатъчно възспиращо чуждо присъствие. Ние и сега сме мишена - и толкова по-голяма мишена сме, колкото сме по-лесна плячка.

# 1 052
  • софия
Дано най-накрая го разкарат. Вече го обсъдихме.

# 1 053
Много страници изписани. Не знам другаде в Европа дали има такова вълнение и разделение, както в България.
Паметници ще се махат, 3-ти март ще се бойкотира. Sad
А някъде там.. ако е вярна информацията се раздават оръжия на сульо и пульо.  Пълно безумие!  Съсед, съседа си ще стреля, защото единия е руснак, а другия украинец. А трети ще мародерстват..
Зеленски се скрил в бункера и се жалва, молейки за помощ. Все едно не му е ясно, че ако някой се намеси ще започне най-голямото зло! 

Не вярвам, че народа на Украйна иска да плати такава цена!  Европа е едно, НАТО е това, което руши..

# 1 054
Дано най-накрая го разкарат. Вече го обсъдихме.

Не е сега моментът да провокираме.

# 1 055
То че не е, не е. Ама Путин дали ще се трогне? Надали. Последна грижа му е.

# 1 056
Какво значи си жертва сънародниците, това са доброволци. Те са избрали да се бият за родината си, а не да избягат или да заживеят в окупирана Украйна. То така много лесно се казва ми да се предадат, да оставят оръжие и без това нямат шанс. Да, може би нямат шанс, въпреки че всичко което не противоречи на законите на физиката е възможно. А Киев да издържи повече от няколко дни преди да капитулира не противоречи на законите на физиката, а проточи ли се войната положението на Украйна ще се подобрява а на Путин влошава. Не съм убеден че ще се ползва със същата голяма подкрепа в Русия ако войната се проточи, освен заради чисто икономическата страна и моралната, като почнат да стават все повече почернените руски семейства със загинали синове във войната с Украйна, и почнат да питат защо ние нападнахме Украйна. Защо синът ми умря там.
Да, проточването на войната работи против Путин. На открит терен напредването е бързо, но засега изглежда, че украинците са мотивирани да се защитават, а в градовете бронираната техника е много уязвима. При първата чеченска война чеченците попиляха руснаците в Грозни. При втората руснаците обкръжиха Грозни, сринаха го с артилерия и чак тогава влязоха да прочистват. Тук да започнат артилерийски обстрел по Киев е силно съмнително, защото политически не звучи добре нито пред света, нито в самата Русия, а то още сега Украйна спечели симпатиите на цял свят. Тези приказки как спецназ или чеченци щели да прочистват просто ги забравете. Гледах, че дори и жени доброволки се въоръжават.

# 1 057
Единият "погреба" 1/3 от украинската армия, другият ще мести паметници... Да припомним, че от доказване, че сме по католици от папата София е бомбардирана накрая през ВСВ...
Местят паметника на Съветската армия в София
Трайков: Утре ще възложа започването на процедура по преместване на обекта
https://www.vesti.bg/bulgaria/mestiat-pametnika-na-syvetskata-ar … -v-sofiia-6138672
И тоз евроатлантик е внук на Георги Трайков, вечното и удобно присъствие във властта.

# 1 058
А какво означава "тече процедура по преместване паметника на съветската армия"?

# 1 059
Ако Швеция и Финландия се присъединят към НАТО, Русия ще бъде принудена да "предприеме реципрочни действия", казва руското външно министерство.

Говорителят на външното министерство Мария Захарова също проведе пресконференция, на която акцентът беше  върху Финландия и Швеция, съобщава Sky News.

- Швеция и Финландия не трябва да адаптират своите политики за сигурност за сметка на Русия. Ако се доближат до НАТО, могат да имат сериозни последици както във военно, така и в политическо отношение, казва Мария Захарова.

Швеция и Финландия не си адаптират политиките за сигурност за сметка на Русия, а в отговор на лъжите на Кремъл и агресията на руската армия.

Не разбрах удебеленото. Какви реципрочни действия ще предприемат? Ще се присъединят и те към НАТО?

Не те, а Русия ще предприеме реципрочни действия ако тръгнат да се присъединяват към НАТО. А предупреждението от Русия идва днес, защото Финландия и Швеция са поканени на срещата на НАТО тази вечер, въпреки че не са членове на НАТО.

Питам какви реципрочни действия ще предприемат руснаците? За Финландия е ясно, че НАТО ще ги приеме спешно и ще ги защити с военна сила при нужда. За Швеция е ясно, че засега остава неутрална. Ако Финландия се присъедини към НАТО, Русия какво прави "реципрочно"?

Нали знаеш, че Русия вече е нападала  Финландия. Предполагам, че това има предвид.

# 1 060
  • на село
Кофти е когато една голяма държава има самозабравил се управник, а другата избран актьор за такъв.
Нищо добро не се получава.

Не е хубаво да се лепят етикети просто така. И Рейгън беше актьор. И?

Е и срещу Рейгън, кой беше, руснаците след смъртта на Брежнев нямаха ръководител, задържал се достатъчно време да влезне в час, разчистваха ги един след друг.
Въобще няма място за сравнение.
А и Кличко е кмет на Киев доколкото помня.

# 1 061
  • София
Скрит текст:
Какво значи си жертва сънародниците, това са доброволци. Те са избрали да се бият за родината си, а не да избягат или да заживеят в окупирана Украйна. То така много лесно се казва ми да се предадат, да оставят оръжие и без това нямат шанс. Да, може би нямат шанс, въпреки че всичко което не противоречи на законите на физиката е възможно. А Киев да издържи повече от няколко дни преди да капитулира не противоречи на законите на физиката, а проточи ли се войната положението на Украйна ще се подобрява а на Путин влошава. Не съм убеден че ще се ползва със същата голяма подкрепа в Русия ако войната се проточи, освен заради чисто икономическата страна и моралната, като почнат да стават все повече почернените руски семейства със загинали синове във войната с Украйна, и почнат да питат защо ние нападнахме Украйна. Защо синът ми умря там.
Да, проточването на войната работи против Путин. На открит терен напредването е бързо, но засега изглежда, че украинците са мотивирани да се защитават, а в градовете бронираната техника е много уязвима. При първата чеченска война чеченците попиляха руснаците в Грозни. При втората руснаците обкръжиха Грозни, сринаха го с артилерия и чак тогава влязоха да прочистват. Тук да започнат артилерийски обстрел по Киев е силно съмнително, защото политически не звучи добре нито пред света, нито в самата Русия, а то още сега Украйна спечели симпатиите на цял свят. Тези приказки как спецназ или чеченци щели да прочистват просто ги забравете. Гледах, че дори и жени доброволки се въоръжават.

Е, как няма да започнат обстрел. Путин даже призова украинските военни за извършат преврат, защото украинците имали нахалството да разположат отбранителна техника в жилищни квартали. А може би трябваше да струпат цялата армия и оборудване на полето, за да им е по-удобно на руснаците?

А с чеченската бригада много лоша услуга си направиха руснаците. Да не си припомнят прибатийските държави как ходеха наемници латвийски снайперистки в Чечня.

# 1 062
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
сега разбрах защо споменават нацисти.
Зеленски бил евреин.
Извратеното руско чувство за хумор

Не разбирам кой ви внуши, че НАТО е зло.
Явно руската пропаганда е мн силна. НАТО е зло само за Русия
А ние сме НАТО

# 1 063
На запад Украйна е планински терен доста удобен за партизанска съпротива, там фашагите са имали доста ядове ... така, че Путлер го чака това - изтощителна война. Да - той ще ги нарича бандеровци и фашисти, но единственият истински фашист е баш той.

# 1 064
Появиха се видеа, че е започнал щурм на Киев. Нали щяха да преговарят?

Общи условия

Активация на акаунт