Войната в Украйна 1

• 1 800 120
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 230
Нямам никакво съмнение, че американците с подчинението на ЕС дадоха кураж на украинците да дразнят руснаците, така както американците публично биха тъпана, какви химически оръжия имал Саддам, пък после грешка станало, създадоха талибаните в Афганистан, подпалиха и Либия, и Сирия.
Казано е, ако искаш да разбереш какви са мотивите на някого, виж какъв е резултатът от действията му.

# 1 231
Не са американците виновни. Всички са виновни, че се стигна дотук. Русия, Щатите, западна Европа, пък и украинското правителството допринесе.

Щатите провокираха и прекалиха.

Украинците се оставиха наивно да бъдат подлъгани, че някой щял да се бие за тях. Техните изказвания бяха отчасти много нагли, но не мисля, че това е било основната причина.

Западна Европа, и може би в частност Германия и Франция повече, тъй като били активни участници във всичко около Минските споразумения, са също виновни, да не кажа, че тях най-много обвинявам. Американците са ясни на всички и трябва да си откровено тъп да не видиш провокациите. Но конфликт в Украйна е проблем за Европа, не за Америка. Не се положиха никакви усилия положението да се успокои, според мен откровено си заравяха главата в пясъка.

Да се твърди, че Путин не е бил провокиран да предприеме нещо и че тая работа идва отникъде според мен е смехотворно. Но, да съм съвсем честна, мислех си, че ще покаже мускул в Донбас и ще седнат да преговарят. Ситуацията се развива много бързо и ще видим докъде ще стигне, но както е почнал молдовците сигурно са следващите. Би било логично.

# 1 232
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Е, как ще са виновни всички?
Всички ли нападнаха Украйна?

# 1 233

Да се разсъждава толкова буквалистки е много ограничено. Кое точно от написаното не ти е ясно да поясня?

# 1 234
  • София
Скрит текст:
Това е толкова изфабрикувано- нацита финансирани и оборудвани с оръжие от Израел. Сигурна съм, че е копирано от руски сайт.

Роузи, драги либерасте, извинявай, че не мога да дам точен линк, не го намирам в момента, защото доста изчетох за тези изроди днес. Но ако ти се търси, инфо има, а кой ги снабдява с оръжие не е най-важното, който има да продава, то е ясно.

Ето още нещо за четене за Азов:
https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/705819

В статията говорят за този филм, който все още не съм гледала:
https://www.youtube.com/watch?v=BeCFFGzj87c

А, сега пък нямало значение кой ги финансира. Аз ще ти кажа кой- Русия. Прочети малко украински медии

А за турската армия, който се изказва с пренебрежение, идея си няма за какво става въпрос. Аз лично съм го виждала с очите си. Не си говоря просто

Между "финансира" и "продава им оръжие" има голяма разлика в значението.

Като имаш претенции за информираност и хвърляш в пространството някакви чутовни абсурди, поне ти дай линк към тези достоверни украински публикации.
Но аз повече нямам намерение да ти отговарям, защото изобщо не е това най-важното от поста ми. И за Турция има данни, че продава оръжие на Украйна, а от днес официално Полша и Великобритания им подарява.
https://dnes.dir.bg/svyat/polsha-i-velikobritaniya-shte-snabdyav … krayna-s-orazhiya
А тези горните са част от армията им.
Все едно ги подстрекават украинците да дадат повече жертви, отвратително.

# 1 235
Всъщност още когато избраха Байдън , се говореше, че той има икономически интереси в Украйна и ще измести центъра на вниманието на американската външна политика и натиска натам. Синът му дори беше разследван за  злоупотреби в бизнеса с украински фирми. Случайно ли е , че познаха? Кой за какво се бори и за чий интереси , ще разберем простосмъртните вероятно след време. Но факт е , че нагнетиха напрежението там, дадоха прекомерни очаквания на властта в Киев и сега по американски ще се бият чужди народи, там далеч, за техни интереси. А някой ще ручи жабетата.
  Путин е наричан психопат за добро утро, но толкова пъти показа безкрайно търпение и сдържаност, че всички сме изненадани, че се стигна дотук. Американците отдавна да са решили подобен проблем , както те си знаят.

Бе какъв подобен проблем ще решат както те си знаят. Първо американците аз не съм видял да определят кой къде да бъде, дали да е в НАТО или не, че и с война да го плашат ако не слушка че и накрая и да го нападнат понеже не слуша. Да не говориме сходен като манталитет и корени народ. Да речем Британия. Бе що отношенията между САЩ и Британия, едно време САЩ се отцепват от Британия, имат общи корени, не са такива като между Русия и Украйна. Ами може би защото всеки спазва международното право и суверенитет, и не се бърка в канчето на другият, както Русия. Да не говоря че така наречената "заплаха" за Русия от присъединяването на Украйна в НАТО е само в главата на Путин. Тя даже не е и в неговата глава, той знае че реална заплаха за Русия няма. Украйна няма да нападне Русия след като влезе в НАТО. НАТО е отбранителен съюз а не нападателен, целта му не е да гради империи и да завладява, това го прави Путин, не НАТО. Путин прекрасно демонстрира защо е нужно НАТО, за да има цивилизованият свят ефективна защита срещу тоталитарни изперкали идиоти като тоя, без да си превръща икономиката във военна фабрика за целта. И като всеки изперкал тоталитарен идиот създава враг в очите на народа си, не защото има такъв, е вече има, вече наистина Украйна са врагове на Русия вече не са братски народи, той се погрижи за това. Но тоталитарна власт се запазва по лесно като създадеш враг в очите на народа си, с който да се бориш. Точно това прави Путин. Просто и старо като света.

# 1 236
Как мислиш, защо според доста законодателства по света да подтикнеш някого към самоубийство е наказуемо деяние?  Да подтикнеш някого да извърши убийство също е наказуемо. Нищо, че и в двата случая подтиквачът не действа лично, а само гледа, как другите се избиват.

# 1 237
  • СИ

Да се разсъждава толкова буквалистки е много ограничено. Кое точно от написаното не ти е ясно да поясня?

Айде...! Няма нужда да ни поясняваш. Всички виновни, без Путин. Той бил провокиран...! Къде ви намират такива?

# 1 238

Действията се гледат.

Как точно някой е накарал Русия да нападне Украйна?

Тесла, ти просто каза всичко

# 1 239
Провокиран е, или така се чувства, да. Това се обсъди защо Русия така го вижда многократно. Върнете се и прочетете като не ви е ясно.

Всички, според които Путин не е провокиран. Отговорете ми съвсем, съвсем честно. Русия иска да затопли отношенията с Мексико, голяма партия са, и искат да разположат военни бази и евентуално ракети до границата със САЩ. На кое залагате? Военен конфликт или дипломация ще избере САЩ?

И в тоя ред на мисли, който не е наясно с кризата в Куба от 60-те, прочетете как там са се развили нещата и колко е било нагнетено положението.

# 1 240
На параноидния шизофреничен психопат всичко може да му се привижда.
Например как Байдън му шепне " нападни Украйна, нападни Украйна!"
Но такива ги връзват и затварят в подходящи институции

А аа, така бил чууувствал Simple Smile

Аз не съм чула мексиканците да жадуват за топли връзки с Русия. Те все в Америка бягат. Даже стена щяха да им строят...

# 1 241
Оплеска ли се нещо в света, Америка все е виновна според някого. В момента е виновна за това, че 1) е провокирала Украйна, 2) не е защитила достатъчно Украйна. С огромната военна мощ идват огромни отговорности, та - дали за действия или бездействия - все ще се намери недоволен от САЩ. На мен конкретно ми е писнало за действията на всеки изкукал автократ да търсим вината във Вашингтон. Нищо, че настоящият е на едни 10000+км от там.

Факт е, обаче, че Русия, не Америка,  нападна Украйна. За жалките, изфабрикувани извинения и предтекстове (casus belli) няма нужда от повече коментари. За мен Путин щеше да предприеме аналогични действия без значение от обстоятелствата. Единственото, което ще го успокои е или Украйна да е част от Русия, или в Украйна да има един послушен мопс като Лукашенко в Минск. Само че не може управление тип васална на Русия диктатура да бъде условие за мир в нито една държава. Според мен.

# 1 242
Все едно ги подстрекават украинците да дадат повече жертви, отвратително.
Отвратително е да не се осъди агресора  ... а няма по-сладка смърт от тази за родината, това е достойно за уважение.

# 1 243
Никой не защитава насилие и война, аз също не. Но трябва да е ясно на всички, че Русия както си я знаем, ако бъде провокирана ще нападне. Това е било многократно така в историята, и не говоря за през вековете, а за преди 15 години. В този ред на мисли, отговорност е както на големите държави да се води адекватна и съобразена дипломация и да не създават допълнително напрежение, така и на всяка зависима държава (да се чете на управляващите) да съобрази кое ѝ е най-изгодно, за да защити народа си. Тук бяха допуснати грешки от всички страни.

Това ако искаме да се избегнат войни, но не е задължително. Резултатът го виждаме.

Колкото до САЩ, според мен те имат и икономически причини да спомогнат положението да ескалира така бързо и то не кога да е, а точно сега.

# 1 244
Тоест Русия е неуравновесена (или поне управлението ѝ) и всички трябва да стъпват на пръсти покрай нея, защото не е ясно параноясалият ѝ лидер кое копче ще натисне? Безумно. Но това отново не прави Америка или ЕС виновни. Още по-малко в конкретната ситуация.

В случая - Украйна флиртува с идеята за НАТО отдавна, а от 2014 има някакво по-сериозно движение. Интересно как руснаците точно сега станаха толкова милитарно докачливи по темата. Всъщност е ясно как - изобщо не е това причината да са в Украйна, това е плоското извинение.

Общи условия

Активация на акаунт