Войната в Украйна 1

• 1 799 890
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 335
Парите (транснационалните корпорации) управляват света, не политиците.

# 1 336
Лично аз не вярвам, че някой от елита ще се опита да се противопостави на Путин.
Надеждата това да се случи е от 2008г., както виждаме става по-зле.

В руското общество има много силно недоволства от това, че Путин нищо не прави точно да ограничи точно разгула на този елит.
Ще трябва да изберат или да забравят за купоните в Запада или да се изнесат от Русия.

# 1 337
А да бе, те политиците нямат нищо общо с парите при управлението на света....работят само с лозунги и призиви

# 1 338
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Новите тролове дето пускат видеа от дългогодишния конфликт по границата, да не ни мислят за тъпи. Знаем, че Путин ги въоръжава и насърчава отдавна. И това отцепване е крайната цел от дългогодишно подхранвата агресия. Подготвяна от Путин. Това, че света не се е намесвал е, че защото не е имало официални сблъсъци между суверенни държави. Тъй че, не се правете на утрепани и хитро да ни подплъзвате видеа, да се образоваме. Предлагам вие да го направите. Първо да научите какво е НАТО, какво е Съвет за сигурност към ОН, каква е историята на паравоенните формирования по границата и как Путин използва Чечня

# 1 339
Украйна буфер руска граница, България буфер турска граница. Затова сме им на нато.
Очевадно това не сее мир, виждаме го в реално време.
Гнусното е, че едните мъркащо и лицемерно се обявяват за миролюбиви приятелчета, а другата страна ясно си заявява позицията.
Реална помощ от нато бихме получили само и единствено ако това е изгодно за големите, ако ли не ще има декларации , призиви....

# 1 340
Кратка ви е паметта или сте много млади. Когато Путин се възкачи на трона беше много добре приет от Запада. Имаше големи надежди, че Русия ще се отвори към света и че ще е прогресивен. Изолацията на Русия е плод на многогодишната й политика на тормоз към всичките й съседи, които не са кукли на конци. Единствените приятели на Путин са другите диктатори. Където по света има самозабравил се абсолютен владетел, е първа дружка на Путин. Ако и това не ви говори нещо, не знам какво би могло.

# 1 341
Украйна буфер руска граница, България буфер турска граница. Затова сме им на нато.
Очевадно това не сее мир, виждаме го в реално време.
Гнусното е, че едните мъркащо и лицемерно се обявяват за миролюбиви приятелчета, а другата страна ясно си заявява позицията.
Реална помощ от нато бихме получили само и единствено ако това е изгодно за големите, ако ли не ще има декларации , призиви....

Турция също е в НАТО, какъв буфер турска граница.

# 1 342
Ма кой е той да не дава Украйна на НАТО??
Суверенна държава !
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31718556.html
Да подчертая, че в тези граници които тези сепаратисти са имали предвид има територия на Русия с находища на... Офф сега точно ми излезе от ума! Не подкрепям Путин, против войната съм, моля се всичко бързи да отшуми и най-вече да не стигне до нас,но за тези които не са на ясно дадените територии не са малко и не мога даразбера защо и на какво отгоре се заяждат с Русия и чак се опитват да си присвоят част от територията им... И това което е представено относно НАТО и дрън, дрън си е само замаскиране на точната информация и изкарване на Путин, че от нищо прави нещо... (не че за каквото и да е било си заслужава война). Да ни пази господ само

# 1 343
Si vis pacem, para bellum.
За съжаление актуално повече от винаги.

# 1 344
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Si vis pacem, para bellum.
За съжаление актуално повече от винаги.

Ауу, да не си гледал Ергенът снощи...шегувам се

# 1 345
Чувствам огорчение. В спорове често са ме обвинявали в "путинофилство" и "комунизъм" само заради споделянето ми на определени идеи, нямащи нищо общо с Русия. В частност - отношението ми към външната политика на САЩ и реакциите на ЕС към някои предизвикателства на съвремието - включително настоящото. Винаги ми е било ясно, че такъв тип отношение като моето се експлоатира от пропагандата на Путин. Сега обаче установявам с огорчение, че моите най-яростни опоненти са били прави в едно - една голяма част от съмишлениците ми сега застават на страната на Путин, явно или по-завоалирано с приказки да проявим здрав разум. Дори по един толкова ясен казус се върти и суче, и се хвърля мъгла. Не че едните са изцяло бели, а другите са изцяло черни.
Има моменти, когато човек трябва да се определи, да вземе страна. Няма неутралитет, няма среден път. Неутралитетът е подкрепа на агресията - и само отлагане на момента, в който и неутралните ще паднат под ножа.
Преди Втората световна е било толкова същото - чак е плашещо колко много паралели се намират. Разединен Запад, зависим от германската икономическа сила, проникване на фашистките идеи из цяла Европа, егоистични илюзии у много хора, че ако си траят и се снишават, чергата им няма да се подпали. Унизен гигант с огромна вътрешна подкрепа, плод на външен натиск и вътрешна пропаганда, и с мощна военна машина, изграждана целенасочено. Обаче хора като Хитлер не спират до там, докъдето се иска на някого. Те спират там, където ги спрат. Когато Хитлер се почувства готов, той тръгва. Не защото го провокират, не защото някой е виновен. А защото го може. ЕС като цяло е свикнал да се бори със заплахите чрез статуси по социалните мрежи и улични шествия. Не че не са важни, но...

Това с провокирането...малко ми звучи като обвиненията към пребита жена, която "провокирала" насилника си. Когато някой си търси повод, той си го намира.

# 1 346
Изолацията на Русия е плод на многогодишната й политика на тормоз към всичките й съседи, които не са кукли на конци. Единствените приятели на Путин са другите диктатори. Където по света има самозабравил се абсолютен владетел, е първа дружка на Путин. Ако и това не ви говори нещо, не знам какво би могло.
В този ред на мисли санкции за Лукашенко, който играе роля на подлога на Путин дали ще има? Да се стресне малко и този сатрап, че доста улеснява войната в момента.

# 1 347
Nevena, все още няма данни да са използвани жени и деца като щит срещу руски сухопътни части, но Путин в това изявление се опасява, че могат да го направят. Те са главорези, както виждаме.

Допълвам от горното изявление:
"Той посочи, че бандеровците разполагат тежко въоръжение в центровете на големите градове, за да предизвикат ответен удар по жилищни квартали. „Те действат така, както биха действали и терористите по целия свят. Прикриват се зад хората с надеждата след това Русия да бъде обвинена за жертвите сред мирното население“, обясни Путин.

„Всичко това става по препоръки на чуждестранни консултанти, преди всичко – на американски съветници“, допълни руският държавен глава."

Хич да не излиза с този номер. Терористите го правят това като от градовете обстрелват безразборно цивилно население. Например Хизбула и Хамас имат практика да изстрелват неуправляеми самоделни ракети, които падат на случайни места. Това е тероризъм. Когато трябва да защитаваш някой град от нахлуващ противник разполагаш каквото можеш в града. С това въоръжение обстрелваш военни, а не цивилни, което е съществена разлика между тероризъм и нормални бойни действия. И да, много ясно, че агресора ще бъде обвинен за жертвите, а не защитниците. Ако защитниците бъдат приравнени към терористи то тогава трябва да приравним и тези, които са защитавали Лениниград и прочие съветски градове през ВСВ.

# 1 348
Ако защитниците бъдат приравнени към терористи то тогава трябва да приравним и тези, които са защитавали Лениниград и прочие съветски градове през ВСВ.
Освен това е трябвало да се предадат веднага, за да се снижи броят на жертвите.

# 1 349
Извиняващ се руски гражданин в Беларус
Милите хора 🤍 https://twitter.com/joshuapotash/status/1497249044179013639?s=21

Общи условия

Активация на акаунт