Войната в Украйна 1

• 1 799 536
  • 44 850
  •   2
Отговори
# 1 365
За този танк още вчера четох, че бил украински. Не знам на какво да вярвам вече, фейк струи отвсякъде. По руската ТВ - военнопленници украинци, опърпани, раздърпани, мръсни, руски лекари ги преглеждат, превързват раните, сипват им там по един борш в някаква столова и им дават телефони да успокоят съпругите си. Те пък съпругите само едно "Хорошо" казаха по телефона и затвориха, та не знам това Балшой театр ли беше или някаква друга постановка.....

# 1 366
Ужасно е, война в Европа..
пуснато в IG* -  не предизвикан с нищо садизъм,
..не е за хора със слаби нерви, човека по чудо е останал жив
с малко наранявания Open Mouth
Скрит текст:
ужасяващи кадри, на които се вижда как руски танк завива,
 за да коси умишлено кола с цивилен вътре -
и след това се връща обратно над нея..
 Възрастен мъж в колата за щастие оцеля с несериозни наранявания.
 ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Притеснително съдържание

https://www.instagram.com/p/Caa5kObly4x/
*
Потресена съм..... Това е.... Нямам думи просто.... Дали е Руски или Украйнски това е страшно...

# 1 367
Si vis pacem, para bellum.
За съжаление актуално повече от винаги.

Ауу, да не си гледал Ергенът снощи...шегувам се
Нееее, такива неща не си причинявам. Гледах новини до доста късно.

# 1 368
При Косово се връщаме обратно на особените отговорности, които САЩ носят в настоящето. Ако не се намесят - после ще се обясняват защо са знаели за етнически прочиствания (баш си геноцид) и не са си мръднали пръста. Ако се намесят - лоши са, защото са бомбдардирали Югославия.

На кой ще се обясняват САЩ, че не се месят?
 Т.е, те трябва са се намесват в целия свят, като миротворци ли?

Да, разбира се, че трябва. Ти да не падаш от Марс!? Има международни споразумения, които САЩ спазва. За разлика от СССР и Русия.

Наваксвам аз с мненията и попадам на това тук. Ако говориш за ситуацията в Югославия, където американците се месят, известно ли ти е, че оторизация им е отказана за такава акция и те го правят въпреки това? Аман от хора дето хем нищо не знаят, хем навсякъде да се изкажат.

# 1 369
Идеалният момент
Такъв паметник вече е абсолютен срам
Пълна глупост е това

# 1 370
Естествено че е срам и малоумие паметник на съветската армия да съществува в българската столица.

# 1 371
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
При Косово се връщаме обратно на особените отговорности, които САЩ носят в настоящето. Ако не се намесят - после ще се обясняват защо са знаели за етнически прочиствания (баш си геноцид) и не са си мръднали пръста. Ако се намесят - лоши са, защото са бомбдардирали Югославия.

На кой ще се обясняват САЩ, че не се месят?
 Т.е, те трябва са се намесват в целия свят, като миротворци ли?

Да, разбира се, че трябва. Ти да не падаш от Марс!? Има международни споразумения, които САЩ спазва. За разлика от СССР и Русия.

Наваксвам аз с мненията и попадам на това тук. Ако говориш за ситуацията в Югославия, където американците се месят, известно ли ти е, че оторизация им е отказана за такава акция и те го правят въпреки това?

Точно наопаки.
Намесват се след изрична молба от ОН

# 1 372
  • Street of Dreams
Aпропо украински танк. От началото следя новини за #falseflag. Първо едни от снимките, които бяха представени из пространството за зла руска атака в жилищни сгради, се оказа че са от 2018, когато газова инсталация е гръмнала. Днес ми направи впечатление това, което взриви нета срещу руснаците:
https://twitter.com/GlobalNewsEU/status/1497464153094643713
Разбиращи казват, че това не може да е крилата ракета, защото първо нямало жертви, щетите са твърде малки за крилата ракета и трето има клипове от всички възможни ъгли, включително и от вътре.

Като прибавим цензурата - информационното затъмнение на руската страна - повдигат се въпроси...

# 1 373

Казахстанците му забиха нож в гърба.  Сега да не се окаже, че и те са нацита и терористи. Ама им оказаха помощ срещу протестите, та ще се получи малко неудобно с тази опорка.

"Казахстан е отхвърлил искането на Кремъл негови войски да се присъединят към руската офанзива в Украйна, съобщи Ен Би Си. Това става седмици, след като средноазитската република получи военна помощ от Москва, за да се справи с избухналите размирици. Държавата от бившия СССР също така не призна Луганската и Донецката народни републики като независими държави."

https://news.bg/int-politics/tezhki-ulichni-boeve-se-vodyat-v-kiev.html
Защо иска войски от други държави? Нали има голяма армия? Или да умират казахи и чеченци, а не руснаци?

# 1 374
Понеже гледам как всички издигат версии за "големият стратег" Путя, какво крои и какъв му е грандиозният замисъл... Ето едно интересно видео - "Президентът Путин е опасен психопат".

Сещам се за една книга на Бил Еди, "Защо избираме нарцисисти и социопати и как можем да спрем", мисля, че и Путин го имаше накратичко описан, трябва да си я препрочета...

Не е изобщо рядко явление нарцистични и психопатични натури да заемат ръководни постове, дори и по най-висшите етажи на властта.

Гледах мнението на психиатър за Путин (от 7 минута нататък). Да отбележа, че това е само мнение, въз основа на публичната му персона и досегашни действия, а не диагноза.

Скрит текст:
Според Др. Гранде Путин притежава характеристики на т.н тъмна триада(Dark Triad):

-тип 1 психопатия (измамност, грандомания, повърхностен чар, безчувственост, манипулативно поведение)
-грандиозен нарцисизъм (социално доминиращ, арогантен, екстровертен, безчувстен към критика)
-макиавелизъм (манипулативен на стратегическо ниво, циничен, пресметлив, липса на импулсивен контрол, оправдаващ всякакви средства за постигане на целта)

Счита Путин за "опасен, единственото, което разбира е сила, решенията му не са мотивирани от емпатия, състрадание или чувство на морал, а по-скоро от потенциалното възхищение и слава, които би получил, претеглени срещу страха да загуби силата си"

https://www.youtube.com/watch?v=YgON7IksxJw

# 1 375
Да и аз това си помислих, защо е опрял до Казахстан?
ЧП.П. В тая информационна буря да не се окаже че няма нахлуване в Украина и това са снимки от Втората световна? Каквото и да се е случвало в държавата преди това, войната в 21 век не е начинът това да се прекрати и поправи. Ега ти, цял живот съм живяла и съм закърмена с мисълта, че руският народ е най-миролюбивият и справедлив на света защото страшно много е страдал от войни......

# 1 376
# 1 377
Казахстанските "приятели" освен че отказаха да се присъединят към руските войски, не признават и обявените от Путин Луганска и Донецка народни републики.

Ега ти, цял живот съм живяла и съм закърмена с мисълта, че руският народ е най-миролюбивият и справедлив на света защото страшно много е страдал от войни......

И как е било възможно да повярваш?

# 1 378
Ма кой е той да не дава Украйна на НАТО??
Суверенна държава !

ма кои са суверенните съюзници в НАТО, които ще го спрат?

суверенната държава има собствена армия и валута, които са гарант на суверенитета
като влезеш в съюз, в който си отваряш границите за други войски (или си смениш валутата), суверенитетът остава в миналото
ние щото сме суверенна държава и налагаме санкции

световният жандарм защо не се намеси решително, както в персийския залив срещу Садам?
ядрените оръжия, разбира се

"хайде, спасете света, както във филмите"

Човешката трагедия, свързана с войната, по време на която върху Ирак се изсипват повече бомби отколкото върху Германия през цялата Втора световна война, до ден днешен не е известна в пълните си измерения. Броят на убитите иракски войници се колебае според различните преценки от 85 хиляди до четвърт милион, на загиналите цивилни граждани – между 40 хиляди и 180 хиляди.

DW

# 1 379
НАТО съществува за взаимопомощ при военни действия. Нали сте наясно, че страни като България, която била на 37мо място по въоръжение, неможе да се отбрани ако не получи помощ от НАТО?

Хахаха, ще падна от смях. Поредния неадекватен отговор. Отбранителен съюз срещу СССР е НАТО. Русия се разглежда във военната им доктрина като вражеска, и е единствената такава. За разлика от Китай, където ситуацията е - чакаме да видим какво ще стане. Естествено, че ако му стъпят близо до границите отвсякъде ще нападне.

По-интересният въпрос е след макс 10-15г като Путин трябва да сменен кой ще дойде - нов Путин или някоя западна подлога като Елцин. Това ще предопредели историята.

Иначе добре направи Казахстан, никой не трябва да се намесва, защото става много по-опасно. Но Казахстан нали е в CSTO, не знаех, че имат право да им отказват. Или може би имат по натовската логика, защото Русия не е нападната, а напада. Не знам.

Общи условия

Активация на акаунт