Войната в Украйна 1

• 1 799 527
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 380
  • София
Естествено че е срам и малоумие паметник на съветската армия да съществува в българската столица.

Глупост е да се отиричаш от историята си. То бива чуждопоклоничество, но някои неща са прекалени, като например в учебника по история за 6 клас пише, че 4-тия сина на Кубрат основал друга България на мястото на днешна Македония и двете Българии макар и териториално разделени, живеели в голямо разбирателство....

# 1 381
Почват да се появяват  различни от първите пишещи в тази тема. Сякаш както обикновено, чувството от първите минути се притъпява и се приемат за нормални ненормални неща.

Да ,Путин е  притиснат от санкции, от първи фактор за света е  отритнат и  е като ранен звяр. Но и той  е виновен да се стигне до там.  Виновни са и западните  вождове със санкциите, защото полза няма от това. Значи нищо полезно не правят.
 Виновни са, че не се подготвиха за този сценарий,  и сега са зрители.
Дават оръжие, но  агресорът и  потърпевшият са несравними.

Жалко за младите животи,  жалко за украинците, дето губят близки ,домове, страната си .

Поне военни формирования на трети страни, чеченци се спрягат в готовност да колят-може да бъдат спрени някак.

За какво са тези международни организации, толкова ли нямат лостове на влияние.

И големият въпрос е  какво следва, кой  е следващият.

# 1 382
Натоварете заедно с нея на един влак и Копейкин, Волгин, Недялко и кака ви Корни. Надявам се до понеделник да сте ги разчистили.
🤣А дано, ама надали😁

# 1 383
На повърхността, това което е видимо - ЕС налага санкции на Русия.
Отдолу, скрито за повърхностно мислещи хора, е другата реалност.....газът си тече от Русия до ЕС, едните потребяват, дпугите вземат паричките..тоест и двете страни имат интерес от това да тече по тръбата.

Та имайки предвид долната реалност,  горната видима е смешна и прах в очите...

# 1 384
До Казахстан опира, за да спести смъртта на руски войници. Защото да цензурира е лесно, но да затвори устите на майките на загиналите е много трудно. Има опит с тях от предишната си миротворческа дейност. И как да обясниш на майките, че синовете им са умрели не в защита на родината, а като агресори в Украйна? Добре, че Казахстан са отказали да са пушечно месо. Утре ще дойде и тях да спаси от фашизма.

Ей го чеченския башибозук, моли се преди бой. Някакви асоциации буди ли в българската душа, че обсъждахме и 3 март преди малко:

# 1 385
Поне военни формирования на трети страни, чеченци се спрягат в готовност да колят-може да бъдат спрени някак.

За какво са тези международни организации, толкова ли нямат лостове на влияние.

И големият въпрос е  какво следва, кой  е следващият.
Още вчера имаха неутрализирани чеченци в украйна. Новината че ги пращат не изпреварва реалните събития.

# 1 386
  • пустинята Гоби
Снимки и информация без източник, не струват пет пари в тази тема.

# 1 387
При Косово се връщаме обратно на особените отговорности, които САЩ носят в настоящето. Ако не се намесят - после ще се обясняват защо са знаели за етнически прочиствания (баш си геноцид) и не са си мръднали пръста. Ако се намесят - лоши са, защото са бомбдардирали Югославия.

На кой ще се обясняват САЩ, че не се месят?
 Т.е, те трябва са се намесват в целия свят, като миротворци ли?

Да, разбира се, че трябва. Ти да не падаш от Марс!? Има международни споразумения, които САЩ спазва. За разлика от СССР и Русия.

Наваксвам аз с мненията и попадам на това тук. Ако говориш за ситуацията в Югославия, където американците се месят, известно ли ти е, че оторизация им е отказана за такава акция и те го правят въпреки това?

Точно наопаки.
Намесват се след изрична молба от ОН

Глупости. ООН не са оторизирали военни действия, след което имаше големи дебати. Я вземи да гугълнеш, моля те. Като ги чета тея мнения имам чувството, че на всяко свое трябва да слагам линк към Уикипедия.

# 1 388
# 1 389
Да и аз това си помислих, защо е опрял до Казахстан?
ЧП.П. В тая информационна буря да не се окаже че няма нахлуване в Украина и това са снимки от Втората световна? Каквото и да се е случвало в държавата преди това, войната в 21 век не е начинът това да се прекрати и поправи. Ега ти, цял живот съм живяла и съм закърмена с мисълта, че руският народ е най-миролюбивият и справедлив на света защото страшно много е страдал от войни......

Според мен не е до опиране до Казахстан. Според мен е по-скоро да види външния свят ясно, че има подкрепа. Русия има според медиите колко, 200 000 човека в Украйна? Това я има, я няма 10% от армията им. Според мен е чисто политически ход, а това колко добре се справяли украинците дано да е вярно, но се притеснявам, че го разправят, за да държат морала висок, честно казано.

# 1 390
Новите тролове дето пускат видеа от дългогодишния конфликт по границата, да не ни мислят за тъпи. Знаем, че Путин ги въоръжава и насърчава отдавна. И това отцепване е крайната цел от дългогодишно подхранвата агресия. Подготвяна от Путин. Това, че света не се е намесвал е, че защото не е имало официални сблъсъци между суверенни държави. Тъй че, не се правете на утрепани и хитро да ни подплъзвате видеа, да се образоваме. Предлагам вие да го направите. Първо да научите какво е НАТО, какво е Съвет за сигурност към ОН, каква е историята на паравоенните формирования по границата и как Путин използва Чечня
Мда, не е лошо и ти да прочетеш за Иран, Афганистан, Сирия....
Пишеш ...кой кого въоръжава се знае и дори се признава официално.

Естествено че е срам и малоумие паметник на съветската армия да съществува в българската столица.
Разбира се. В Южния парк няма паметник на Петко войвода, на никой гонил присъстващите облагородители, ама редовно махам на Рейгън. Че..класа сме, няма се излагаме.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 12:12 от Анонимен

# 1 391
# 1 392
Объркващо е в руското и украинското медийно пространство защото идва от официални източници от двете страни.
Навремето имаше канали, който обсъждаха масовите фейкове, но вече съм свикнала относително успешно да филтрирам сама и не ги ползвам.

За всички, които са объркани  да пробват тук
https://twitter.com/bellingcat?t=_SYrrx9JWm9qZUgtf9GkWQ&s=09

# 1 393
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Тия дето наричат западната цивилизация прогнила, да внимават, защото баба ви от Каспичан ще ви прочете, и понеже не разбира от евтина пропаганда,
ще повярва, милата женица/ще поиска да излезе от ЕС,
и да се присъедини към друга цивилизация....
Та ще трябва да ѝ кажете към коя да се присъедини.
Че май друга цивилизация няма

А маянската е отдавна изчезнала

Това което Путин прави с Русия се обяснява най- лесно по следният начин.
 Ще използвам Турция, защото явно примитивния страх от Турция ви кара да оправдавате Русия.

Но все едно Ердоган на насъсква и помпа пропагандно Кърджали, след което да ги въоръжи и да ги насъсква да се борят за независимост.
Когато нашите патриоти- идиотчета започнат и те да се въоръжават и водят война с тях, Ердоган да въоръжава още.
Накрая Кърджали да се отцепи, а Ергдоган да влезе с танкове в България, за да защитава независимата република от нашите нацисти- патриоти.

и като се намеси НАТО, да пита, ааа къде бяхте през тези години?!!...Ще преговарям след като пусна малко ракети из Люлин и Младост...дето се вика да поизбивам комплекси...та такава е ситуацията и там

Ясно е, че тези дето се отцепват и другите паравоенни са идиотчета, но те са жертви на мръсни стратегически планове и извратени идеи на болен мозък

И да, по време на война и ние щяхме стратегически сами да си взривим мостовете, това се прави винаги, за да се спре достъпа на вражеските сили

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 13:02 от Роузи

# 1 394
Хайде да се концентрираме върху темата, а не да изпадаме в някакви странични теми за Кърджали. Това са абсолютно несравними неща и за пореден път доказваш, че истинско разбиране и критично мислене ти липсват. Аз не наричам западния свят прогнил, макар че има неща и тенденции, които не ми харесват. Имам предвид под западен свят САЩ и западна Европа. Но Европа трябваше да се интересува повече от това, което се случва в задния ѝ двор и да предприеме съответните дипломатически мерки. Затова е провал.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 12:24 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт