Войната в Украйна 1

• 1 799 796
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 530
Защото няма причина да оправдаваш война освен ако не си руски трол или имбецил. Така, че в случая трол е комплимент

Никой не оправдава войната. Излагат се рационални аргументи как се стига дотам. Нито един човек досега не видях да подкрепя.

А имбецил ще наричаш някой друг. Самият факт, че не правиш разлика между “оправдавам войната” и “разбирам причините за поведението на различните страни по въпроса” говори, че IQ-то ти не надвишава стайната температура. Толкова си потресаващо неинформирана, че не знам откъде ти идва самочувствието. Не ми отговори, за твърденията, където беше толкова уверена и ясно ти се посочи, че не си наясно, погледна ли? Много е удобно нищо да не казваш.

Боряна, аз не бях чувала - имах предвид форума. Признавам си, че не съм знаела, че има хора, които това искат. Около мен няма нито един такъв. Ама що пък да няма, има и флатъртъри все пак…

Представи си, че разбираме причините за поведението на различните страни. И какво?  Той и Хитлер си е имал причини и даже много основателни, според също такива разбиращи и хладнокръвни анализатори и просветители.

Имаме нападната страна  и агресор, пък вие си разбирайте колкото искате.

# 1 531
Възможно е да откажат да изпълняват нареждания и да убиват народ, който считат за братски. Не знам дали има такива тенденции при руснаците.

Такива тенденции да има? Кога ги е имало, че да ги има сега? Сталин избива 1+ милион човека само между 1936 и 1938 по времето на Голямата чистка. С Холдомор, Катин, гулаците и другите зверства на NKVD излишната смъртност за цялото му управление стига между 15 и 20 милиона. Днес Путин преспокойно праща едни руснаци да избиват други руснаци дори извън Русия (справка - Скрипал, Литвиненко, Березовски, Навални, Немцов, Камаев и т.н.). Та при положение че слушат диктатора си да избиват собствени, защо да очакваме, че ще им мигне окото, докато избиват съседен народ?

Това си е стара съветска/руска традиция.

# 1 532
  • София
Потребител на бг мама съм от около 10 години.
Смисълът да се разбере мотивът на някого да действа по определен начин е за да послужи като превенция и предотвратяване на следващи подобни действия и ситуации.

Аз и мотивите на Хитлер много добре ги разбирам. И? Разбирането явно не е помогнало след 70+ години.

# 1 533
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Фани, всички са в неизвестност. Ще започне трета световна, ако се намесят другите велики сили. Ние за сега сме в безопасност, макар че САЩ да част от НАТО и ако се намесят и ние сме вътре

А те са длъжни да се намесят, ако преценим официално, че това е война и Путин не се изтегли.

Затова го обвиняваме в невменяемост. На ръба сме на Трета световна

# 1 534
  • софия
Не само джуджето е психо.
https://m.dnevnik.bg/sviat/2022/02/26/4317030_medvedev_dulboko_s … ankcii_i_zabrani/
Нали беше омиротворителна военна операция? Интересно виждане имат путинистите за мир.

# 1 535
  • Варна
И тук идва резонния въпрос, какво сме получили от ""братския""" американски народ, за да се жертваме за НАТО?

# 1 536
Цитат
Без провокация?
Прощавайте, сигурно американският флот край Пърл Харбър сам се е нападнал.
Къса памет, а? Sweat Smile
А японците какъв геноцид вдигнаха над китайските и корейски цивилни е друг въпрос.

За това какви зверства са правили японците с китайци, корейци и руснаци, по време на втората световна, всеки може да потърси информация за отряд 731. Предупреждавам че информацията е силно чувствителна, ужасяваща, стресираща, до степен че мога да кажа че нацистите са се отнасяли почти хуманно с евреите, в сравнение с това което е ставало в отряд 731.

Иначе според мен САЩ не биваше да пускат 1-вата бомба над населено място. Ясно е че искаха да спрат войната без да дадат страшно много жертви каквито щяха да дадат, при сухопътна офанзива срещу Япония. Единственото използване на ядрено оръжие в историята по време на военни действия, за мен беше оправдано в ситуацията, но винаги съм се чудил защо не пуснаха първата бомба над ненаселен район. Да демонстрират на японците, с какво оръжие разполагат първоначално без жертви. Така имаше и шанс още след първата да капитулират, а не безсмислено да упорстват. Защото хвърлянето на първата бомба над град, аз си мисля че е отприщило гняв в японското о-во и е било причината да не капитулират. След втората бомба идва ужаса че те ще ни пускат бомби докато не капитулираме, и капитулират.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 15:25 от Никола Тесла

# 1 537
Не само джужджето е психо.
https://m.dnevnik.bg/sviat/2022/02/26/4317030_medvedev_dulboko_s … ankcii_i_zabrani/
Нали беше омиротворителна военна операция? Интересно виждане имат путинистите за мир.

Според мен е много далеч от истината подобни събития да се оправдават с някакви личностни определения като "психо". Допускам, че никой не е "психо", а е въпрос на едни или други преценки, правилни или грешни, на екипи от стратези в съответната държава.

# 1 538
Скрит текст:
Скрит текст:
Сталин забрави, Путин на него мяза с маниакалните си разстройства и мания от преследване.
Нито Хитлер, нито Сталин имаха атомната бомба през ВСВ. Иначе....
Някои имаха, че даже ги ползваха. Големите миротворци, дето сега ползват други тактики и излизат чисти и неопетнени като момина сълзица.
+ 100
Eдинствените в човешката история, използвали ядрено оръжие и то срещу невинни хора и без провокация са САЩ.
Къса ни е паметта, голям ни е слугинажа. 🤦♂😢

Без провокация?
Прощавайте, сигурно американският флот край Пърл Харбър сам се е нападнал. 
Къса памет, а? Sweat Smile
А японците какъв геноцид вдигнаха над китайските и корейски цивилни е друг въпрос.

е да де, то цялата тема е да си мерим агресорите
кой е по-готЯн и цивилизован в мотивите си да изтребва цивилни

# 1 539

+ 100
Eдинствените в човешката история, използвали ядрено оръжие и то срещу невинни хора и без провокация са САЩ.
Къса ни е паметта, голям ни е слугинажа. 🤦😢

На Япония е било предложено 3 пъти да се предаде, единият СЛЕД пускането на първата атомна бомба, и те са отказали. Докога трябаше да се влачи войната в Пасифика?
И това оправдава ядрена атака срещу цивилно население? Доообре.
😨🤐
Япония е била пред капитулация и всички са го знаели.
Изумявам се от логиката хорска…😵

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 15:25 от Анонимен

# 1 540
Възможно е да откажат да изпълняват нареждания и да убиват народ, който считат за братски. Не знам дали има такива тенденции при руснаците.

Такива тенденции да има? Кога ги е имало, че да ги има сега? Сталин избива 1+ милион човека само между 1936 и 1938 по времето на Голямата чистка. С Холдомор, Катин, гулаците и другите зверства на NKVD излишната смъртност за цялото му управление стига между 15 и 20 милиона. Днес Путин преспокойно праща едни руснаци да избиват други руснаци дори извън Русия (справка - Скрипал, Литвиненко, Березовски, Навални, Немцов, Камаев и т.н.). Та при положение че слушат диктатора си да избиват собствени, защо да очакваме, че ще им мигне окото, докато избиват съседен народ?

Това си е стара съветска/руска традиция.

Казах, че не знам дали има сега. Във връзка с медийните репорти, че руски войници казвали, че не искат да се бият. За какво точно спориш?

# 1 541
По-добре братския американски народ да не ти даде, отколкото братския руски да ти вземе.

Между другото не им ли спряха Фейсбук и инста? Гледам, че още се развяват там.

# 1 542
И тук идва резонния въпрос, какво сме получили от ""братския""" американски народ, за да се жертваме за НАТО?
Аз лично съм получила гражданство, с което мога да пътувам и работя свободно в 500 милионна държава, плюс стабилна валута и прогресивно и бързо нарастващи доходи. За теб не знам.
И не мисля, че.ние ще се жертваме за НАТО. Ние сме част от този военен съюз и като такава имаме права и задължения. И.смятам, че е крайно време да поискаме задействане на онзи член (не ми се търси кой), по който искат усилване на присъствието сега всички други държави от източния фланг.
И съм живяла достатъчно време в 16тата република, за да мога да преценя къде е по-добре за мен.

# 1 543
  • София

Ами това, че спокойно си пишеш във форума каквото мислиш, без да те е страх, че ще ти почука на вратата ДС.

# 1 544
  • Paris, France
Сега ако някой ми обясни как точно ще оперира руският бизнес и гражданите ще благоденстват въпреки санкциите срещу Русия ще му бъда много благодарна. Разплащания в рубли, визи няма, пътуването става скъпо и опасно и направо невъзможно, финансовите пазари блокирани, няма "зап.части и чипове", суровини за лекарства, и въобще лекарства и още хиляди, хиляди неща. Внутренный рынок и до там. Ми на върхушката децата им учат и работят в Англия САЩ и ЕС. Да си ги връщат дОма и да веят знамена, да ги видим докога.

Санкциите не ги поставя цял свят. Нали не мислиш, че Болсонаро в Бразилия, който не подкрепи санкциите, както и индийските му, китайски колеги, но и половината неразвит или малко по-развит от България свят ще хукне да спира олигарсите на границата, а и обикновените руснаци, няма да им продаде банани, манго или сливи?

Визи закъде няма и за кого? Дори и да клъцнат входни визи за всички руски граждани, богатите руснаци си имат и други гражданства. Ако нямат, Доминика (не Доминиканската Република), остров Свети Кристов и Невис (реална държава), Барбадос, Намибия, Мозамбик или някоя друга държава ще е безкрайно доволна да им предостави гражданство и да им издаде паспорти срещу дребно вложение от 5-6 милиона, срещу които не могат и вилите до Монако да си обзаведат.

Ще блокират сметки на граждани и руски фирми, не на анонимни фирми, регистрирани в Лихтенщайн и Панама, все пак.

Зап частите и чиповете се произвеждат в Китай, повечето. 😇. Молете се Китай да бе ни сложи ембарго.

Европейската фармацевтична индустрия е изнесена в Индия. Макрон искаше връщане на част от производството. Русия си има и нейна. За много редки лекарства - Таджикистан, Китай, Индия могат да им ги купят срещу дребна комисионна и да им ги пратят също могат, много лесно, през една, единствена граница (с Китай).

Децата на върхушката никое, уважаващо себе си, западно, учебно заведение няма да върне. Западът е индивидуалистичен и никой не е каран да плаща сторено от друг, бил той родител. Как си представяш Итън да изгони ученик, защото баща му бил министър? Дали арабските, индийски, китайски олигарси и министри ще продължат да си пращат децата там или ще им потърсят нещо по-сигурно в Швейцария, Франция, Канада, а защо не и Уругвай, Аржентина или Чили?

Та, да не им мислим олигарсите! Селяндурите им са си свикнали на кал, безпаричие и самообслужване. В градовете много хора имат чуждо гражданство, чужд произход, роднини в други държави, работят за чужди компании. Вода, газ и петрол си имат бол.

Някой още да се притеснява за тях?

Общи условия

Активация на акаунт