Войната в Украйна 1

• 1 799 747
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 160
Китай тъкмо се посъвзеха след тежки вълни на ковид, когато целия свят ги низвергна и обвини за настъпилата пандемия, започнаха да възстановяват международните сделки, да пътуват, да правят бизнес и да купуват имоти. Гледайки какво се случва с Русия едва ли биха рискували да загубят позиции на световните пазари и народа им отново да бъде блокиран.

# 2 161
Ако Путин остане в Украйна и не излиза от нея, вярвам че няма, то НАТО на какво основание ще атакуват? На никакво. Няма и да се месят с военна сила, докато всичко е в границите на Украйна.

Твърде изсмукани ми се струват картините за световна война...

Разцира се, теоритично и хипотетично, може да се упражняваме на тази тема....лаф да става.

Преди две години като ни затвориха много хора тука в този форум си мислеха, че след две седмици пак ще летят до Милано.

# 2 162
Не знам как в 21 век се допусна да се вихри поредният Сталин. Уроците на историята не са научени.

Много ми е тягостно. Не знам как ще продължи, как ще ни се отрази. Гледам камери от Киев, чувам сирени и плача. Не е възможно. Нямам дори и най-малка идея как се чувстват украинците. Само знам, че никоя война не е приключвала без невинни жертви, без болка. Да гние в ада ботоксовото джудже!
А плакахте ли, когато САЩ и пуделите им от НАТО в 20 век  бомбардираха жилищни сгради в Югославия? Знаете ли колко обогатен уран се изсипа в близост до границата на България?
Плакахте ли, когато палиха живи хора в Одеса и бомбардираха мирно население в Донбас?
Плачете ли, когато Израел изселва палестинци и анексира нови територии?
И за да не ме разберете погрешно и да ме обявите за русофил, ще Ви помоля да си отворите широко очите за всичко случващо се на този свят, за да видите двойния аршин с който се третира термина "международно право".

# 2 163
За това казвах, че биваше да сме по-обрани....
https://dariknews.bg/novini/sviat/nato-prashta-dopylnitelni-sili … 5VWHghkt8485b1oqg

И друго казах...че ако всичко е в границите на Украйна, си е МЕСТЕН конфликт. Не световен и нато няма да се меси с войски там.

# 2 164
А плакахте ли, когато САЩ и пуделите им от НАТО в 20 век  бомбардираха жилищни сгради в Югославия? Знаете ли колко обогатен уран се изсипа в близост до границата на България?
Това пък като българин да питаш точно българи с този тон... Не знам ти къде си расъл и вашите какви са били, за да мислиш, че българите не бяха уплашени и не страдаха за съседите. Съжалявам за впечатленията ти.

Скрит текст:
ПП Между другото голямото благодаря от тяхна страна тепърва ще дойде. Това не е фейк, а истински сръбски вестник.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 09:51 от Анонимен

# 2 165
Зуелински е направил изявление, че преговори няма да има.

# 2 166
С какво и как ще плащат руските туристи? Рублый в чемоданы?

Изоставате с новините. ЕС затваря въздушното пространство. Гърция е член на ЕС.
https://news.bg/world/es-zatvarya-vazdushnoto-si-prostranstvo-za … aviokompanii.html

Бг самолетите ги забраниха още онзи ден.

Нещо не е много достоверна информацията ти, почерпена от нашите медии.

Можеш да проследиш ето този полет, su2110, лети си в момента към Атина.

# 2 167
Зуелински е направил изявление, че преговори няма да има.
От CNN
Скрит текст:
Russian delegation arrives in Belarus for potential talks, state media reports
From CNN's Nathan Hodge in Moscow

A Russian delegation has arrived in Belarus for notional talks with Ukrainian representatives, Kremlin spokesperson Dmitry Peskov told reporters, according to Russian state news agency RIA-Novosti.

Peskov said the delegation included representatives of the Ministry of Foreign Affairs, the Ministry of Defense and other departments, including the presidential administration, RIA reported.

"We will be ready to start these negotiations in Gomel [Homiel]," Peskov said, according to RIA.

The Kremlin has continued to put out messaging that Russia would send representatives to the Belarusian capital of Minsk to talk with Kyiv, despite its military's continued and unprovoked assault on Ukraine.

The Kremlin has claimed previously the Ukrainian side had countered with a proposal to meet in Warsaw and then dropped contact.

Top Ukrainian officials and Ukrainian President Volodymyr Zelensky have expressed willingness to talk peace with Russia.

Руската делегация чака за преговори в Беларус.

И аз да съм на Зеленски, няма да ида да преговарям точно в Беларус.

Ще цитирам един от плакатите на протестите: Ако Русия сложи оръжие, няма да има война. Ако Украйна сложи оръжие, няма да има Украйна.

# 2 168
  • София
Ами, отново глупави ръководители си имаме.
Гърците не си затвориха въздушното пространство, седят и си трайкат, па са по-натовци от нас май.

Тук има нещо друго, а това е, че Русия въоръжава жестоко Сърбия още от миналата година. Шешел вдигна на крак сърбите за бързо действие в Косово. Явно руснаците искат да се възползват от всички етнически конфликти по света.
Сърбия още не е споменала и копче за руската инвазия в Украйна.
Явно кроят нещо и трябва Румъния и Гърция също да забрантя руски полети, докато трае тази война.

Линкове:

# 2 169
А плакахте ли, когато САЩ и пуделите им от НАТО в 20 век  бомбардираха жилищни сгради в Югославия? Знаете ли колко обогатен уран се изсипа в близост до границата на България?
Това пък като българин да питаш точно българи с този тон... Не знам ти къде си расъл и вашите какви са били, за да мислиш, че българите не бяха уплашени и не страдаха за съседите. Съжалявам за впечатленията ти.

Скрит текст:
ПП Между другото голямото благодаря от тяхна страна тепърва ще дойде. Това не е фейк, а истински сръбски вестник.
Имах предвид двойния аршин с който се третира "международното право" и лицемерието на световния елит, но ти явно не си схванала.
Впрочем през последните часове Израел нанася въздушни удари по територията на Сирия. С какво право?

# 2 170
Е те руснаците няма да пътуват за там, ако не е съгласувано с тях.
Игрички играе Зеленски вече 3 ден.

Румъния затвори въздушното пространство. Цялата граница от Финландия до нас  вкл. е затворена и в двете посоки, защото руснаците затвориха и тяхното в отговор.

# 2 171
  • София
Пак добър опит да се пренасочи темата с Югославия, където проблемите са доста по-различни.
Това е тема Русия - Украйна.
За мнения Израел - Сирия моля пуснете тема Grinning За съжаление обаче пак ще идвате тук да ревете за ционистки заговори, двуличие и т.н.

# 2 172
но ти явно не си схванала.
Май ти не си схванал. Това е темата за Украйна, защо очакваш хората да говорят за Израел? Направи тема за Израел, ще се пише в нея. Направи ли, като ти е много важно?

Lunna_sonata явно ме изпревари Simple Smile

# 2 173
Руските войски са в центъра на Харков в момента. Има ожесточени боеве. Цивилното население се призовава да се крие.

Нерде бандеровците в Донбас, нерде центъра на Харков. Да не говорим за Киев или градовете в западна Украйна.

# 2 174
Пак добър опит да се пренасочи темата с Югославия, където проблемите са доста по-различни.
Това е тема Русия - Украйна.
За мнения Израел - Сирия моля пуснете тема Grinning За съжаление обаче пак ще идвате тук да ревете за ционистки заговори, двуличие и т.н.
Много удобно да си държим очите "широко затворени" и да гледаме на света като коне с капаци. Събитията в Украйна са следствие от един много по-широк процес, като споменатите от мен акценти също са във взаимовръзка.
Относно Украйна: поредно доказателство за лицемерие и гонене единствено на собствени интереси от страна на определени световни кръгове. С две думи - използвана като ръжен, а после изоставена - това е Украйна.

Общи условия

Активация на акаунт