Писали сте доста.
За газта преди и тръби, крадене, отклоняване и т.н. се знаеше и дори имаше репортажи точно за тази Тимошенко тогава, пак имаше бутнове някакви и т.н. помня. Та може да сме забравили, но ние тогава бяхме пряко засегнати също и то доста. До нас не стигаше, спираше производство и т.н. , но...паметта ни е къса. Оказа се , че украинците почти безплатно са ползвали и пак не са плащали, дори са отклонили незаконно тръба от основния поток, така и Русия не е могла да доставя навреме газ или не в тези количества договорени.
За Крим и водата. Да те оставят 8 години без вода нарочно, да отклонят захранването, да не можеш да си гледаш децата, да пламнат епидемии, да си на сухо и т.н. също викате...не е война това и агресия.
Да убиват деца, жени, мирни хора някакви нациски формирования безнаказано да обикалят и стрелят, да тормозят, да взривяват (оръжие викате няма значение откъде е) също е ..ми не е официално, не го знаем..ама имаше информация, имаше и по телевизията макар и малко репортажи, имаше и протести у нас пред посолството, имаше дори дебат вял в парламента и веднага прекъснат почти, но....ама ние не сме знаели. Сега чета..стига за децата в Донбас, стига за бесарабските българи там, стига за ужаса им преди това, снимките монтажи, в ООН има доклади четох тук качени, ама ние не сме знаели.
Това добре, никой не е длъжен да се интересува от всичко или да попадне на такава информация.
Ама сега какъв туризъм. Ами такъв, че това е хляба на доста българи. Гърците още не са затворили въздушното си пространство. Не случайно питах снощи те какво правят, защото да си солидарен е едно, ама да си накажеш народа е друго. Че то и в Африка гладуват деца, ама..грозно е знам, но се помага и си полезен повече, ако запазиш и своите хора и не ги ощетяваш. Това правят и са го правили гърците , включително и за Югославия. Виката там било мор и не знам какво си. Ама Сърбия и досега помни какво направихме. Сърбия не иска нищо общо с НАТО и защо ли , нали са я освободили от терора.
Нали сме да не се напада друга държава и меси в политиката. Нали сега осъждаме руснаците, ама сега, а преди. за другите...няма пак да изреждам страни.
Добре, че сме в НАТО, щото иначе досега кой не е искал не ни е поробил. То и там сме за фасон и земя, ще бъдем първото пушечно месо, ама..
Сутринта май са говорели , че е имало радиация в Украйна са установили руснаците и са криели. Не можах да разбера точно , но за това съм сигурна, късно го включих.
И сега какво, щели да преговарят. Да, ама Зеленски май не желае, чака си оръжията.
Да, мръсна е войната за об. човек. Руските войничета са жертвани и те, ама и украинските мъже не можаха да излезнат със семействата и децата си. Защо осъждате едните , а другите...
В градовете с бойни действия не работят аптеките, хората са без лекарства и медикаменти и това е най-тежкото говори един човек. Храна, гориво дори се намира с търсене, но аптеките навсякъде са затворени.
Българите не трябва да се държим като роби и с наклонена глава и надупено дупе, ама да се правим на ха-хо и пипе не върви някак си, отделно се знае какво ни е състоянието военно, отделно се знаем какви сме и дори колко сме, та видиш ли скок-подскок. Има си начини , има си дипломати уж, може всякак да се каже и да се огледат съседите какво правят. Можехме дори да сме по-полезни и помогнем повече хуманитарно и на двете страни , ако трябва с умерен и човешки подход. Повече щяхме да сме уважавани и оценени.
Трета св. война не знам да има, но светът няма да е същият. Ние да си броим стотинките, щото може от бедни да станем още по-бедни, а крадците ще лапат още повече.
Всичко плаща обикновения човек навсякъде. Ние сме си и такива наведени все към някой , но никога за себе си.