Войната в Украйна 1

• 1 799 616
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 280
  • София
Ако нападнат България е едно, но да ги пратят курбан за чужда държава - не мерси! А като гледам г-н Костов предлага нещо такова от топлото си местенце, вместо да даде личен пример.

И на колко години е Костов?

Между другото, тази нощ миротворците са бомбардирали Арциз. За ваше сведение - в болшинството са етнически българи.

А къде е Путин? от 2 дни не се е показвал на екран.

Galactic Voyager, ползвам, но политиката на форума ме озадачава. Друг такъв юзър е голяматалъжица, нарича ни гяури, продължава да коментира. Иначе щедри на триене и на банове, защо оставят подобни провокатори, новорегистрирани тролове?
Поради същата причина, поради която са оставени дългогодишни потребители на форума, с доста по-цветущ, брутален и обиден език да се вихрят денонощно в тази тема, независимо от позицията си, да наричат "тролове" и с още "красиви" епитети всички останали, които не са на тяхното мнение и имат различна позиция, да спамят денонощно с и в опити да демонстрират душевно и още няколко вида невежества, и още, и още.
Темата е нечетима, заради такива като горните ....хора наистина информативни и издържани /дори и граматически/ постове, с аргументи, се губят. Обаче има трафик - а нали знаеш, както и по темата, така и извън нея - каквото и да си говорим, за когото и да го правим, винаги става въпрос за финикийски знаци.

Мери, за първи път съжалявам, че ми изтриха мнение. Мисля, че ясно обясних кои са просто привъженици на Путин, кои си пишат собственото мнение и кои са троловете.

# 2 281
А сериозно ли е да искаш преговори чрез соц.мрежи...няма ли си официални канали с Путин или приближените му.
И дали е вярна тази информация изобщо..доколко може да се вярва на соц.мрежи.
Официално обянили ли са нещо такова? Не съм чула сякаш..
И аз това забелязах. Последно време ( май Тръмп го наложи да се обясняват в соц.мрежи) няма официално обръщение. Путин от друга страна все официално се изказва.

# 2 282
  • София
По бтв: еди кои си натовски държави ще изпратят оръжия на Украйна. Бг не е сред тях. Да видим как ще отвърне Путин.

Ние какво да пратим? Чертежи на самолети ли?

Вивиана, аз за разлика от теб съм живяла доста съзнателен живот под руския ботуш. И смятам за съвсем правилно да вложа усилия, за да противодействам на връщането му. За което същият този ботуш яко се е разработил из нета. И аз като Милитана. Надявам се, че.задоволих любопитството ти.

И аз.

# 2 283
  • Варна
Явно доста неща не си разбрала, Poppea. Анализирай мнението на Тръмп.

# 2 284
Всички войни са се водили за петрол и газ. Само Сърбия е изключение. И все уж се освобождава някой и нещо става, все оръжия, нападения, разрушения и страдания. И все едни и същи са на сцената миротворци уж и спасители.

# 2 285

За мен е положително, че най-после маските паднаха. Отношението към Адолф Путин и неговата агресия е разделителната линия. Тук няма неутралитет, няма изчакване, няма разбиране, няма обяснения. Има За и Против.

Това виждане е крайно детинско, емоционално и ..опасно.
Има дипломация....има др.начини.

Това подклаждане да се избере страна е опасно и не води до нищо добро! Изчакване е ок да име, мисъл пък още повече..много внимателно трябва да се действа.

Бг осъди вече войната. Достатъчно е това. Призивите за нещо повече не са в услуга на никого...

# 2 286
Така е, има дипломация и други начини преди да нахлуваш с войска в друга държава.

# 2 287
С какво друго, освен със санкции, може да отговори модерният свят на агресора? Това, че тези хора там проявяват мъжество и се бият трябва да ни казва, че изборът ни е правилен, но ние с какво им помагаме? С какво помагат тези политици, които казват да се върви по пътя на дипломацията и да се водят преговори? Как се преговаря с измамник?!"

Какви други мерки предлага г-н Костов? Да изпратим мъжете и синовете си, за да се бият за Украйна? Да им изпратим оръжие, което нямаме? Какви мерки, но да каже ясно и тично, а не с недомлъвки.
До вчера го оплювахме и искахме в затвора, днес го цитираме като фактор и експерт.

Не , че нещо но не трябва да бягаме толкова от това за мъжете и синовете си. Утре ако нас ни нападнат всички ще се изнесем без да се бием за територията си ли? Левски и Ботев ще се въртят в гроба .... Не искам да мисля, че сме такива страхливци.
Ако нападнат България е едно, но да ги пратят курбан за чужда държава - не мерси! А като гледам г-н Костов предлага нещо такова от топлото си местенце, вместо да даде личен пример.
Костов е забравил ковчезите,които пристигаха от Камбоджа,Ирак и Афганистан.Едно е да защитаваш Родина и дом,а друго чужди интереси.

# 2 288
Явно доста неща не си разбрала, Poppea. Анализирай мнението на Тръмп.
Пак те питам ясно - ти си против НАТО, но за кого си? Твоето становище, не на тоя или.оня.

# 2 289
Кой по дяволите е Петър Делчев?! Следя.много подробно българската литературна сцена, доколкото има такава, не съм срещала.това име. Знам, че.има Гугъл, но не в това е въпросът.
И аз не знам кой е Петър Делчев, но зачетох част от поста му и там-където се опитва да обясни колко хуманен е агресорът в Украйна ме загуби. Щото такова животно няма просто. Ама трябвала му Източна Украйна, понеже не искал Путин нещо да се строи там на НАТО.  И затова влиза с танковете, ама "хуманно". Едно към едно от опорките по руската телевизия. Мерси.
И още нещо - от наглата агресия срещу суверенна държава, по-отвратително е само върховното лицемерие да я наричаш "умиротворяване" и "денацификация". Дано се задавят с тази си арогантност и да ходят с ватенки и валенки на опашка за хляб с купони! Щото те войните са скъпи във всякакъв смисъл и някой трябва да плати цената.

# 2 290
В Украйна е до сега имаше доброволци от къде ли не, вкл. чеченци.

Днешния призив е параван за частни армии.

# 2 291
Така е, има дипломация и други начини преди да нахлуваш с войска в друга държава.

Въпросът е СЕГА какво може да се направи. Освен ако не можеш да върнеш времето, то казаното от теб е безполезно.

# 2 292
  • Варна
Аз съм пацифист. Интересуват ме националните ни интереси.
И ще ти повторя, че българската армия е демотивирана да участва в тази война. Зная го от висши военни, не от fb публикации.

# 2 293
От историческа гледна точка войната в Украйна е предвидима в допълнение и подклаждането от САЩ. Политическите игри никога не спят.
Никъде не е съществувало дълго крайно политическо противопоставяне ако живееш до Русия, Турция, САЩ, Китай трябва да се съобразяваш с този факт. Няма демокрация, няма права, няма самостоятелност. Всяко парче земя е зависимо над 50% от Великите сили.
Да не забравяме, че всички, които са публично срещу Режима са отровени, застреляни, самоубити или в затвора.
Респектирах се от украинския народ последните няколко дни, който явно е горд и обича родината си. Жалка е за всеки християнин тази война. Мисля, че идват непознати и тежки времена за всички нас.
България освен наземен и въздушен коридор няма с какво да е полезна, нито на сънародниците ни, нито на Европа. Най-продуктивните и загрижени за обществото ковид математически анализатори ще се преквалифицират в правенето на военни математически модели и да заемат местата си по студията, че тия дни липсват от ефира.

# 2 294

Общи условия

Активация на акаунт