Войната в Украйна 1

• 1 799 948
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 340
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
fanfanito, ти само задаваш въпроси, не е като да анализираш нещо
Аз така и не ти разбрах позицията

# 2 341
  • Там,където се събуждам щастлива.
Не знам как се чувстват в момента 187 нидерландски семейства, които от 2014 година се борят да научат истината за сваления самолет над Донецк. И едва ли някога ще я научат.  Страшното бяха коментарите, които чух тогава в България “Пада им се на западняците.” Нвма нужда да се казва кого подкрепят тези хора в момента.

Познавам доста украинци покрай руската ни църква в Нидерландия. За добро или лошо, е само тя в нашата област и затова от всички православни народи ходим в нея (имаше и друга, но с “любезната помощ” именно на руската, не оживя). Сред самите украинци има разделение, което за мен е необяснимо. Много от тях са про-руски настроени, като това се корени в мнението им, че само Руската църква в Украйна е законна и истинска (даже една позната го написа пет пъти с големи букви). За Крим не ги чух много да жалят. Разбира се, американците са Дявола, а Запада най-ужасното зло на земята. Сега масово си изтеглят роднините насам. Вчера си говорих с една украинка, която единствена от цялата група прави нещо за обществото (учи тук, работи), другите цоцат, и ми каза, че й е много трудно, защото е скъсала масово връзки със сънародници, гледащи руските новини. В момента, в който говорехме, родителите й бяха в мазето от дни.
Та в самия техен народ ги има тези образи, а аз се опитвам да разбера нашите български глави...на някои..

Сестра ми работи в туризма и за трета година ще е без работа. Дано правителството се сети за тези хора, защото са оставени на произвола на съдбата. И не говоря за перачите на пари, които притежават хотели по Черноморието, а за онези малките мравки, които спомагат за рвзнасянето на културата ни по света.

# 2 342
  • софия
За санкциите не знам, но тези на Anonymus са съвсем реални и осезаеми.
За олечките, които се чудят за руските телевидении, клипът има субтитри на руски.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 13:41 от zvаnchе

# 2 343
  • София
Как Украйна ще е джудже във военна мощ?
Моля ви, проверявайте си твърденията.

# 2 344
За разлика от тези посолството във Виена се държи много на ниво. Никакви ексцесии няма. Само в центъра някакви чеченци се правели на голяма работа и били човек, но те чеченците само много искат да са руснаци. Руснаците едва ли биха предпочели такива за компания.

ПП Например на последния им постинг, че трябвало да внимават във Виена руснаците им обясняват да не създават напрежение, защото са във Виена, а не в Украйна. И въобще коментарите са много смели и устати. Руснаци пишат на руското посолство, че действията на Путин са антируски. На местна почва има много свестни руснаци. 227 коментара.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 13:46 от Анонимен

# 2 345
fanfanito, ти само задаваш въпроси, не е като да анализираш нещо
Аз така и не ти разбрах позицията

+100  на Фани анализите трудно се проследяват вярно и позицията също.

# 2 346
Защо целия свят, доста страни подкрепят Русия.

Венецуела, Сирия, Панама? Кои други? Май нещо Айзарбейджан .. абе все държави, от които зависи света..

Китай не мисля да го броя, защото няма шанс да се откажат от Запада в руска полза

проблемът на Запада (прогнилият американски)е, че е дълбоко разцепен
докато демократите се заиграват с Китай, то републиканците са обратно
започнала е надпревара за следващите президентски избори в САЩ и войната в Украйна е идеална за републиканците да изкарат Байдън слаб и да му рушат рейтинга
с такъв нестабилен Запад Китай няма да вземат американска страна, докато Русия е желязна в това отношение

Доналд Тръмп осъди нашествието на Русия в Украйна

Той добави, че Путин се е възползвал от факта, че Байдън е "слаб", за да атакува Украйна. "Както всички разбирате, това ужасно бедствие никога нямаше да стане, ако изборите ни не бяха манипулирани и ако аз бях президентът", заяви Тръмп.

https://dariknews.bg/novini/sviat/donald-trymp-osydi-nashestviet … v-ukrajna-2301896

# 2 347
  • Варна
Надявам се Зеленски да не е пряк клакьор на Вашингтон а да търси реален изход от положението.
Не вярвам в ""умиротворителните"" лозунги на САЩ. Те имат интерес от продължителни военни действия.

# 2 348

проблемът на Запада (прогнилият американски), е че е дълбоко разцепен

Не е като да декламират под строй.
Това е проблемът на "прогнилия капитализъм", всеки е свободен да има мнение и да защитава своя собствена позиция

Иначе всички диктатори подкрепят Путин

• Башар Асад подкрепи Русия за навлизането в Украйна;

• Венецуела и Куба заявиха, че вината е на НАТО

• Бразилският президент Болсонаро отказа да заклейми Русия

• Китай отказа да подкрепи санкциите срещу Русия с аргумента, че са неефективни.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 16:15 от Роузи

# 2 349
Мирелче, управляващата шайка както я наричаш е в суверенна държава и не танковете са начина да се спрат безчинствата там ако ги има. Има си норми на международното право, които да се спазват. А за рисковете за България по отношение на Турция хайде по-полека и в друга тема, тази е за Украйна. Видяхме какво стана като се нахлу в Крим, сега виждаме че претенциите се разширяват. Докога ще търпи светът да бъде насилствено "умиротворяван". Днес идиотите от Первый канал обявиха, че се обсъждала "гуманитарная" помощ за Украйна. Повръща ми се.
Това и за другият умиротворител ли се отнася или само за Русия. Защото и САЩ умиротвориха не малко държави.

# 2 350
Това е би могло да бъде катастрофа. Олигарсите или трябва да предизвикват окончателно "прилошаване" на Путин, или той да натисне копчето и да се приключи.

# 2 351
  • София
Руските туристи са около 130,000 за 2021г. Украинските са над 450 хиляди. ОТ ЕС над 3,5 милиона.
Какво ми ревете за тези руснаци? Да, цифра са, но заради Русия ще загубим близо половин милион туристи от Украйна. За това от посолството на Русия написаха ли нещо, след като са се притеснили за нашия туризъм?

https://www.nsi.bg/bg/content/1969/%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%8 … D0%B0%D0%BD%D0%B8

# 2 352
Разбрахме ,че Донбас е тероризиран.
 да бяха спре ли там със спасяването.
 Другото насажда мисъл, че лъжат относно целите си.

# 2 353
Това е проблемът на "погнилия капитализъм", всеки е свободен да има мнение и да защитава своя собствена позиция

имаш право да изразяваш мнение стига да не е срещу нечии бизнес интереси
тогава те заглушават, трият, цензурират, дискредитират, освидетелстват и ти замразяват банковите активи

# 2 354
Това е проблемът на "погнилия капитализъм", всеки е свободен да има мнение и да защитава своя собствена позиция

имаш право да изразяваш мнение стига да не е срещу нечии бизнес интереси
тогава те заглушават, трият, цензурират, дискредитират и ти замразяват банковите активи

Да, защото свободните пазари са над всичко,
освен човешкия живот
Това е либерализъм на пазарите

Новата реалност за руснаците- 12-30 часов полет до Париж,
вместо 4

Общи условия

Активация на акаунт