Войната в Украйна 1

• 1 799 890
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 430
Русия си е фактор, колкото и да го увъртате. Иначе нямаше САЩ и ЕВропа да създядат НАТО...за да се защитават от кого...а, от Русия само било....

Поведението на Путин е друг въпрос. Но да твърдиш че Русия е никой , е смешка .
Русия не е СССР, който бе фактор и половин Европа зависеше от него. НАТО бе създаден за защита срещу комунистическата заплаха срещу свободният свят. И сега изпълнява тази функция като защита срещу самозабравили се диктатори представляващи глобална заплаха за светвният мир. Русия е ядрена сила и нищо повече, глобално са нищожен фактор, държава с капацитета на Испания с претенции за някакво световно господство ... смешници.

# 2 431
  • Варна

А относно войната и вземането на страна - като цивилизована (надявам се) държава със съответните ценности и морал, ние сме длъжни да вземем страната на тези, които споделят нашите ценности, а не да гадаем кой ще е победител и да се присламчим към него.
И аз съм на това мнение, заели сме страна, но няма нужда да сме "по-католици от папата".

# 2 432
Всеки който има копче за атомна бомба, е фактор. Не сме фактор ние.

НАТО е стартиран като пакт за защита срещу /от СССР . не срещу комунист.заплаха.
Разлика има доста голяма.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 15:39 от teta75

# 2 433
За преговори не знам, но аз чета, че Беларус щели да се включат във военните действия на страната на Русия.
Те на практика са включени от началото, белоруски военни машини с опознавателни знаци са забелязани на територията на Украйна. Показаха как точно кои войски се идентифицират, кои са руски украински белоруски по опознавателните знаци ... "X" са чеченците.
Разбира се, че.са включени, тук даже дама с ник Олга се включи и се представи, че е от Беларус, и че.ги е страх, и че ги карат насила да участват. Не знам доколко е достоверно включването (все пак в Интернет сме), но фактът е, че.Беларус на практика е участник от самото начало на агресията, на страната на Русия. Русия се опита и Казахстан да вйвлече, ама те излязоха ербап и отказаха.
Малко не е така. Имам предвид че решение за евентуално участие във война може да вземе никак не беларуски народ а само един човек. Мисля ще не погреша ако ще кажа че никой от беларуси не иска никакво включване нито с исползване на територията, нито с принуждаване на хората. Не си усещаме като част от Русия. Самостоятелен народ сме. За съжаление никой не пита какво сме искаме или не искаме. Връзват нас в изцяло чужда война!

# 2 434
  • София
Става дума, че Русия се опитва да се противопостави на САЩ и да играе ролята на втори "световен умиротворител".  Тънката разлика е, че нямат световна подкрепа, нямат ресурс за това и са нищожни като държава за тази цел, т.е. остава да си действат единствено геополитически, но не и глобално. Напоследък като им настъпят интереса започват да дрънкат с ядрените пушки в килера - признак на слабост.

Русия си е фактор, колкото и да го увъртате. Иначе нямаше САЩ и ЕВропа да създядат НАТО...за да се защитават от кого...а, от Русия само било....

Поведението на Путин е друг въпрос. Но да твърдиш че Русия е никой , е смешка .
Мхм, да разбира се, мижитурки са, как… Ама защо ли така бай Дън не ще да си изпраща миротворческите бомби към Русия. Дали защото осъзнава, въпреки замъгления си разсъдък, че посегне ли им, китайците ще се включат, ама не на американска страна Joy. Е, тогава вече дупе да ни е яко на всички “големи” а хамериканци, европейци, украинци….

Защото за някои все още съществуват такива понятия като международно право.

# 2 435
В момента, около час след началото на протеста в Берлин, 100 000 демонстриращи изявяват своята позиция срещу войната. Blue HeartYellow HeartОчакваха се 20 000. А едва започна..

Ето как немското общество не се вълнувало много от swift, муифт и ситуацията в Украйна, както се пишеше тук.

# 2 436
Официална информация и офиц.източник, различен от руски и украински, има ли за тези  преговори?
Май се надлъгват двете страни и току лаптишараните се хващат, и от двете страни.

То остана ли независим източник, че аз не мога да открия такъв. Всички лъжат без свян Simple Smile

# 2 437

А относно войната и вземането на страна - като цивилизована (надявам се) държава със съответните ценности и морал, ние сме длъжни да вземем страната на тези, които споделят нашите ценности, а не да гадаем кой ще е победител и да се присламчим към него.
И аз съм на това мнение, заели сме страна, но няма нужда да сме "по-католици от папата".

Споделям мнението на Хексе.
Призивите да се спре Путин с военна сила считам за осъдителни и опасни. Има други начини, вярвам.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 10:20 от teta75

# 2 438
  • София
Путин с абсолютната си власт, която си е дал и в пикът на хроничният си нарцисизъм съвсем ясно показва, че светът няма да си разиграва коня без негово разрешение.
Има ракети - угажда  си.

Какво да го говорим? Че не е фактор, че не е диктатор, че не е добре, че, че, че….

Иска страх, не иска преговори. И егото сито и отклоненията обслужени.

# 2 439

НАТО е стартиран като пакт за защита срещу /от СССР . не срещу комунист.заплаха.
Каква разлика? Въобще имаш ли представа за какво говориш? Комунистическа заплаха е точният термин защото без световна комунистическа революция комунизмът е обречен на смърт - това го е писал Ленин и това се случи реално в края на миналия век.
А ние трябва да имаме твърда позиция, не да се правим на "хлъзгав охлюв" в отношенията с Русия, която в момента е тоталитарна държава, не много по-различна от СССР.

# 2 440
България освен наземен и въздушен коридор няма с какво да е полезна, нито на сънародниците ни, нито на Европа. Най-продуктивните и загрижени за обществото ковид математически анализатори ще се преквалифицират в правенето на военни математически модели и да заемат местата си по студията, че тия дни липсват от ефира.
Не липсват, някои вече бурно коментират войната, преориентираха се бързо. Joy
От имунолози за часове се пребоядисаха във външнополитически експерти.

А иначе не съм съгласна, че БГ няма с какво и не е полезна. Вече са се организирали хора по социалните мрежи да помагат с квартири, храна и каквото трябва на идващите от Украйна. Народът ни е добър и състрадателен, просто никога не мога да разбера плювните по обикновените български хора (принципно, не по повод твоя пост).

# 2 441

Каква разлика? Въобще имаш ли представа за какво говориш? Комунистическа заплаха е точният термин защото без световна комунистическа революция комунизмът е обречен на смърт - това го е писал Ленин и това се случи реално в края на миналия век.

Струва ми се че си в тотална грешка. Нищо такова не чета в учредителните договори. Ако може с линк да подкрепиш тезата си, ще е ок.
До разпадането на СССР, НАТО е предимно военна защита, срещу СССР.
След това се вкл.хуманитарни и прочее невоенни мерки,  но пак защината е от Русия.

# 2 442
Тя и Саудитска Арабия е тоталитарна държава. Кога ще и налагаме санкции? Simple Smile
За тях няма, те са готини. Дори да започнат война със съседна на нас държава само ще ги осъдим остро (заедно с държават която нападат за баланс).

# 2 443
Инфото и от фейсбука на офиса на Зеленски, но от обкръжението му излиза, че няма да отиде.

Други хора щял да прати, на мен ми мирише пак на игрички.

# 2 444
А на Китай санкции кога?
Дори само заради факта, че поддържат режима в С. Корея би следвало да ги заличим тотално. Ама не, търгуваме си с тях, джиджи биджи, няма проблем.
Много много си скубем косите за холокоста преди 80 години, сега се тръшкаме за украинците и оцветяваме сгради и профилни снимки с флагчета. Обаче, това че в момента, сега точно съществува едно място, което е истински съвременен концлагер и знаем, че се поддържа от китайците….еми няма проблем. Стопроцентово лицемерие.

Общи условия

Активация на акаунт