Войната в Украйна 1

• 1 799 796
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 330
Никакво нападение над България няма да има. Само да размаха Вова пръст към нас и сме напълнили гащите. А и младежите ни докато се епилират и направят прическите, руския флаг вече ще се развява над президентството.

# 3 331
По руски новини коментират как България играе против своя национален интерес, като иска оставка на министъра на отбраната.
Това е точно копие на думите на нашия Президент.
Не знам защо много започнаха да стават съвпаденията между путиновата пропаганда и неговите изявления.
Простете невежеството ми, но защо ще му искаме оставката
Човекът е военен и за тях мисля терминологията е различна. И другият военен  който снощи беше при Лора Крумова каза, че това още не е война.
А как се нарича инвазията на армия в чужда държава, ако не война? Именно защото е военен следва да нарича нещата с истинските имена, а не да повтаря на руския президент опорките.

Е те само дето още екскурзия не са го нарекли Simple Smile

# 3 332
  • софия
Момичета открих темата, защото се интересувам от даренията на БЧК.
Слушах малко от обедните новини , но с малкия не дочух съвсем и сега потърсих БЧК.
НО  когато им отворих страницата видях, че се искат само НОВИ дрехи, обувки и т.н.
То при нас в супермаркетите и навсякъде става от ден на ден все по- скъпо, и стоки от първа необходимост стават едва ли не лукс за много хора, те търсят НОВИ 🤔
Все пак няма да закараш нещо скъсано, дето за нищо не става.
Аз ентусиазирана бях приготвила последните 3 чанти с умалели дрешки на малкия ми син и хоп..УВИ...жалко,  но нямам и физическата възможност ( с малкия) да пазарувам дрехи, а и финансовата..
Но мога да дам доста дрехи, носени по 1 ,2 пъти и са си напълно като НОВИ 🤐
А и съм сигурна , че в репортажа дадоха един господин,  дето каза, че носи дрехи от него 🤔
Във ФБ има групи, в които хората помагат и никой не търси нови. Опитай там.
Скрит текст:
Мати Украйна приемат и без етикет.
Скрит текст:
+359 884 110 050  и +359 884 110 330

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 15:53 от zvаnchе

# 3 333
Доста назад в темата , поне 2 потребителки питаха -Защо някой не застреля Путин?
Не помня , точно кои бяха почти  в началото на темата.

Защо все някой трябва да Ви върши нещата, да ви изпълнява желанията.
Който е толкова "ербап" да върви, да го застрелва и най-накрая всичко да приключва.
Ама сме силни само на думи, вървете, покажете сте, горди българи. Избавете света от диктатора.

# 3 334
Много ясно, че няма да има нападение над България, нали сме част от НАТО. Това би означавало буквално трета световна война. Никой не го иска, дори Путин. Неговата идея вероятно беше съвсем друга, ама видя отпор. Надяваше се да му се размина леко както през 2008-ма в Грузия и 2014-та с Крим.

# 3 335
Момичета открих темата, защото се интересувам от даренията на БЧК.
Занеси ги в центъра на бесарабските българи. В момента се търсят спешно мъжки дрехи и обувки, но едва ли ще откажат и друга помощ.
https://www.facebook.com/centarbbbg/

# 3 336
Извинете, но чета много глупости. Как може да се изказвате, без да сте наясно със ситуацията?

Аз също няма да изказвам мнение. Само искам да споделя достоверна директна информация от ДНЕС.
В Киев има ток, вода, телефон, парно, интернет.
Чуват се изстрели, хората са изплашени. Войната е зло, но поне се зарадвах да разбера, че хората не студуват.

За зверствата в Донецк също имам информация от първа ръка.

Това е. Локуми няма да разтягам. Следя с надежда преговорите.

# 3 337
Надявам се няма да пращат никого да се бие.
 Ако има доброволци, те си решават и на коя страна, винаги е  имало.
 Но редиците си стягат, трябва да са готови, нищо не се знае.
 Не си представям синовете си в запас, от последните служили са. Но ако стане напечено, няма да  оставят и  неслужилите, ще ги привикат, вижте войничетата как говорят ,две седмици учение и на фронта.

това не е електронна игра.
 И ми дреме за глупости(сега са глупости) но фона на сериозните проблеми. Това няма да стане скоро, паметници и други. Да се оправят с тях.
България  е близо ,но почне ли се ,всички са близо.
Моля се да спрат.

# 3 338
Появиха се кадри, че руснаците се изтеглят от Припят, уж не е фейк. Дано са се разбрали нещо на тия преговори.

# 3 339
Ще изпращат българи за пушечно месо,сега вече това правителство няма да просъществува дълго.
Така мисля аз.
И аз така мисля. Единственият им адекватен министър утре си заминава.
От друга страна не вярвам да изпратим войски, запасни пък - съвсем. Това означава директна намеса на НАТО с човешка сила, а те казаха, че няма да се намесват. Не вярвам нашите да са толкова некомпетентни, просто не вярвам.

# 3 340
В новини от руски официален канал интервю с бежанци от Донецк една майка с детенце обяснява колко трашно е било и как на 24-ти  са се събудили от гърмежи и решили да бягат понеже не са знаели какво друго да правят. Това не ми прилича на 8 години убийства и подтисничество, а на хора, които са уплашени от война, която самата Русия започна. Пардон, "спецоперация".

# 3 341
  • Там,където се събуждам щастлива.
От профила на Панделиева сутринта. Отдолу е написала, че се е свързала с човека и има номера му, т.е. не е някаква измислица:

Току що в Поморие:
в нотариална кантора влиза руснак, вади папка с бумаги и отгоре паспорт и казва:
- Здравейте, притежавам единайсет апартамента в Поморие. Къде и как да заявя, че ги предоставям безвъзмездно на украински бежанци? Ето тук са нотариалните актове.
Молят го да се върне след два часа, за да бъде обсъдена декларацията като съдържание и да бъде подготвена и за всички бъдещи подобни случаи.
Толкова за реалността.
И в допълнение: оказа се, че това е бивш руски военен инженер, който щастливо живее в България от години.

Това го четох. Хората помагат.
Ама на друго се зачудих. И моят баща беше инженер (великолепен), с над 50 години работна кариера, ама умря с 330 Лв пенсия, а не с 11 апартамента на морето. Как стават тия работи? Случайно?

# 3 342
Двойните граждани не подлежаха на военна служба и запас, ако нещо не се е променило.. Имам приятелче към 50 годишен плод на любовта между бъларин и унгарка, голям зор видя докато решат дали е освободен от военна служба и у нас, и в Унгария. Изпусна цели две години възможност за студенстване, чакайки да го извикат в казарма

# 3 343
Извинете, но чета много глупости. Как може да се изказвате, без да сте наясно със ситуацията?

Аз също няма да изказвам мнение. Само искам да споделя достоверна директна информация от ДНЕС.
В Киев има ток, вода, телефон, парно, интернет.
Чуват се изстрели, хората са изплашени. Войната е зло, но поне се зарадвах да разбера, че хората не студуват.
Вжното е, че парното са им го оставили да се топлят.
https://twitter.com/RALee85/status/1498273469640888321?ref_src=t … -26e97eb101ed%2F0

# 3 344
ЭВАКУАЦИЯ в БОЛГАРИЮ БЕЖЕНЦЕВ ИЗ УКРАИНЫ

Транспорт: Одесса – Измаил – Рени - Варна:
«Сервис Тур»: Viber +38 097 22 62 258; Viber +359 88 403 22 88
«Алба Севрвис»: +38 048 78 79 747
«Максимов Турс»: +38 067 423 22 47

стоимость транспорта:
35 – 50 евро за место

Бесплатное жилье в Болгарии:
Mob: +359 89 350 98 81  отель Лотос, г. Балчик
Mob/Viber: +359 899351610 отель Самара, г. Балчик
Список будет дополняться

Вопрос: Какие документы нужны для пересечения границы?
На сегодняшний день - загран паспорт, детям – св-во о рождении,
Не нужны ни КОВИДные справки, ни разрешение второго родителя на вывоз ребенка

Вопрос: ПО выезду МУЖЧИН
Мужчины младше 18 и старше 60-ти лет, многодетные мужчины (от 3 и более детей) со св-ми о рождении детей, взрослые дети с явными признаки заболеваемости, к примеру ДЦП

от Вайбъп групата за помощ .....

Общи условия

Активация на акаунт