Дългото чакане след трансфер-тема 97

• 50 922
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
[quote author=patencce1 link=topic=1414436.msg44523307#msg44523307 date=1648404847]
Здравейте момичета. Решила съм да сменя клиника Надежда с друга клиника! Незнам още при кого да отида! Искам да ви попитам вие в коя клиника сте и от кой доктор сте доволни?
Ето го най- трудният въпрос, коя е моята/твоята клиника?! Там, където едни са доволни и стигат до заветната мечта, за други е огромно разочарование.
Моят партньор, след поредица от неуспехи, иска да сменим клиниката. Аз обаче съм свикнала до болка и ме хваща страх да тръгна по нови доктори и нови клиники. Аз съм в МЦ "Щерев". Току- що четох за успехите в "Селена". Двоумяла съм се и за "Афродита". Ама как да знае човек къде се крие неговия късмет Disappointed Relieved
[/quote] И мен ме беше страх вярвах безкрайно на Доктор Цветков. От 2014 година съм в клиниката. Имам вече над 20 трансфера и хиляди пункций. Вадим много яйцеклетки стават хубави ембриони и нито един положителен тест. Правила съм всички изследвания по няколко пъти. Лапароскопия хистероскооия биопсий имунологични генетични. Слагали сме всички видове лепила и лекарства и нищо.След един от трансферите забременях нормално имам дете на 4 години. Последваха нови трансфери и опити за второ дете пак нищо! Преместих ме при Доктор Стаменов. Повторих всички изследвания на ново но пак отрицателен тест. Искам да видя и друго мнение. Няма как да няма причина. И как забременях нормално!

# 466
galetosweet, ако имате финансови възможности, моментално се насочвайте към Турция. Аз имам огромно желание за там, но ми е непосилно. На мен тук ми е трудно с паричките,  камо ли там....
За да спестим тук за 1 процедура, ще ни трябва година. Аз не съм първа младост, а и съм с ИЯР. Просто нямам време...., пари също Cry
Личното ми мнение е: Инвитрото в Турция е на светлинни години пред това в БГ и който може да си го позволи от финансова гледна точка, не би трябвало да губи и ден тук! Като чета пациентките на турските клиники, там наистина се постъпва индивидуално, според конкретния случай. Тук не се търси,  или по-скоро много рядко се търси индивидуално решение.... едни и същи протоколи, едни и същи рецепти..., просто едни имат повече късмет,  други НЕ.

# 467
Ох знам за Турция имам много познати успели от първи опит там. Това което ме спира е разстоянието пътуването и строенето там. Първо че детето ми е страшно привързано към мен второ че мъжа ми няма да може да е през цялото време с мен там. А мен ме е страх да стоя сама там! Това е нещото което ме спира!
galetosweet, ако имате финансови възможности, моментално се насочвайте към Турция. Аз имам огромно желание за там, но ми е непосилно. На мен тук ми е трудно с паричките,  камо ли там....
За да спестим тук за 1 процедура, ще ни трябва година. Аз не съм първа младост, а и съм с ИЯР. Просто нямам време...., пари също Cry
Личното ми мнение е: Инвитрото в Турция е на светлинни години пред това в БГ и който може да си го позволи от финансова гледна точка, не би трябвало да губи и ден тук! Като чета пациентките на турските клиники, там наистина се постъпва индивидуално, според конкретния случай. Тук не се търси,  или по-скоро много рядко се търси индивидуално решение.... едни и същи протоколи, едни и същи рецепти..., просто едни имат повече късмет,  други НЕ.
[/quote]

# 468
Здравейте момичета. Решила съм да сменя клиника Надежда с друга клиника! Незнам още при кого да отида! Искам да ви попитам вие в коя клиника сте и от кой доктор сте доволни?

Здравейте, обикновено хората са доволни от доктора, при който имат успех. Като изключим това виждам, че както във всяка една друга сфера с човекопоток и предлагана услуга ( съжалявам, ако това би прозвучало популистки за някой) репутацията се движи на трендове:

1. Афродита определено е на върха на вълната, има стабилен прилив на "каймак" от недоволни или неуспешни пациенти от други клиники
2. Надежда е със стабилен тренд
3. Сериозен отлив от Щерев
4. Отлив от Селена
5. КИРМ Плевен набира популярност
6. Ню Лайф стабилен тренд
7. Едни, при които знаем, че ходят хора, но слабо сме ги чували или нито добро нито лошо
8. Всички останали
9. Турция

Парадоксът е, че има сигурно и много хора като мен, които дори и с отрицателен резултат пак биха ви препоръчали клиниката си просто защото не познават никоя друга, но и са доволни от отношение и подход.

Ще чуете много и различни препоръки основно от хора, които някъде са успели. Това обаче не означава, че вие ще успеете там. В тази игра няма нищо гарантирано освен едно: Който играе печели 😉 Затова избирайте не понеже някой някъде е успял или неуспял, а по усет и интуиция, но и не затваряйте очи за очевидните истини.

# 469
Ние се насочихме към Турция след ходене по мъките в БГ. Предстои ни първи опит там, но на база първоначална консултация в 2 различни клиники, мога да кажа, че нещата са много по-напред от БГ. Няма да те припират по време на прегледа. Всичко се обяснява на пациента. А откъм организация да не говорим, няма размотаване. Аз не се притеснявам да остана сама там. Хората навсякъде са любезни, дори и да не говорят английски, се стараят да помогнат. Не съм с розови очила. Ясно ми е, че и там не са магьосници, но аз още от първа консултация се почувствах в сигурни ръце.

# 470
Момичета, а имате ли информация горе долу каква е цената на инвитро опит в Турция?

# 471
Привет, аз имам два неуспешни опита в Щерев. Всъщност съжалявам,че още след първият не избягах от тях с 200. Аз съм на 27 с АМХ около 5, а ММ на 38. Водим се с МФ. Ще разкажа накратко с две супер силни стимулации, вадене на много Я, много оплодени,но некачествени, лошо подбрани сперматозоиди, дори и до трансфер не стигахме. Там бях на конвейера, никакво внимание и след вторият опит,когато отидох да дискутираме, докторката Андреева, беше така добра да ми разясни какъв провал е било инвитрото ни и как ако съм искала да стана майка да си търся донор. Няма дори да споменавам, че си тръгнах с нервен срив и не спрях да плача дни наред. Нооо не много късно след това бяхме на първа консултация в Истанбул, с ясен план за действие и индивидуален подход. Лека стимулация, не много Я, но пък за сметка на това качествени, оплодени от материала на ММ. Замразени три 5дневни Е, две от които са вече трети ден прибрани на топло. Не съм стигнала още до успех, надявам се и това да се случи,но определено подхода и вниманието ни накараха да преминем на следващо ниво. Никога не се отказвайте от мечтите си, търсете, сменяйте доктори и клиники и чудото рано или късно ще се случи! ❤🍀

# 472
  • София
Аз не искам да се сещам за 10те ми години в Щерев, точно при доц. Андреева. На мен по телефона ми каза , да се ориентирам към донор, защото нямало да стане с моя Я.
Там дори до трансфер не стигахме.

# 473
Честито, Акси, успех!

# 474
Благодаря. Всичко това го знам до болка че е така. Аз също съм медицинско лице и съм наясно. Просто искам и друго мнение на друго място. Незнаех за това че Афродита е толкова популярна и предпочитана. Ще проверя за там.
[/quote]

Здравейте, обикновено хората са доволни от доктора, при който имат успех. Като изключим това виждам, че както във всяка една друга сфера с човекопоток и предлагана услуга ( съжалявам, ако това би прозвучало популистки за някой) репутацията се движи на трендове:

1. Афродита определено е на върха на вълната, има стабилен прилив на "каймак" от недоволни или неуспешни пациенти от други клиники
4. Отлив от Селена
7. Едни, при които знаем, че ходят хора, но слабо сме ги чували или нито добро нито лошо
8. Всички останали
9. Турция

Парадоксът е, че има сигурно и много хора като мен, които дори и с отрицателен резултат пак биха ви препоръчали клиниката си просто защото не познават никоя друга, но и са доволни от отношение и подход.

Ще чуете много и различни препоръки основно от хора, които някъде са успели. Това обаче не означава, че вие ще успеете там. В тази игра няма нищо гарантирано освен едно: Който играе печели 😉 Затова избирайте не понеже някой някъде е успял или неуспял, а по усет и интуиция, но и не затваряйте очи за очевидните истини.
[/quote]

# 475
Момичета, а имате ли информация горе долу каква е цената на инвитро опит в Турция?
По наши груби сметки трябва да се предвидят около 10,000лв, но това е с инжекциите, настаняване и пътни.

# 476
Колко познато за клиника Щерев пускат те по пързалката и ако имаш късмет успяваш и никой не търси причините за неуспеха

# 477
2 опита в Истанбул-1вия беше с 2 пункции и мн силна стимулация-1 ембрион замразен на 3ти ден-12000 лв.
2ри опит по-кратка,но пак мн силна стимулация 1 ембрион-7 000лв. В тази цена са всички разходи без трансфер,като при 1та стимулация наехме апартамент близо до Истиклял и закусвахме и често вечеряхме вкъщи. При втората бяхме на хотелче(3*) в Шишли и се хранехме само навън(там беше изключително евтина храната навън). Но от 20.02 цените на лекарствата са вдигнати с 30-40% 😰 моите стимулации бяха септ-декември 21г.
Аз лично не намирам разлика в протоколите на клиниките в Истанбул и тези в Надежда. Лъскави бази,търговско отношение и нищо по-различно от Бг. (Била съм и в Щерев-2 стимулации).
За 2м (февруари и март) д-р Стаменов ми направи 3 хубави бластоциста с 1 лека стимулация и 1 пункция без никакви лекарства.
Моето обобщение за тези 8г борба и лутаме м/у лекари и болници е,че наистина всичко е късмет и кой д-р ще го отключи. Важно е вие къде се чувствате спокойни!
Късмет на всички и дано скоро всички се похвалим в тази тема с високи чхг!

# 478
Axenia, сега в коя клиника си?
Аз не искам да се сещам за 10те ми години в Щерев, точно при доц. Андреева. На мен по телефона ми каза , да се ориентирам към донор, защото нямало да стане с моя Я.
Там дори до трансфер не стигахме.

# 479
  • Ловеч

4. Отлив от Селена
8. Всички останали
9. Турция

Здравейте, от посочените клиники мога да дам мнение само за КИРМ Плевен н- 2 неуспешни опита и без отговор защо, нямаше и за замразяване. От 20 Я, 8 оплодени, 2 ембриончета до 5 ден. Това при по-добрия трансфер. Със смесен фактор сме, но при мъжки фактор нямат апаратура. Не ми дадоха снимка на ембрионите, които трансферират, нямат инкубатор, не предлагат магнитна сепарация, андролога им Рилчева е под всякаква критика.
Това е мое мнение, на база опита ми там.

Общи условия

Активация на акаунт