(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 47)

• 38 528
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
Лукчетата дето садих в началото на февруари вече имат ушички Hug И салатени листенца, бяха на сянка в началото уж да са ми близо до кухнята, обаче не вървяха добре и ги преместихме на слънце. Иначе пише, че не им пречела сянката, може би заради студа по-скоро не тръгнаха. Като загрее лятото може пак да ги преместя. Тези дни ще се садят моркови и марули в леха, че времето не върви, ами тича Open Mouth

Скрит текст:

# 256
  • София

Тази жена е жената на един Тихомир, който има най-голямата група за чисто отглеждане във фб.Купувах веднъж от тях, преди 5години,не беше лош разсад.
Аз бях в тази група за кратко. Бях питала за разсад, не беше готов, после питах и ми се сопна че нещо е свършил или не знам какво. Но не беше приятен тона и не се почувствах добре и набързо напуснах групата.
Съответно аз си правя разсада и си спестявам подобни изживявания.

# 257
Аз нищо не знам за нея само това, което видях във видеото и от фейсбука и' колкото може да се разбере нещо.Стори ми се разбрана,но лично не сме общували.А коя е тази група ?
Айла, а от разсада алабаш готов май/юни ли ще имаш?

# 258
  • София
Аз нищо не знам за нея само това, което видях във видеото и от фейсбука и' колкото може да се разбере нещо.Стори ми се разбрана,но лично не сме общували.А коя е тази група ?
Айла, а от разсада алабаш готов май/юни ли ще имаш?
Никаква идея нямам, за пръв път опитвам. Днес специално ходих до къщата тъй като съм занесла там разсада вътре в оранжерията, а при предните студове първият разсад на кейла умря. Сегашния го бях позавила малко с някакъв найлон остатък. Минимална температура горе във въздуха ми беше отчело близо -0,2 градуса, а долу при завитите тарелки 0,4 градуса. По прогроза миналата нощ трябваше да е -3. Тази вечер се очаква -6, така че ако разликата е към 3 градуса, надявам се на -3 да оцелее разсада. Сложих му допълнително на два ката от тунелчетата, които продават в лидл, вътре в голямата оранжерия и стискам палци да оцелее.
И този уикенд е студено и следващият вече го дават 16-17 градуса и минимални в някои дни само -1 и -2.
Ще проследя температурата в оранжерията и ако наистина е 2-3 градуса отгоре спрямо тази навън ще рискувам още началото на април с няколко корена домати.
Цитат
Ранен алабаш  -  Разсажда се на открито в края на март - началото на април, след като са преминали трайните застудявания.

# 259
  • София
Айла, аз веднъж общувах с нея наживо и не искам повече. Жената има его, което я заслепява. Съжалявам.
По пазарите има отрудени и честни хора, предпочитам от тях. Както и предпочитам масова храна пред надути цени на фермерския пазар. Като го знам, че ме лъже, като го питам защо ме лъже и той ми казва да вярвам в Бог.

# 260
Като ги дадох семената алабаш на баща ми той искаше сега да ги слага, но на мен ми се стори прекалено много времето от семе до готова продукция като го смятам за октомври/ноември.Прочетох му в гугъл,че се отглеждал като зелето и ранният ставал май/юни и му казах,че е рано и няма смисъл понеже тогава ще има предостатъчно други зеленчуци и по-добре той да е за зимни салатки.Затова разпитвам толкова за този алабаш да не го подведа нещо.

# 261
Морковче, виж на опаковката кога се сее и колко вегетационен период има.
Може би средата на май месец като късното зеле.

# 262
  • Русе
Колеги, да ви питам нещо!
Другата седмица към края й го дават до 20гр и разсада домати ще върви навън най-накрая да поеме въздух. Исках да питам дали има опасност слънцето да опърли листата и да побелеят.
Това става винаги със стайните растения на баба ми, които 6 месеца са в стаята и 6 месеца навън в двора. Като ги извадим април месец и слънчевите УВ лъчи ги опърлят, побеляват и опадват листата.
През прозореца не се пропускат УВ лъчи и затова в стаята те отвикват явно.
Не знам на разсада как ще се отрази рязкото пряко слънчево греене?

# 263
Всички растения когато се изкарват навън, е добре в първите дни да са на полусянка, за да свикнат. Ако няма къде да се сложат на сянка, може поне да се сложи мрежа над тях.

# 264
Това пакетче е при мен
Скрит текст:
, но предполагам, че и  на другите две има подобна информация.Юни ми се струва късно за семена, но щом така пише ще се ръководим от информацията по пакетите за късно производство.Благодаря за насоките.

# 265
Прави сте за онази група.Аз от нещата,които не ядем всички в къщи ,предпочитам да купувам,не мога да намеря толкова място за всички разсади.Примерно 10 коренчета люти чушки или някакъв сорт за проба и така стигнах до тях.

# 266
  • София
Онази група... . Поръчала някаква жена "чиста" леща. Пристигнала в кашон от раундъп.
Има и още случки.

# 267
Аз бях в групата на Тихомир по едно време. Той за всяко нещо се кара и напуснах.

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 08:32 от Дъждец

# 268
  • На морето!
Преди време и аз бях в такава група, но за кучета, явно тоталитаризмът живее и намира изява в лицето на такива общности.
Иначе и аз мислех да поръчвам от Девина (нали така беше), макар че навсякъде чета, че е хубаво разсадът да се купува от местни производители.

# 269
Аз съм абсолютен лайк, но си произвеждам разсада сама. Чета, уча се от опита си, от спомените от баба ми. Разпитвам възрастни съседи и до сега се справям ок с домати, пипер, краставици и тиквички. Като от последните две слагам само по няколко коренчета за по рано, другите направо в земята. Тази година сях дини, пъпеши, патладжан. Патладжан не ми е за първи път, но само веднъж стана хубав. Не са добри, дори не са поникнали, но когато станат. Сега издирвам термометър с влагомер и РН метър за почвата, защото стария се е гътнал.

Общи условия

Активация на акаунт