Шестокласници 2022/2023 - Тема 1

• 40 699
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Наборката си ходи от миналата година на курс (малки групи от 5-6 човека),  тази продължава - вероятно само по МАТ, защото не бях особено доволна от госпожицата по БЕЛ.   Аз се занимавам много с нея по български,  тъй като учителката им в училище е много зле, а и детето схваща по-бавно и трудно.

# 421
Засега нямам намерение да я записвам на уроци по БЕЛ или МАТ, в училище се справя добре и се надявам и тази година да е така. За догодина ще го мислим.

# 422
  • Sofia
Тази година няма да записваме уроци, за догодина ще му мислим допълнително.

# 423
Аз мисля на математика да го запиша.
Освен, че има пропуски, вече и аз не мога да помагам / много ми куца и на мен/.
По останалите предмети е добре, доколкото може да се каже, но все някой трябва да виси на главата му.
Тази година ще ни е преломна, както няма вече занималня, сам ще се подготвя, не знам.
Първия срок ще са втора смяна.

# 424
Тази година няма да ходи на допълнителни уроци. Има трудности и с мат и с бел, но на нея повечето количество няма да доведе до повишено качество. Поне засега. Учителите в училище са добри и ще заложа на повишаване на концентрация в клас. Госпожата по БЕЛ дава добри консултации, ще я пращам на тях. Започна посещения на занимания по баскетбол, надявам се интересът да продължи и да се отрази положително на учебния процес.

# 425
  • София
Няма да ходи на нищо. Той е целодневно на училище и има достатъчно часове. Сестрите му и в 7-ми клас не ходиха допълнително на уроци, но за него ще помисля, че е мнооого разсеян и енергоспестяващ. В 7-ми клас може и да го пратя на уроци с възпитателна цел. Joy Ако го направя, със сигурност ще е на индивидуални уроци и няма да е повече от час и половина седмично по предмет. Не виждам ползи от школите.

# 426
  • София
И аз обмислям дали да е школа или да са индивидуални уроци, младежът го мързи и се разсейва при всеки удобен случай, отделно няма никаква идея какво/къде иска да учи, морето му е до коленете. Мислех, че е добре поне по математика, но миналата година втория срок го закъса, та сигурно ще трябва и по двата предмета да ходи на уроци. Завиждам на тези, които помагат на децата си, аз време имам, но подход нцъ, а и съм забравила материала и само ще се изнервим взаимно.

# 427
  • софия
Девойката ще ходи на индивидуални уроци- като цяло се справя добре и по БЕЛ, и по математика, но миналата година имаше леко разсейване в началото на учебната година, изкара една-две нетипични за нея четворки и много се притесни. После си завърши чудесно срока и годината, но нещо много се е притеснила за тази математика, решила е, че не се справя добре. Колебая се за БЕЛ, това и е по-силният предмет, не знам дали има смисъл в 6 клас от уроци.
Брат и е в Музикалното училище,  НВО ще го караме на обща култура Joy

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 19:58 от mozzi

# 428
  • Sofia
Оф, аз току-що разбрах, че по БЕЛ ще имат учител мъж, идва от 57-мо, което е спортно. Миналата година първи срок бяха с една заместничка, когато изтече изпитателният срок, взеха пенсионерка. Бях много доволна от втората учителка, но се оказа, че познавам снаха ѝ и тя ми каза, че жената искала да си гледа внучетата, а не да преподава. Явно не се е съгласила да продължи.

# 429
  • Пловдив
Засега ще пропусне уроците - аз помагам по БЕЛ, баща му - по математика, когато има нужда. Дойде ли момент, в който не можем да помагаме ние - ще го мислим, дали на уроци или школа да го записваме.
Заредила съм вече помагала за НВО и ги разглежда Joy

# 430
Заредила съм вече помагала за НВО и ги разглежда Joy
Споделете за тях, моля!

# 431
По БЕЛ и математика разчитам на учителите в училище, като по математика ако е необходимо се намесвам, но по БЕЛ не мога да съм полезна. Баткото е по енергоспестяващ и по математика работеше на минимума, целта която си постави в 7 клас я постигна. Приеха го по първо желание въпреки мързела. Дребното си е поставило цел още от това лято, тя никак не е лесна. Ще опитам да насоча в друга посока, но все пак имат още година, важното е да учат това което искат.
Лятото прегледахме задачи от НВО БЕЛ от предходни години първите 5 въпроса + задачата за правописни и пунктуационни грешки.

# 432
  • Пловдив
Споделете за тях, моля!
Утре ще ги снимам и ще ги кача

# 433
  • у нас
Здравейте, момичета! Ако някой търси сборника на Просвета по математика, да ми пише на лични.

# 434
Покажете си бюрата, който ползва за ученик.
Днес бях в Икея София.
Толкова опоскан никога не съм виждала магазина. 😁 Бях харесала три варианта бюра, които се явяват продължение на старото малко бюро и исках да направя огромна работна станция, но не би. Стелажите празни. Висяха само етикети. 🤷

Общи условия

Активация на акаунт