Шестокласници 2022/2023 - Тема 1

• 40 708
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
Момичета търся отговорите на това помагало, ако някой го има и учителят не ги е отрязал ще съм благодарна да ги снима.
Има непопълнени страници, а аз без отговори трудно бих проверила.

# 376
Не е ли време да прекръстим темата на "Шестокласници 2022/2023"?
Нашето море мина, седмица в Ахтопол. Хареса ни, но пътят е доста тежък и дълъг (един ден на практика). Бъдещата шестокласничка докладва, че е прочела "Пърси Джаксън", оплака се, че Джералд Даръл е с дребен шрифт и извади "Малкият принц". Междувременно чете и от христоматията текстове.

# 377
  • София
Наборът още се впечатлява, като скръцна със зъби и чете книгите.
Отметна 'принцът и просякът', 'моето семейство', 'малкият принц'. И с въздишка подхвана 'под игото'.

Но кака му е на другия полюс и сега вече се предадох и взех христоматия за 8 клас. До миналата година се измъчвахме взаимо заради нво-то. Но вече ще я оставя да се оправя.

# 378
  • София
Момичета търся отговорите на това помагало, ако някой го има и учителят не ги е отрязал ще съм благодарна да ги снима.
Има непопълнени страници, а аз без отговори трудно бих проверила.

J_M_M, в помагалото има отговори само на тестовете. Ако  ти вършат работа, прати ми на лични мейл, на който да ти ги изпратя.

# 379
Нищо не е отметнала още от литературата, миниатюрната христоматия само я премята насам-натам, сега я взе и на второто море с леля си и братовчедите, да я поразходи отново. Сигурно тайничко се надява да я забрави някъде Joy
Поне почна да решава задачи, че имат сериозно домашно по математика. И продължава да си ходи на английски и баскетбол (когато не е на море Blush).

Темата мислех по към края на лятото да я прекръстя, гледам че повечето наборни още са си с настоящите заглавия.

# 380
  • София
Нищо не е отметнал от литературата. Започна Даръл, прочете две глави и заяви, че е скучна. Ако тя е скучна, "Под игото" няма никакъв шанс. Smirk

# 381
  • Sofia
Прочете миниатюрната христоматия, двете глави от "Под игото" аз четох на глас с превод. Батко ѝ в съпровод кой от споменатите герои какъв е . С чуждестранните не знам дали ще я мъча Relaxed

# 382
Разказите ги отметна около 40, Под игото също мина в графа прочетени, а в момента е на половината от Принца и просякът. Остават Малкият принц, Афтобиография на Нушич и някави животни или нещо от сорта на Даръл. Напиши страничките на сборника и ще погледна нашия.... Може и да е попълнен.

# 383
Какви домашни имате за лятото?
При нас са 4 преразказа, "Отечество любезно" наизуст, на английски да разкажат за ваканцията и едно минутно клипче да заснемат пак за ваканцията по музика.

# 384
Нямам спомен, честно казано. Надявам се да нямат домашни, не съм фен на лятната работа по задължение, и аз, и децата имаме право на почивка.
Щерката до края на юли ходи при специалистката по дислексия и не сме спирали уроците по английски, който за нея е втори език и се учи от 5 клас. На частни уроци работи от 0 и вече е на учебника на Просвета за четвърти клас. Ходи на езиков лагер в едно село край Русе и си е изкарала много добре.

# 385
  • София
Две странички по математика и "Отечество любезно" и "Хубава си, моя горо" наизуст. Много ми е на мене. Joy

# 386
Домашни няма, само литературата за четене, която почти приключи остана само Малкият принц. Всичко друго е в графа изчетено включително Под игото. Другата седмица заминаваме за Истанбул за 5 дни, което се чака с нетърпение от детето. Като се приберем ще се позанимаваме с математиката и анг. език.

# 387
  • Пловдив
Освен задължителната литература, която вече отметна, има и 100 задачи по математика. На 70 и някоя е.
Карам го да се упражнява и по английски, но това си е лично от мен Smiling Imp

# 388
  • при моите любими
При малкия четенето хич не му върви. Отиде на море с 3 книги, но няма да прочете нищо. Сигурна съм. По математика имат около 250 задачи. Решил ги е вече, но на него там му е силата и сам си ги решаваше без подканване. Има да направи 5 преразказа, които не съм сигурна, че успее. Но тъй като е изключително изпълнителен, ще изпадне в истерия малко преди да  приключи ваканцията, че не е готов. Аз не съм привърженик на толкова много домашно за ваканцията, ама мен кой ли ме пита.

# 389
Моето дете нямат нищо освен текстовете за четене. Свърши тази работа още юни месец. Оттогава е активна почивка. Единствено чете книги всеки ден с желание.

Общи условия

Активация на акаунт