Шестокласници 2022/2023 - Тема 1

• 40 709
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
Няма домашни, прочете христоматията, направихме три урока по АЕ и с това се изчерпва ученето тази ваканция. Понеже няколко книги и учебника стоят на една купчина на видно място и ме дразнят, днес я питах дали да не ги прибера и тя с наведен поглед каза "да". Не мога да ѝ видя очите - на тренировки, навън. Днес имах работа в един МОЛ и я взех със себе си - последно ѝ беше. Да си ходи с приятелки Hands Point Up То не беше оглеждане, мерене, суетене Sweat

Последна редакция: вт, 09 авг 2022, 18:55 от aniK

# 391
Моето дете нямат нищо освен текстовете за четене. Свърши тази работа още юни месец. Оттогава е активна почивка. Единствено чете книги всеки ден с желание.
Купих този път христоматията и си прочете текстовете. Прочете "Пърси Джаксън" и "Малкият принц", ще прочете "Принцът и просякът", "Под игото" и Джералд Даръл. Това от мен - не само текстовете, а целите произведения. Мисля, че стига. Ако тя си избере още нещо, нямам против.

# 392
  • София
Моите имат задачи по математика - засега си стоят нерешени. Дъщеря ми прочете част от задължителната литература, брат й скитосва по цял ден - ако не е на тренировки, то е на игрището.
В началото на септември мисля да напомня да помислят за домашното, дотогава - пълна почивка.

# 393
  • София
Задължителната литература и 100 задачи по математика. Стигна до 6-та задача през юни и не пипнА...Септември ще бъде май Blush

# 394
  • София
Само по литература има да чете задължителните произведения.
Върви с добра скорост по списъка.
Е, друг е въпросът, че отметна 'Под Игото', но леко е блял и не е разбрал добре за какво иде реч. Зададох някои въпроси, които са се падали на нво - гледаше умно.

# 395
  • софия
Дъщеря ми има 75 задачи по математика и задължителната литература, от която остана       " Под игото" и " Косачи". Сега сме на море и задачите ще ги подхване от следващата седмица.
Музикантът е със същите произведения за четене( вървят, ама с голяма мъка  Joy), но с доста летни задачки по инструментите.

# 396
  • European Union
Е, друг е въпросът, че отметна 'Под Игото', но леко е блял и не е разбрал добре за какво иде реч. Зададох някои въпроси, които са се падали на нво - гледаше умно.
Нека да го изучат в училище, тогава ще могат да отговарят на въпросите. Засега се очаква само да знаят за какво се говори в книгата.

Тези 100 задачи по математика май циркулират навсякъде. Аз ги дадох на моята дъщеря да ги решава, но се чудя дали някой няма отговорите. Да упражня по-сериозен контрол в началото на септември, а не ми се занимава аз да ги решавам.

# 397
Под Игото цялата книга ли четат? Или само главите, които ще изучават?

# 398
Аз натискам за цялата, иначе какво ще разбере?

# 399
Принципно е така, но си спомням, че по мое време, като се опитах да я чета в пети клас нищо не разбрах и ми беше адски скучна. Оцених я, като я учихме в 9-10 клас някъде. Много ми хареса тогава и даже два-три пъти я препрочитах. Та, мисълта ми е, че са малки за стила, духа и тежестта на Под Игото.

# 400
И аз съм го учила в 5-6 клас, но на мен ми хареса. Ако срещнех непозната дума питах родителите си, не ми е било проблем. Но аз четях исторически книги и не само и явно съм имала достатъчно богат речник. Била съм на 5-6 годинки, когато майка ми ми прочете "Принцът и просякът" и "Робинзон Крузо", втората помня, че я дискутирахме, т.е аз задавах разни въпроси. И направо бях влюбена в героя и приключението.

# 401
  • Пловдив
Май нашата домашна е най-голяма Cold Sweat - има 25 теста по МАТ (т.е. около 250 задачи)
По БЕЛ има да решава цяло помагало с тестове и 9 преразказа пак от него (около 120 стр. е цялото). Иска също и много подробен читателски дневник.
Прекалили са нашите... доникъде не е стигнала - утре се връща от морето и явно ме чака да изляза в отпуск, за да й помагам.

Взех съкратеното издание на Под игото и ще го четем заедно, както и с кака й, защото ще е 10 клас и те отново ще го изучават.

Аник, моите вече ходят двете в моловете - и аз нямам нерви за пазаруване офлайн с тях Innocent

# 402
  • Варна
За домашно имят задължителната литература и 100 задачи по математика. Един ден решава и спря. Само планове крои кога ще започне и по колко трябва да решава, за да свърши. От литературата остават Моето семейство и други животни, Автобиография и Принцът и просякът. Направо не виждам кога ще стане това... четенето никак не му е любимо. От Под игото само главите чете и гледа филма.
Щяхме да пътуваме до Истанбул и ние тази седмица, но наборът го събори жесток чревен вирус и ще пропуснем. Приятен остатък от ваканцията на всички!😊

# 403
Нямат домашна, само литературата за четене. И да имаха, аз нямаше да я накарам да я пише/решава задачи. Ваканцията е ваканция!
От "Под игото" смятам да прочете само главата, която тази година ще изучават. Няма да разбере книгата и ми се струва безсмислено да я чете сега. Аз на нейната възраст много четях също като нея, но тази не успях да прочета, а все пак е било преди почти 30 години, сегашните деца още по-трудно я разбират. По-нататък ще й дойде времето. Мисля, обаче, заедно да изгледаме филма, за да схване за какво става въпрос.

# 404
  • Пловдив
Змейковица, и нашето е 15 теста по 25 задачи по МАТ, ама той си ги решава с кеф, вече е почти накрая. За сметка на това по БЕЛ няма домашна...моля те пиши кое е помагалото по БЕЛ.
Иначе чете от христоматията, започна Под игото и стигна до 80-та страница, но като го подпитвах виждах, че нищо не му остава в главата, та приключи до там.

Общи условия

Активация на акаунт