Мъжете и бракът

• 49 258
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 750
Неве ми напомни разни неща.
Леля ми е луда на тема здравословно хранене, режими и диети и силно ограничаваше братовчедка ми. Преди години братовчедката , 4-5 клас, малка беше, отишла на гости за седмица у баба на село, изкарала седмицата и се върнала в София. Баба тръгнала да чисти след нея и намерила зад едния шкаф огромна купчина опаковки от вафли. Хлапето яло и се крило, щото мама не дава и се кара.
Тая мания по здравословното и свалянето на килца обаче се върна под много кофти форма. Хлапето влезе в пубертета и понеже е наследила и от двамата родители доста едричък кокал, си мислеше, че е дебела. Да вметна, спортува кажи-речи откак е проходила, ама когато си със структура 'ябълка', няма как да станеш спагет, ако ще да се съдираш от кардио, режими, фастинги и т.н. Хлапето обаче гледа постери, не чува и гладува. Беше стигнала до припадъци. Да чукна на дърво, израсна го. Сега пак ограничава храната и пак леко залита, но не чак да припада. Майка ù пък се научи по трудния начин да си замълчава на тема здравословно хранене.

# 751

Хората са ограничени от собствените си представи, комплекси, проекции и травми. Когато съветват друг е хубаво другият да знае, че не винаги те имат знанията, подхода и обективността за да го правят полезно.
Всичко приемайте всичко казано за вас тук с голяма доза сол.

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 15:57 от Анонимен

# 752
  • София
“Много по-добре” е върхът на айсберга. Не знаеш какво е отдолу и какъв капацитет има да живее в мир с решението си. Повтарям - в мир.
Какво ще стане с това дете, което вие съветвате или айде - искате да посъветвате да скъса връзка с родители - едва ли мислите в дълбочина. Не е ваша работа, нали? Ваша работа е да се фиксирате върху туй, което е на повърхността и да пренесете и заковете там собствените си представи, очаквания и нагласи. Ако може - с етикет, най-добре.
Simple Smile

Достатъчно близки са ми част от тези хора, за да знам доста под върха какво се случва Wink Но разбира се, това са те. Има и такива, които не биха могли, не и без сериозна пренастройка на всичко набивано им с годините.

Дете? Ама тя непълнолетна ли е? Не съм разбрала Wink Но пак да повторя, изборът си е неин. Хубаво е да знае опциите обаче, и да не избягва никоя от тях от срам или вина. Ако иска, да се махне. Ако не иска, да намери начин да съвместява по щадящ за нея начин. Всеки с дори минимални претенции за компетентност, трябва да е наясно, че никой тук няма достатъчно информация за да й каже да зареже родителите си, нито да остане в ситуация, която може да е изключитлено вредна за нея. Затова и е доста странно когато точно тези с претенциите използват някакви трети хора за его чесалки. Тези без си казват мнението, от тях друго няма как да искаме.

# 753
  • Най-красивата страна
Разсъжденията на един приятел на мъжа ми,който не желае да сключи брак с жена си и я нарича ,,приятелката ми,,.А тя се надява милата.
,,За какво да се женя за нея,ние нали си живеем ,като семейство.Искам да съм свободен.,,

Питаме го как така ,,като семейство,,Нали са семейство-живеят заедно вече 7 години.
И как така ще е свободен,като има постоянна партньорка..
Той се хили  и обяснява,че хем не е сам,хем не е официално обвързан.
Идваше ми да го хлопна с нещо тежко по главата...

# 754
За жена, която се надява, на брак, но съжителства без брак “жена ми” би било сол в раната. В техния случай не му е никаква и може да му го напомня по подходящ начин, ако иска. Сега, ако само се надява, може само с това да си остане, и с огорчението към мъжеТЕ, дето не искали да се женят.

# 755
  • France
Въпросният лъже И партньорката си, И себе си. Била съм на негово място и от днешната ми позиция съжалявам горко за липсата ми на смелост.

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 15:10 от Philomena

# 756
Ами като е искала брак защо се е съгласила на "без брак" и продължава да е с него?

# 757
Е как защо - надява се. “Съгласих се, щото си мислех, че”.
Simple Smile

# 758
След 7 години се надява? Щях да приключа най-късно на втората. Но пък моя мъж сам ми предложи на 9 месец от запознанството ни.

# 759
  • Бургас
Един човек ако си се чувства свободен, си се чувства свободен със или без халка.Това няма да го спре да прави простотии.Има хора искат да се обвързват и да работят в екип, има хора не могат да поносят да са обвързани и са единаци.Дали ще имат брак не променя нагласата им.

Не знам кое е по-добре, но това да сключиш брак не ти дава гаранции, да не говорим, че ако се окаже кофти човек може много да те завлече и затрудни.

А пък заявления от рода "аз никога..." съм ги слушала на живо многократно, но като дойде ситуация - и те така, както са заклеймявали.

# 760
  • SF
Правило ми е впечатление колко трудно се определят такива двойки.  Не ползват мъж, жена, съпруг, съпруга, деца имат, не им е удобно да се наричат гаджета, сякаш са тийнейджйри, също като приятелката ми/приятеля ми. Не знам защо не се женят. Защото нищо не се било променяло с един подпис. Ми да подпишат, тогава, щом нищо не се променя.

# 761
Ако изкарам курс по китайски, нищо в живота ми няма да се промени - тогава що да не изкарам един курс по китайски, като нищо няма да се промени.

# 762
  • SF
Ми.... и е така, и не точно. След курса по китайски, може да изкараш курс по японски, после по корейски, после да поучиш малко филипински. Нищо кой знае какво няма да научиш и нищо няма да се промени. Лошото е, че във връзка, в която двамата имат и деца, точно това мислене, че всичко е преходно, ненужно и заменимо, е малко зловредно.

# 763
Имаш предвид, че връзките без брак са кратки, а тези със - вечни? Аха. Добре.
Така или иначе тези двама души или ще си паснат завинаги, или не. Ако не си паснат, дали ще се разделят или разведат, все тая. Ако си паснат, с удоволствие ще останат заедно завинаги.

# 764
  • SF
Ако ме питаш нещо, изчакай да ти отговоря.
Никога изпод пръстите ми не е излязло изречението, с което си се съгласила. И няма да напиша такова нещо. Извинявай, ако ти преча на разговора със себе си, но определено не е с мен.

Общи условия

Активация на акаунт