Парфюмни размисли и страсти - 270 март 2022 г.

• 63 162
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Добре, че казахте за разликата в Light Blue и интенз, че ако бях послушала Джеръми Фрейгрънс, щях да взема интенз с идеята, че е по-траен, а аз много харесвам оригинала и не искам промяна в аромата.
Не знам как е най-новата вариация Light Blue Forever, или я няма като тестер, или пръскалото е повредено.

# 316
Като стана въпрос за влогъри, да похваля един, който отскоро гледам в Ютюба - Соколов.
Ето едно негово видео по темата за съблазняващите парфюми:
https://www.youtube.com/watch?v=e0kiiQD8r68&t=625s
Изгледах го, много е приятно да има влог от български любители на парфюми и то мъж, но... ще си остана невпечатляваща мъжете с парфюм, ако се опра на тази класация. От 10-те изброени, само два не познавам и затова не знам дали ще ми харесат - Angels Share и Италика. От другите нито един не бих носила.

# 317
Няма да ти харесат и двата, почти сигурна съм. Особено Италика е отрова от сладост, бадеми и карамели

# 318
Има ли някой с Alien Goddess, който може да ми каже дали този, който закупувам от дама във Фейсбук е оригинален? Мога да пратя снимки на лично.

# 319
Бадеми в парфюм аз май не харесвам. Ако приемем, че тук има някакви бадеми, макар че в пирамидата няма, но като вариация на първообраза има нещо все пак, то те са единствените до момента, които харесвам от всички пробвани бадемови парфюми.
Ами... с 10 дерта по-малко и от мъж непогледната ще си ходя... 😆

# 320
Тъкмо и аз  си мислех относно парфюмните блогъри. Даже и да се прави обзор на няколко парфюма топ 10 или 20 от различни брандове, забавно е да се наблюдава реакцията им, която ми говори много повече, преди да върнат впечатления в думи. Буквално виждаш с вдъхването от бутилката, пръснатото листче или китката как молекулите изминават краткия път до мозъка и предизвикват онази толкова характерен лицев израз на харесване, по което разбираш веднага кой е личния фаворит измежду всичките. А пък ако има и някой гост, просто виждаш как могат и да не подскачат заедно в един такт относно даден парфюм.
Предвид предимно информативния характер, аз лично приветствам подобна инициатива.
Сладки бадеми има в това гурме https://www.fragrantica.ru/perfume/Reminiscence/Heliotrope-22323.html. (повече го харесвам  от бялата бутилка и е за девойки)

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 10:26 от Никой като Някой

# 321
Няма да ти харесат и двата, почти сигурна съм. Особено Италика е отрова от сладост, бадеми и карамели
Трябва ми Италика! Flushed Това обичам... Relaxed

# 322
  • София
Peony & Blush Suede  и  Blackberry & Bay  Jo Malone
Тези двата харесах, но ще ида пак да пръсна на ръката. Какво ви е мнението?

Опитвали ли сте да създадете свой аромат, като комбинирате от наличните  Jo Malone в магазина?
Май много не разбрах как става, всеки сам ли избира в какво съотношение и кои аромати да смеси, или консултантите го правят, по описание на съставките.

# 323
Аз не съм фенка на смесването. Имам peony. Страхотен, нежен божур, който лятото издържа 3-4 часа и се носи около теб. Много красив, но строго за лятото, защото иначе се губи много бързо в студа. Между другото jenny glow има имитация, която е 90% може би точна.

# 324
  • София
Скрит текст:
Привет парфюми! Имам нелеката задача да избера парфюм за подарък  на младеж и девойче ,ако може да е и бюджетен. Молбата е от приятелка която не е парфюмно запозната Знае се, че харесват марката  и такъв тип аромати,а това би ли им допаднало.

В момента тук са доста изгодни ако все пак не е подходящо ще се радвам да препоръчате друго.
Благодаря на отзовалите се!

Mimeto74 - за мъжкия  Guess 1981 Indigo мога да потвърдя, че е много интересен и хубав, с различно звучене. Щом са фенове на марката, мисля, че този ще го харесат със сигурност. Препоръчвам го, защото дава доста повече за цената си, сравнено с други парфюми в този ценови клас. И като композиция е любопитен с нотки на смокиня, кокос и топла, обла база. Ако търсите класически мъжки лек, универсален цитрусов свежак - този не е такъв.

За дамския нищо не мога да кажа - не го познавам, но звучи интересен. Пирамидата му е страхотна и ме замисля, с тези червени вина, чак пино ноар споменат, смокини, люляк, лотус... Явно ще е прохладен и свеж, но не по традиционен начен.

# 325

Опитвали ли сте да създадете свой аромат, като комбинирате от наличните  Jo Malone в магазина?
Май много не разбрах как става, всеки сам ли избира в какво съотношение и кои аромати да смеси, или консултантите го правят, по описание на съставките.
Сам смесваш. Аз имам много парфюми на Малоун, обичам ги страстно и смесвам. Понякога става, друг път никак и ме дразни, че съм развалила хубаво ухание с друго.

# 326
  • София
Някой успя ли да пробва вече новата Алегория - Nerolia Vetiver? Гледам, че се е появил в някои чуждестранни сайтове вече..

# 327
Привет парфюми! Имам нелеката задача да избера парфюм за подарък  на младеж и девойче ,ако може да е и бюджетен. Молбата е от приятелка която не е парфюмно запозната Знае се, че харесват марката  и такъв тип аромати,а това би ли им допаднало.

В момента тук са доста изгодни ако все пак не е подходящо ще се радвам да препоръчате друго.
Благодаря на отзовалите се!
и двата не си заслужават

# 328
Peony & Blush Suede  и  Blackberry & Bay  Jo Malone

Опитвали ли сте да създадете свой аромат, като комбинирате от наличните  Jo Malone в магазина?
В бутик на Делириум, едва ли ще са благосклонни да смесват подред. Това си е лично усещане. Стана случайно, но се получи изключителен аромат, за мен, между Nectarine blossom & Honey и Basil & Neroli.Все пак тази идея е заложена, като възможност и сигурно не е случайна. В сайта на Delirium Exlusive, ако се избере аромат и се "смъкне" надолу, пише:
"осмелете се да комбинирате" и са предложени два аромата.Това са само предложения, харесали се, на някой друг. И двата споменати, аз ги харесвам, но поотделно. Не мисля, че стават за смесване.
Не видях, че Денси е писала. Така е.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 15:33 от Magda Dimitrova

# 329
  • София

В бутик на Делириум, едва ли ще са благосклонни да смесват подред. Това си е лично усещане. Стана случайно, но се получи изключителен аромат, за мен, между Mandarin blossom & Honey и Basil & Neroli.Все пак тази идея е заложена, като възможност и сигурно не е случайна. В сайта на Delirium Exlusive, ако се избере аромат и се "смъкне" надолу, пише:
"осмелете се да комбинирате" и са предложени два аромата.Това са само предложения, харесали се, на някой друг. И двата споменати, аз ги харесвам, но поотделно. Не мисля, че стават за смесване.
Не видях, че Денси е писала. Така е.
Точно в магазинчето ме убеждаваха да опитам да си направя мой парфюм, докато обясняваха защо не са опаковани бутилките. Казах им, че няма да се правя на парфюмерист, а  и не познавам стандартните аромати, та да почна да експериментирам със смесването им. Трябваше да ги оставя да ми обяснят подробно.
Хубаво, ама така всеки консултант в магазина може да смесва както на него му харесва. Каква е гаранцията, че в шишенцата е само оригиналната парфюмна течност?
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт