Любители на котки - Тема 171

• 32 648
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Това коте е като за мен.
Няма само аз да съм дебела я...
На Харко баба му си купи приспособление за почистване под шкафове.Вадим с него топчетата,които Харко старателно набутва под шкафа.
Той смята,че и самото приспособление е играчка.
Тази съм я показвала:

Сега има и още една играчка:

Голям бой го бие това нещо,голям смях е.
Тези бяха най-неразмазаните снимки.

# 226
  • София
Бърз въпрос и от мен. Имате ли идея дали в София някъде практикуват при кастриране на женска котка, махане само на яйчниците, но не и на матката? Дали има ветеринар, който би се съобразил с мен и желанието ми кастрацията да се извърши по този начин?

Може да попитате в Мадара вет, д-р Соколова препоръча този тип операция за моята котка, когато я кастрирахме преди две години (котето беше на осем месеца, преди първо разгонване). Тогава лекарката ми обясни, че това е по-добрата опция за млади и нераждали животни, това била масовата практика в Германия, където тя е завършила ветеринарна медицина.
Много ти благодаря!
Писах във фейсбук късно вечерта и имам отговор. Ще го копирам тук, ако и други като мен търсят подобра информация.
"Здравейте,
да възрастта на котката е подходяща - кастрираме женски котки след 6 месечна възраст и с тегло над 2 килограма. Предлагаме и двата вида кастрация - оварихистеректомия (препоръчва се особено при котки над 1 година) и овариектомия (подходяща особено за млади котки като вашата ). Можете да се свържете с нас за консултация или направо да запишете час. Условието за операцията е котката да е здрава и да не е разгонена към момента. Д-р Соколова"
Ето и малко снимки на Страх и Шепичка, отдавна не съм качвала.
Скрит текст:
Шепичка, половината коте е една опашка Simple Smile

Следобедна дрямка

Играем си, но вече заспиваме Simple Smile

Дебнем гълъби Simple Smile Голяма занимавка е за двамата, но изподраха дограмата, като скочат и се опитат да се задържат с нокти за дървото.

Гушкаме се с Шепа, която е най-доброто и мъркащо коте на света, за разлика от Страх, който изобщо не ми дава да го галя. Имам право само да го храня и да му чистя ...

# 227
  • Бургас
Много сте хубавиии!
Ти си мама на Шепичка,а аз на Харко.
Като малки котета с майките си са.
Явно когато се привържат от бебета,много се гушкат.Така си спим,чак и похърква.

И синът чак казва,че това коте е пораснало върху мен.
Като тригодишно детенце го приемам,карам му се,той ми отговаря нещо като"Ъъъъ(няма пък) и се тръшва на пода и се търкаля,ако не иска нещо.

# 228
Ще снимам котката, но аз си направих тест за протозои и хелмити който се оказа отрицателен.

# 229
Аз взех семена за котешка трева от Кауфланд и ето тези https://botanika.bg/catalogue/product/koteshka-treva-1780. Все още не съм ги сложила. А как да я науча,че тази трева е за нея и може да си я яде?

# 230
Morkovel99, като й купих тревата и я сложих до паничките и веднага я загриза.
Аз да питам някой давал ли е за успокояване на разгонена котка едни успокояващи хапки Calming treats на Beapher. Много е неспокойна, маучи нон стоп и пее.

# 231
Aila, радвам се, че съм била полезна. 😊 Аз съм много доволна от д-р Соколова, операцията мина леко, не се наложи слагане на яка и котето ми се възстанови много бързо.

# 232
Като пет пари в кесия (бръснатото на коремчето още личи, кастрацията беше преди 40 дни)

# 233
  • Бургас
Много ти е хубава писанката.И си има прекрасно легло!
На Харко около дупето както е бръснат(подстригван с машинка),така си стои.

# 234
  • София
И на двамата ми разбойника всичко е наред под опашката. Коремите им мисля не бяха бръснати.

Подкосъма му е петнист Joy

# 235
  • София
Ох, не мога да спра да се хиля! Joy  Но май било кученце, а не коте. Joy

https://www.facebook.com/684385409/posts/10158319209565410  hahaha hahaha hahaha

Преслава беше с голо коремче около половин година. Бях решила, че ще си остане плешива. Joy  А колкото до мъжките, нямам спомен да са били бръснати. Но беше отдавна. Може и да съм забравила. Simple Smile

Снощи сменях чаршафи. Мръсните ги пусках на земята. После грабнах купчината и направо я пъхнах в пералнята. Когато започнах да вадя прането, се оказа, че съм изпрала и мишката, пълна с котешка дрога, която е била под чаршафите. Joy Поне вече е чиста, че колкото лиги беше видяла! Joy Но вече не е привлекателна. Joy

Така сниман, Оникс прилича на костенуркова женска котка.  Joy

# 236
  • София
Някой прал ли е котешко легло?
Мислех да го мушна в пералнята, но ще го изпера на ръка. После обаче мисля да го пусна в сушилнята.

# 237
  • Велики Преслав
Някой прал ли е котешко легло?
Мислех да го мушна в пералнята, но ще го изпера на ръка. После обаче мисля да го пусна в сушилнята.
Аз редовно. Пусни го програма с предпране на 40⁰ и центрофуга под 1000 оборота.
А какво е точно?

# 238
  • София
Това
Изпрах го на ръка, с котешки шампоан. Дъщеря ми побесня. Хабила съм била шампоана Simple Smile Миризмата няма да ги дразни.
Пуснах го на центрофуга (1000 оборота) в пералнята. После ще го пусна в сушилнята с топки за тенис Simple Smile

Не помня дали писа. Намери ли се беглеца?

# 239
Играем на криеница и никой не го вижда!

Общи условия

Активация на акаунт