След НОЕМВРИйска бейб-градушка- мама сладко бебе гушка :)

• 12 532
  • 286
  •   1
Отговори
# 150
Ето ме и мен момичета!Ьз съм Дачи за тези, които не ме знаят със старото ми име!
Ох,чак днес се поотпуснах и имам сили и време да напиша моята история!
Ще гледам да бъда кратка и ясна !Ха!
На 05.11 в 17.30ч. ми изтекоха водите в къщи!/да уточня термина ми е на 14.11./В 18.30ч вече бях в Шейново!Моята акушерка ме прие и облякох жълтата нощница!!!!!!!!!!!!!!!! Joy Crazy Laughing
Много подходящ цвят са избрали в Шейново за облеклото!Лудницата ряпа да яде пред родилните домове! #Crazy
Цяла нощ изтекоха хиляди реки от мен, но контракции никакви и разкритие половин сантиметър! Sad
Обикалях коридорите, мерих контракциите на момичето до мен,седях в параклисчето и така до сутринта!Момичето до мен роди, дойде друго и неговите контракции мерих, държах и ръката като я болеше, а мен нищо ми няма и си мислех, че там ще си остана да чакам и мен да ме заболи нещо , някога! Thinking
в 9.30ч. Ковачева ме прегледа и каза да ми сложат хапче! newsm78
В 11.30 започна да ме приболва! Мъжа ми дойде да ме види и към 11.45ч се качих и всичко започна бързо и доста болезнено!
В 13.10ч. вече имах дъщеря Joy Joy Grinning Simple Smile
Родих без упойки и доста бързо, но и болката си я биваше! #Crazy #Crazy
Биха ми пълна упойка за шиенето на епизотомията - 4 шевчета!
Следващите дни в болницата бяха изпълнени с много емоции от различен характер!
От болките от шевовете до великата и неповторима емоция да гушнеш твоето детенце! Simple Smile
Засега това от мен!После ще ви пиша още!
Честито на всички вече родили, а на другите кураж и споко природата си знае работата!

# 151
  • София
Леле Карил много гадна тази акушерка бе #CrazyНаправо е за  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Важното е, че всичко е минало и двамата с бебе Дани сте добре.

Карил пишеш, че таза ти е бил на границата - МОЛЯ ТЕ КАЖИ МИ КОЛКО Е, ЗАЩОТО АЗ МАЛКО СЪМ СЕ ПРИТЕСНИЛА ЗА МОЯ.

В началото на бремеността вътрешният (който бил важен) беше 19, сега е 20. Рени ми писа, че вашия доки е казал, че това е достатъчно за бебе 3500-3600. Да ама мойто го изкараха 3500 миналият вторник и затова малко се притеснявам. Моля те като имаш време пиши. Ако искаш и на ЛС.  

Цвети за епидуралната при Клюки доколкото разбрах    не са й я препоръчали и акушерката и двоки, за да може да усеща напъните, защото бебо са очаквали да е по-голям. Иначе тя трудно е направила първоначалното разкритие, а после нещата са тръгнали. Но тя като дойде ще разкаже по-подробно.

Момичета от Шейново на кой етаж настаняват родилките? Видях, че втория не е ремонтиран та се чудя?

Хайде мами приятна разходка с малките ви съкровища, а на нас неродилите повече спокойствие.

П.С. Фъстъчка Клюки ме помоли да ти кааж, че в "Шейново няма никакви хлебарки"  

Карил, Дачи и двете пишете, че Ковачева ви е преглеждала. Тя нали е шефката на ЖК-то в Шейново, какво прави в родилна зала. Досега знам, че не е била там, а само долу та се чудя newsm78

# 152
Мони, това, което виждаш като 2 ет е всъщност 1 ет- другото е партер- там се настаняват родилки- на 2 ет са предродилния блок,  родилна зала и бебенцата- при мъниците е много чисто, хубаво, уютно и топло. На 3 ет са патологията, има и родилки и ВИП-ове- аз бях в обикновена стая - ремонтирана- беше чисто но си има хлебарки- обаче сестра ми каза, че има и в Св. София

# 153
  • София
беше чисто но си има хлебарки- обаче сестра ми каза, че има и в Св. София

Значи Клюки не ги е видяла. Нея много я е страх Laughing Laughing Laughing

Да ви кажа от снощи след прегледа имам леко кафеникаво течение. Знам, че често се случва след такъв преглед, но ми е леко притеснено. Какво точно означава newsm78

# 154
  Здравейте, момичета! Тук съм Тали, но нямам много време за писане! Честита първа месечинка на патерици на малкия Вики   bouquet! Аз от бързане предните дни все забравям да ви честита  ooooh!!
  Мони, това ми прилича на тапата! На мен като ми падна беше една кафеникава слуз - много гадна и лепкава  Sick! А това че Ковачева е долу не значи, че не ходи в предродилното и родилното и че не изражда! Дори като лежах в патологията, тя идваше и там на визитации!
  Аз в болницата благодарение на доки и акушерката Боби от патологията бях на 3 ет., а не на 1ет.! Кофтито беше, че бях в 315 стая, а само в нея имало хлебарки каза една от санитарките! По всички етажи само в тези стаи с номер 15 имало хлебарки! Секциото обаче винаги ги настаняват на 1 ет., за да са близо до реанимацията!
  За коликите - тъкмо мислех че са ни минали и малкия тая сутрин ми "взе тока"  ooooh!! А като си помисля как се зарадвах когато преди два вечера спа непробудно цели 8 часа...!
  Бимба, зехтина аз го преварих така: сложих в едно шишенце от витамини Хипп зехтина, а него го поставих в джезве със студена вода на котлона! Като започна да ври водата го оставих около 5 мин. и после го махнах и го оставих да изстине! Зехтина ми е студено пресован! Четох тук във форума, че той бил най-добър за целта!
  Марийче, малкия влезе ли в ритъм?
  Момичета, какво правите с изцедената кърма  newsm78? Аз я наливам в бутилки от половин литър и я съхранявам във фризера! После я пробутвам на баткото с какао  Mr. Green!
  Чао ви за сега! Ние в 15:30 сме на първата консултация! Доктор Иванова като идва в къщи каза, че на Боил главата му била много добре конфигурирана, дълго време е била в малкия таз и се била наместила идеално и за това не съм имала разкъсвания! А и било много важно кой и как води раждането  Mr. Green!

# 155
  • София
Рени мойто си е по-скоро като течение. Много слабо, а не слуз. Затова си мисля, че не е тапата, ама знам ли newsm78. Може и тя да е. 

# 156
  • у дома...
Здравейте мамчета и бременелки! Как сте в това прекрасно време? Нашето ангелче много добре хапва - увеличихме му хапването от 60 мл на 70 но май и това му е малко. Много ни мъчат коликите - изпихме едно шише Еспумизан, сега сме на Саб. Вие по колко капки Саб давате на ядене? Иначе е много кротичка  Laughing

Вашите татковци помагат ли ви? Нашия татко малко го е страх да взема бебка, че била малка, но редовно ни приготвя млякото, а вечер при всяко нейно скимтене скача и вика "Бебето реве - ставай!"  Mr. Green Иначе я приспива с разни песнички с леко нецензурно съдържание - оправдава се че само такива знаел.  Mr. Green  Много е интусиазиран, милият ми, но много се притеснява.

Някоя от вас ползвала ли е пеленки ДАЙПЕРС? Доволни ли сте от тях?

# 157
Днес още си нямаме бебе ! Дали не е затишие пред буря?!  Twisted Evil
Някой има ли повече информация как е Жени Б, тя и Мони са приятели на моя мъж. Аз вчера и пуснах СМС и й звънях, ама тя до 3-тото позвъняване не вдигна и аз реших че момента не е подходящ, а и се притеснявам да настоявам. Живея в съсъедство на Окръжна б-ца и ми се искаше да я видя... Тя е дребничка, как го е изкарала Сашко 3 ~ 700  #Crazy Направо се шашкам  baby_neutral
Аз свърших с гардероба, сега си почивам малко и започвам с посудата, че се обадиха да ме зарадват че още утре започват с монтажа на кухнята, но и в събота щели да работят. Няма кой да ми помага всички са на работа. Майка ми мин. седмица ми помогна с библиотеката, а тази седмица си е взела събота и неделя, за да ми помогне за подреждането на новата къща  Grinning
Хубавото е че в неделя баницата е сигурна , Е ... ако не се разраждам, разбира се  Wink

# 158
  • София
Ей, днес верно няма бебета...

Да дам и аз отчет... бях на преглед днес, индикации за скорошно раждане няма, от вагиналния преглед 1 см разкритие само...
Само дето таза ми още е малък... 19, а бебето е над 3 кг вече, та на момента ще се решава май.. но пък докорката каза да пробваме с нормално и ако не стане чак тогава секцио.  Леле, ако трябва да мина и през двете... #Crazy

А иначе май очаква да пренося...

# 159
 Здравейте, момичета!
Три дни бях без компютър и направо щях да откача #Crazy!Вашето виртуално присъствие ми липсваше много. Hug
 Ние още чакаме включване. Остават ми 6 дни до термина, а във вторник ми падна и слузестата запушалка. От три дни извървявам сума ти километри, обаче резултат никакъв  Rolling Eyes.Явно бебка е решила да ни изненада, а аз нямам търпение вече.Както ме беше страх, сега само се моля всичко да започва и да свъшва най- после:pray:!Тати вече е в тревожно очакване и сега ми прави компания през нощта, като се събудя... TiredИ така ще си чакаме... Confused
 На необебилите се мами - леко и безпроблемно раждане newsm10, а на мамите с бебчета - здрави и румени  newsm32 newsm32 newsm32 и спокойна нощ! smile3524

# 160
Мами, понеже стана въпрос за етажите в Шейново..Аз бях на прословутия първи етаж. Гнусен, мизерен и всичко най-гадно,което бихте могли да си представите..Като бардак, в някой южноамериканска провинция....Нито ВИП имаше, нито места на втория , третия етаж и пр.
    ЗА ТОАЛЕТНАТА..имаше бой за място в опашката..без да преувеличавам...При по-добър късмет, се дореждахме на тази на втори етаж. Представете си след 2 хапчета Бизакодил \за запек\ какъв СТРАХ сме брали....Пихме ги с мамите от стаята, вечерта, за да подействат през нощта, когато повечето мами спят. Нещо друго много важно, което искам да кажа: НЕ ЗНАМ как да дам гласност на това, че гърдите ми се пръскаха от коластра \кърма\която трябваше да хвърлям, не ми позволиха да взема бебо за храненето в 01 часа, НИМА  има нещо по-ценно за бебетата от тази храничка??? #CrazyМолих се на детската сестра \плачейки\ да говори с дежурната лекарка, да и обясни, че имам проблем с гърдите\подути до пръсване\, нямам по-добър начин от този бебо да ги "изцеди", но тя не ми съдейства..
    От казаното до тук, мога да кажа, че мислех Шейново за по-напреднала клиника, в стравнение с другите, но не е ....Нито в битово отношение, нито по-отношение обгрижването на мамите.

Добре че МЕРЕЛИН ми беше дала помпи на Чико и НУК, пък от една приятелка взех АВЕНТ - с която се РОДИХ!!!!
ТОВА е най-съвършеното нещо след залъгалката..... Mr. Green

# 161
Карил, миличка, това звучи ужасно...Хубавото е, че вече е зад гърба ти, но е гаден спомен... #Crazy Аз с помпата на Чико не отчитам резултати, за разлика от Авент-ската...
При Ники коликите вечер са голяма мъка, иначе през деня спинка блажено, особено по време на разходките на слънчице...
Рени, какви са тези количества, които изцеждаш, за колко време пълниш 1/2 литрова бутилка?
Имате поздрави от Мерелин и малката-голяма Ния (след двуседмично кърмене и +500гр. се доближаваме до нейните мерки при раждането  bowuu)- най-вероятно в събота ще ги изпишат.  Peace
Велинова, нашият татко е с опит, обаче сякаш за първи път вижда новородено - държи го сякаш е чуплив и в банята не смее да го обърне, иначе има желание да помага... Joy Виж, баткото строго спазва указанията и се справя със завидна вещина, пу-пу...Държи му ръчичките като е гол, за да не се страхува. baby_neutral

# 162
  Весе, до вчера пълнех една бутилчица за едно денонощие, но днес е само 250 - 300! Явно започва да се регулира, а и днес на пробното кърмене малкия изцока 100 гр.  #Crazy! За една седмица е качил 420 гр. и вече сме 3500, а ни изписаха 3080! Вчера на разходката пък цокахме в парка на Младост 2  Mr. Green!
  Това са за сега новинките от нас! За мое съжаление този път не свалих толкова много кила като при първото раждане  Tired! Сега съм 56 кг. и трябва да смъкна още 8  ooooh!!
  Момичета, вас боли ли ви кожата на корема? На мен ми е адски чувствителна на пипане, а като си натисна коремчето ме боли мускула  Tired! Чудя се дали да не започна с коремните  newsm78! От шева ми е останал само лек бледорозов белег! Наистина д-р Илиев много го бива в шиенето  Mr. Green!
  Лека нощ от мен!   bouquet

Последна редакция: пт, 17 ное 2006, 08:48 от benighted

# 163
Здравейте,

Отдавна не бях идвала насам, но ми се случиха куп неща  и нямах време!
Първо честито на всички майчета, сдобили се вече с беб1ета и пожелания за леко раждане, на тези, които като мен са още 2 в 1!
Аз със сигурност ще раждам другата седмица, хем ми се иска бебето само да тръгне, хем като ми е планирано ще ми е много по-спокойно. Ще видим имам още 6 дена, така че всичко може да се случи.
Аз развих и диабет този път Sad и бебето ще е голямо, най-вероятно ще е поне 4.200 - добре че ще го вадят секцио!

успех на всички в бебегледането или бебераждането и до нови срещи!

# 164
  • София
Честито на мама Петя!!! Много да я слушка госпожицата!!!  bouquet   bouquet   bouquet
Ех, редиците на тези, които все още сме 2 в 1 оредяват бавно но сигурно  Laughing А и като гледам ентусиазмът ни да пишем намалява, но то с това непрестанно очакване.....Днес ми е последния ден от 9-тия месец и ако не се разраждам утре влизам в 10-тия  #Crazy
Така, че днес ще се подложа на поредната изморителна разходка Mr. Green
Желая лек и слънчев ден на всички майчета   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт