Турски филми и сериали - обща тема за общи приказки (10)

• 101 405
  • 759
  •   1
Отговори
# 390

фрагман на филма с Кюстендилов и Хазар по Нетфликс

# 391
Нямам думи. 😀
Но ще го гледам непременно. 😀

# 392
Здравейте, девойки! Blush
От съклет взех, че започнах ученическия за тормоза- "Чуй ме". И взе, че ми стана интересен. Да, неприятни са сцените на ученически тормоз, на всичко отгоре има и насилие в семейства. Но героите са някак много живи, много истински.
И има от всички роли в ситуация на тормоз- жертва, агресор, помощници на агресора, наблюдатели и както винаги- много малко помагащи на жертвата. Добре са ги написали ролите, точно така е. За съжаление помощниците - в различна степен на близост с агресора не са малко. Много добре ги показаха в случая с ужасния тормоз  във 2  серия- най-близките до "кралицата" снимаха и директно помагаха, по-отдалечените помагачи излъгаха училищната психоложка да не ходи до басейна. А най-много за още по-голямо съжаление са страничните наблюдатели. Така е не само при ученическия тормоз по цял свят, така е и в живота.
Директен помагащ на жертвите в случая е само  1 човек- Хазал.
Учителите са ми интересни също. Ясно е, че ще има двойка между училищната психоложка и учителя по литература. Свежи, интересни са.
Майката на главната героиня много ми допада- подкрепя винаги дъщеря си. Браво, че показват такова нещо.
Майката на главния герой е класически пример на жена, тормозена от съпруга си- поради икономически причини вероятно. Там е много тъмно. Ще избухне нещо.
Главният герой от един от основните агресори, пренасящ гнева си къщи очевидно ще го превръщат в помагащ на жертвите и даже защитник. Интересен процес. Е, разбира се, съчетан с любовта и поради нея.Blush
Та така, до 3 серия съм. Да видим дали ще продължава да ми е интересен. Писах тук впечатления, защото предполагам, че няма тема. Пък нали тук си бърборим. Blush

И без това нали  знаете, че все се оплаквам, че е суша това лято откъм гледане, поне на мен трудно ми се угажда.Grinning. Този, който най-много ми допада- "Балканска приспивна" не предизвика интереса на рускините, а с наш  автоматичен превод доста се бави. Добре, че в една от руските групи превеждат онлайн, та съм в час какво става. Последната 5 серия беше просто чудесна. Heart Eyes
Я да пусна една снимчица тук от щастливата серия на моите гълъбчета Ертан и Йованка, и без това няма кой друг, само аз ги харесвам. Smiley

Дано някой от нашите преводачи да се навие да го превежда. Blush Hearts

# 393
Онче, 😍 то и аз от скука се предадох и изгледах с едно око *Чуй ме*. 😂
Черната картина се допълни и от ужаса в семейството на главния герой (  защо ли точно малкият брат е избран за жертва?! 🤔) 😰 👿
Съгласна съм с всичко, което си написала, ще хвърлям и аз по едно око, но пак на бързи обороти - това май ми е най- тежкият от всички сериали това лято.

Някой гледа ли *Беглец*???

# 394
Онче, 😍 то и аз от скука се предадох и изгледах с едно око *Чуй ме*. 😂
Черната картина се допълни и от ужаса в семейството на главния герой (  защо ли точно малкият брат е избран за жертва?! 🤔) 😰

Някой гледа ли *Беглец*???

"Бягство" - изгледах само първа серия - за сега. Явно тежък си е сериалът, но пък играта на Енгин си е на ниво. Доколкото разбрах е и по негов сценарии....

# 395

фрагман на филма с Кюстендилов и Хазар по Нетфликс

"Образи " и .....Здрасти !!!!! Уникални екземпляри .................

# 396
Мурат Йълдъръм и Иман Елбани ще стават родители.

# 397
Мурат Йълдъръм и Иман Елбани ще стават родители. 

Хубава двойка са! Честита да им й е новината! 👌🤰🍀🌹

# 398
Към актьорския състав на “Приказка за розата” се присъедини Керем Джем.
В България е познат от сериала “Моят живот”, в който изпълняваше ролята на Атеш.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 12:25 от mimchyyy9

# 399
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Еее, най-после Мурат ще стане татко! От сърце му пожелавам всичко да е наред и да прегърнат с жена му детенцето си!  Мурат е най-първият ми любимец сред турските артисти, с него започна интересът ми към дизитата.

Приказка за розата сте споменали, хубав ли е? Харесвам Керемджем.

Аз реших да погледна сериала с Туба, но не толкова заради нея (поомръзна ми тя, много е еднаква навсякъде), а по-скоро заради Серкан Алтунорак и Седа Бакан, обаче тематиката моментално ме отблъсна - аз гледам сериали за разтоварване и развлечение, а това няма как да се случи с болни от рак на гърдата жени, много стресираща е темата. Освен това, не знам защо, но не очаквам да е искрен сериалът, а по-скоро да е леко захаросан и възхваляващ турската медицина. Дано да не съм права!

Радвам се, че Хазалчето ще си има пак бебе, тъкмо ще отраснат заедно и ще имат по-добър контакт децата. Късметлия излезе тоз савджъ!

Междувременно продължавам да си гледам Разневените омъжени жени и много ми допада сериалът - има хумор насред сериозните проблеми и е забавен.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 13:47 от Светълчо

# 400
Еее, най-после Мурат ще стане татко! От сърце му пожелавам всичко да е наред и да прегърнат с жена му детенцето си!  Мурат е най-първият ми любимец сред турските артисти, с него започна интересът ми към дизитата.

Приказка за розата сте споменали, хубав ли е? Харесвам Керемджем.

Аз реших да погледна сериала с Туба, но не толкова заради нея (поомръзна ми тя, много е еднаква навсякъде), а по-скоро заради Серкан Алтунорак и Седа Бакан, обаче тематиката моментално ме отблъсна - аз гледам сериали за разтоварване и развлечение, а това няма как да се случи с болни от рак на гърдата жени, много стресираща е темата. Освен това, не знам защо, но не очаквам да е искрен сериалът, а по-скоро да е леко захаросан и възхваляващ турската медицина. Дано да не съм права!

Радвам се, че Хазалчето ще си има пак бебе, тъкмо ще отраснат заедно и ще имат по-добър контакт децата. Късметлия излезе тоз савджъ!

Междувременно продължавам да си гледам Разневените омъжени жени и много ми допада сериалът - има хумор насред сериозните проблеми и е забавен.

Интересен е. В главните роли са Гюлпер Йоздемир, Ариф Пишкин, Туба Тутуу, Ердем Кайнарджа, Зехра Йълмаз, Гюлчин Хатъхан и др.

# 401
Аз снощи завърших "Разгневените....." и като цяло съм доволна -добра игра на актьорите, понякога малко пресилена, но има хумор, знаеш че не е натоварваш, "пълнежа" тук-там по прескачах с мишката, - типичен летен, ваканционен филм и даже сега не ми се връща към "Момичето зад стъклото", че ми остават още серии до края на сезона.... Може да загледам този с Туба, защото там поне сериите са кратки.

Да попитам и за "Якамуз", заслужава ли си, макар че Къванч е един от любимите ми актьори, но не мога да се ориентирам много в сюжета на сериала?

# 402

Бурак Дениз екстремно . SmileSunglasses

# 403
Да отговаря на jfjallen за Якамоз.
На мен лично сериала много ми хареса, гледах го няколко пъти. Научна фантастика е, но в основата му са човешките взаимоотношения т.е как би постъпил човек поставен в екстремна ситуация. В случая това е слънцето, което убива всички живи същества на Земята.
Може би ще ви бъде интересно да знаете, че Якамоз е спин-офф на първия белгийски сериал за Нетфликс Into the night/ В нощта. И ако там хората се опитват да се спасят с помощта на самолет, в Якамоз спасяването става с помощта на подводницата. Друга интересна подробност е, че първия сезон на Into the night  е сниман в България, дори в последната серия действието се развива на българска територия. Къванч Татлъту беше включен в последните минути на втория сезон на Into the night. Всъщност края на Якамоз и Into the night  завършиха по един и същи начин. Моите очаквания, а и предполагам и на повечето хора гледали двата сериала е, че те ще бъдат обединени в един общ сериал.
Само да вметна, че няма никакъв проблем да се гледа само Якамоз.
За сега не е обявен втория сезон на Якамоз, въпреки че до момента е сериала с най-голям брой часове гледания от всички турски сериали за Нетфликс/над 35 мил.часа/ . Вярвам че, причината е повече от добра, защото и в двата актьорски състав се родиха няколко бебета / на главните героини/ но и на някои от актьорите, като започнем разбира се от Къванч.
Хубава вечер

Арман - Къванч Татлъту

И Къванч в най -прекрасната му роля

# 404
Благодаря за отговора за Якамоз, една съфорумка от темата за Къванч също ми писа за него, но без "белгийската" част.

По-преди беше споменат сериала с Туба - снощи изгледах 2+ серии /те са по 50 мин./. Изгледаното е малко за пълно мнение, но всъщност много ме заинтригува. И темата за рака е просто като отправна точка, за да може да се развият другите идеи - мои предположения - но не е травмиращ. По-скоро явно ще се развива на база източни учения, генеалогична наследственост - т.е. някаква травма или случай от миналото, но не със самия теб, а с роднина, как "носим" последствията и кам може те да са причина за някои неща в настоящия ни живот. Споменава се, макар и бегло някои цитати на Фройд и Юнг.... Изобщо може би ще има езотерика - за който се интересува от подобни неща може да му е интересно. За мен поне е така. Туба играе добре, но все още съм в началото, така че за момента само се опитам да гадая как ще се развие сюжетът.

Общи условия

Активация на акаунт