Агнешко месо в буркани

  • 852
  • 3
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 422
Здравейте, обмислям сега пролета , когато има хубаво прясно агнешко, да си сложа в буркани, тъй като нямам фризер.
Никога не съм слагала каквото и да било месо в буркани. Прочетох доста рецепти. Но не прочетох някой да е слагал агнешко.
Моля ако имате опит да споделите. Благодаря ви предварително.

# 1
  • София
  • Мнения: 35 033
Агнешко не, но съм правила телешко - месо на едри късове, сол, пипер, малко червен пипер, дафинов лист. Обърквам и оставям час, после тъпча хубаво бурканите до горе, затварям и в тенджера под налягане за час или стандартно на котлон за 3 часа.
Капачките трябва да са нови и хубави, да не стане беля.

# 2
  • Мнения: 1 564
Агнешко и аз не съм правила, но всякакво друго месо, независимо дали е запържено или сурово го варяхме 2 часа (не под налягане), за да не бомбардира и горещи обръщахме бурканите с капачката надолу.
Темата ми напомни колко обичам фризерите Grinning

# 3
  • Мнения: 17
Знае ли някой хранителните стойности на желето, което се образува в буркани с пилешко месо?

Общи условия

Активация на акаунт