Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 56

• 47 835
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
jasmina_12
Направете микробиология , днк тест за хламидия, микоплазма и  уреаплазма, често при  наличие на възпаление  групата се покачва.
Колпоскоп и тест за чпв, след всичките изследвания ще разберете причината.

# 316
jasmina_12
Направете микробиология , днк тест за хламидия, микоплазма и  уреаплазма, често при  наличие на възпаление  групата се покачва.
Колпоскоп и тест за чпв, след всичките изследвания ще разберете причината.
Много благодаря за отговора. Като отида за  hpv теста ще искам да изследваме и другите възможни причини. Голяма съм паника принципно и като по телефона лекарката ми каза , че може да се наложи конизация малко се стреснах , че ми дойде новината от нищото...

# 317
Здравейте!
Някой може ли да сподели мнение за д-р Богословова от болница Вита?
Няколко коментара по-нагоре бях споделила, че случайно отидох при нея на профилактичен преглед и се оказах с 3а група в канала и ЧПВ 33. Бях се подготвила да ме пренасочи към Карагьозов, но тя каза, че се занимава с такива неща и може да направя кюртажа на канала за  биопсията и после, ако има дисплазия, да направи и конизацията. Мислите ли, че трябва да си запиша и един час при Карагьозов за още едно мнение?

# 318
Здравейте момичета,
Имам час при Карагьозов за 1ви Август от 16:30ч. Оказва се че ще съм неразположена точно тогава. Ако някой има час за между 15ти до 19ти Август и иска да ги разменим ще бъде чудесно.
Живея в чужбина и различен период от този няма да мога да посетя.
Ако някой има желание, моля да ми пише.
Благодаря

# 319
Здравейте момичета нова съм в групата и имам питане.Правила съм си цитонамазка зимата някъде зареди раничка и всичко беше в норма,но сега нещо се уплаших с този рак на шийката имам болки ниско долу и много гъсто и засилено б. течение.Преди 2 дни бях на преглед тя каза ,че съм добре и пак взе цитонамазка сега докато излезе резултата съм под стрес, не знам има ли някакви симптоми за рак на шийката и тази раничка още си е там ,появи се след раждането на малкия.

# 320
Момичета ще освобождавам час за Карагьозов за 11.07. в 14 часа .Ако някоя от вас го иска да ми пише.Ще изчакам до утре и ще го пусна.

# 321
  • София
Момичета, помагайте защото има време до срещата сдоктора,а притеснението е налице... група -порцио 2 а,  а група церв.канал 3 а Изолирани кръв, левкоцити.  Цитонамазка  - групи от клетки С.С  с лека дискариоза, метаплазия и реактивни промени.  Дали ще изпише лечение и опасно ли еположението?

# 322
Моля, за мнение върху резултати от цитонамазка ПОВЪРХНОСТНИ И ИНТЕРМЕДИЕРНИ СКВАМОЗНИ ЕПИТЕЛИИ. МУЦИНОЗНИ ЕНДОЦЕРВИКАЛНИ И МЕТАПЛАСТИЧНИ КЛЕТКИ. УМЕРЕНО ЛЕВКОЦИТИ. Има ли нещо притеснително?

# 323
Димитров в Адела. От около 10 години той е моят лекар.

Здравейте, за др Иван Димитров , който беше в Щерев ли говорите? Мове ли да споделите дали преглежда и другаде освен в Адела и къде, данни за свързване с него? Дали е добър в лапароскопията или хистероскопията? Благодаря!

# 324
  • София
Димитров в Адела. От около 10 години той е моят лекар.

Здравейте, за др Иван Димитров , който беше в Щерев ли говорите? Мове ли да споделите дали преглежда и другаде освен в Адела и къде, данни за свързване с него? Дали е добър в лапароскопията или хистероскопията? Благодаря!

Същият е.
Не знам дали преглежда другаде. Аз си записвам час на телефона на клиниката.
На мен ми е правил лапароскопска операция преди 7-8 години. След това взе специализация по Обща хирургия.
За 10-те години, през които съм му пациент, не ме е разочаровал никога.

# 325
Момичета, помагайте защото има време до срещата сдоктора,а притеснението е налице... група -порцио 2 а,  а група церв.канал 3 а Изолирани кръв, левкоцити.  Цитонамазка  - групи от клетки С.С  с лека дискариоза, метаплазия и реактивни промени.  Дали ще изпише лечение и опасно ли еположението?
Не мисля, че е опасно положението, просто трябва да се оцени от лекар. Вариантът да се изпише директно лечение го има, но винаги е по-добре да се назначи колпоскоп и допълнителни изследвания за изясняване на резултата, макар че по-високата група е в материала от канала, а той е трудно видим с колпоскоп.

# 326
Аз пък мога да кажа, че и колпоскопа не е гаранция...Ето и моя опит: имах миомни възли и кървене след полов акт, както и между циклите. Айде операция отворена за премахването им. Аз щастлива, че са ми спасили матката...3 месеца всичко точно и.. .изненада-пак кървене между циклите и айде на хистероскопия. Множество малки полипи и навътре шийката нещо на доктора не му е харесала. Сега треперя и чакам хистологията в полудепресия. А иначе февруари чист колпоскоп, микробиология и 2ра група цитонамазка. Добре ли е? А толкова стриктно се следя😭😭😭😭. Секс почти не правя... в някакъв кошмар съм, от който искам да се събудя.

При кого се оперирахте?

# 327
Колпоскопията не вижда навътре в канал, така че не бъркайте нещата.

# 328
Пусти "омагьосани" кръгове. Като влезеш в серия, та няма излизане. 

# 329
Здравейте бих искала да ме посъветвате тъй кято предполагам сте по- наясно... случаят е следният имам раничка, която е голяма по думите на д- р Лора Кълвачева, преди една година бях ходила при доктор Карагьозов той ми каза да не я горя, но при сексуален контакт кървя  имам и бяло течение, което не успявам дя излекувам

Общи условия

Активация на акаунт