Отговори
# 285
szervusz , точно миналата година Бункасай беше организиран от класа на внучката ми. Основен организатор винаги е 11 клас с японски. Участие взимат и по-малките класове с японски и даже има участие и на първокласниците. Оформлението на сцената е изцяло на внучката ми. Доста труд хвърлиха децата и заслужават похвала. Не съм чула някой от завършилите да им е помагал. Ще я питам като се върне от у-ще.

# 286
  • Sofia
Браво на внучката ви! Може и да не се познават с дъщеря ми, тя е помогнала на нейна приятелка с нейната стая, а мисля, че и със стикери.
Тази година и първокласник-участник ще имам, така че ще имам и нов вид емоции, свързани с този празник.

# 287
szervusz, не съм я питала още. Може и да се познават. Нашата девойка основно се занимаваше с официалната част и с представянето на различните видове спорт. Брат и е в националния отбор по кендо и направиха демонстрации. Всички стаи са организирани  от деца от нейния клас и явно вашата госпожица е помагала на някой от тях.

# 288
  • София
Някога програмата на Бункасай била ли е организирана навън?
В първи клас ни позволиха да изгледаме програмата на сцената в сградата на училището, но залата е малка и си мисля, че програмата ще е много интересна за всички класове, които учат японски, а не само за родителите на децата, които участват. Simple Smile
Иначе празникът е страхотен и всяка година с нетърпение го очакваме и ходим всички, барабар със сестра му и тн 😂
Сакурите в двора на японския център са вълшебни ❤️

# 289
Официалната част на Бункасай винаги е в залата. Присъстват ограничен брой хора + посланикът на Япония и официалните лица.При хубаво време "стаите" и щандовете са изнесени навън.

# 290
  • София
Явно заради посланика са вътре, ясно...

# 291
Не знам дали е заради посланика, защото той след това се разхожда и на вън по щандовете.

# 292
Изключително много ви благодаря за отговорите, които ме изненадаха много приятно! Може ли да споделите кои оценки се взимат предвид за прием? Аз в момента се колебая дали да избере матурата по английски, понеже тя не е от задължителните, взима ли се предвид за това училище?
Благодаря!
2хБЕЛ от НВО+2хМАТ от НВО+1БЕЛ+1МАТ от дипломата за 7 ми клас.
Освен ако не мислят го променят, но едва ли.
 За японската паралелка на първо класиране бала ще е 400+ точки.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 12:50 от ledenotomomiche

# 293
A някой може ли да сподели мнение за началния курс в училището? По-специално с немски език. Благодаря много!

# 294
  • София
Ще помоля и аз за мнения за госпожите на японските паралелки, които в момента са  с 4ти клас и за класната на френската паралелка, която догодина ще вземе първокласници. Може и на ЛС.

# 295
  • София
Класната, която извежда сега 4 клас френска паралелка е страхотна. Беше на дъщеря ми. Но понякога се сменят, имайте го предвид. Камелия Димитрова е чудесна, и като преподаване, и като отношение.

# 296
Класната, която извежда сега 4 клас френска паралелка е страхотна. Беше на дъщеря ми. Но понякога се сменят, имайте го предвид. Камелия Димитрова е чудесна, и като преподаване, и като отношение.
Споделям мнението за Камелия Димитрова и добавям изключително положителни отзиви за Людмила Йорданова, която извежда китайската паралелка. Но в последните години наистина ги разместват по езиците, когато поемат нов 1 клас.

# 297
Здравейте, някой знае ли дали в 18-то СУ ще има ден на отворени врати за бъдещите осмокласници?  Благодаря

# 298
Здравейте, някой знае ли дали в 18-то СУ ще има ден на отворени врати за бъдещите осмокласници?  Благодаря
                Не знам дали някога е имало ден на отворени врати в 18-то, а и не съм се интересувала. В у-щето се провеждат празници на японска култура- Бункасай, на корейската и китайската култура. Може да се поинтересувате и да ги посетите достъпа е неограничен.

# 299
А знаете ли на коя дата се провежда този празник тази година? Търсих информация на сайта им, но не намерих! Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт