Отговори
# 300
  • София
Информация обикновено има и в сайта и на фейсбук страницата. Вижте миналата година долу-горе кога е било. Имаше и дни на отворените врати за първокласници, предполагам и тогава може да разгледате училището.

# 301
Питах за дните на Корея детето. Каза, че се организира в края на май началото на юни, но не разполага с точна дата. Също не може да ми отговори за посещение от външни лица.
Защо не се обадите в училището да попитате....дали правят отворени врати...ако пък не дали има възможност за посещение.

# 302
  • Sofia
Бункасай тази година е на 27-ми април.

# 303
Много благодаря за всички отговори! 🌹

# 304
Didia и szervusz,  много ви благодаря за отговорите! 
А знае ли някой приемът по квоти ли е за момичета и момчета и ако не - кои преобладават? За японската паралелка конкретно ми е въпросът.

# 305
  • Sofia
Няма квоти и момчетата са кът. Simple Smile

# 306
Няма квоти. В класа на девойката момчетата са около 10. Не си спомням точно колко. 12 клас са и никой не се е отказал. Нашата девойка тази уч.година беше в Япония по обмен и е много доволна. Там посещаваше частен колеж с изучаване на АЕ. Каза, че е избягвала да говори английски, освен в часовете по езика и е ползвала само японски. Семейството , в което беше, не е говорило друг език освен японски и са много доволни, че тя говори много добре японски. Преди 8 клас не е изучавала японски. Взе три нива на сертификат JLPT за владеене на език в СУ. Не съжалява, че е записала 18-то и аз бях с нея когато отиде да си пусне заявление за второ класиране. Като видя у-щето каза, че "това не е у-ще, а дворец" и вместо второ желание се записа веднага още на първо класиране.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 17:27 от Didia

# 307
Много ви благодаря за отговорите! За мен това, че няма квоти намалява шанса, защото имам момче, а обичайно момичетата имат по-високи балове. Но каквото стане ...

# 308
В нашия клас  са 5 младежите, но в корейската паралелка май си е женско царство принципно.

# 309
  • София
И това е въпрос на късмет .И аз имах известни притеснения по темата за небалансирано клас .Във френска паралелка са 9 момчета!

# 310
  • София
https://18sou.net/2025/04/15/%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%bd%d0%b0-%d0 … 8a%d1%80%d0%b2-2/
Официално обявени дни на отворени врати за първокласници

# 311
  • София
Здравейте, училището е с нов директор от 2024 г., нали.? Дама, която е била преподавател по История в училището.

# 312
  • София
Здравейте, училището е с нов директор от 2024 г., нали.? Дама, която е била преподавател по История в училището.

Да, преподава история и гражданско образование.

# 313

Да, преподава история и гражданско образование.
Аспарухова ли се казва?

# 314
  • София
А защо изчезна от ДПП паралелката с Природни науки и АЕ?
Сега има нова паралелка с Математика и АЕ...

Общи условия

Активация на акаунт