Бързи въпроси и отговори деца - 2

• 35 850
  • 778
  •   1
Отговори
# 420
Така е, може да се пробва и мисли, но все пак дечицата са различни, родителите също

Бобчи, ти пусна ли си васермана
аз мисля да го пусна тия дни барабар с тия за щитовидната да ги проверя
Нещо даде ли педиатърката като направление или всичко се плаща?

# 421
  • Пловдив
Значи аз тоя мост съм го направила без да искам 😂
Винаги се прибираме поне около час преди времето за сън. Оставям я да си поиграе с нейните неща или се мотае покрай мен, докато и слагам вечерята.
Хапва, четем книжки или си играе тя сама нещо кротко. След това се къпем и в леглото.
Заспива сама в нейната кошара за около 10-15 минути, обикновено в интервала 21:00-21:30. Сега е на 1г 10 м.
Миналата година по това време заспиваше точно в 20:00, нямаше сила да издържи повече Simple Smile

# 422
Мостче към съня-
Целта му е да приведе детето от активно състояние в спокойно такова и да създаде условия за проявление на признаците на умора.Провежда се поне час преди лягане за деца над 1 г,отпускаща обстановка,леко затъмняване,тишина или тиха,спокойна музика.Допустими са всички дейности,които помагат на детето да се отпусне,не е необходимо да се прави всеки ден едно и също.В края на мостчето се включва 20 мин ритуалче ,съставено от прости действия в една и съща последователност.Всичко това прави хубава вечерна рутина,която помага за съкращаване времето на заспиване и спокоен сън.
Мога да сравня мостчето,като все едно прибиране на мен от бар.Както съм пила джин и слушала музичка,не мога да заспя веднага.Трябва ми отпускаща обстановка.
Орионче,не са по ЗК.Пакет ясла е в лабораторията всичко от до,май към 30 лв.В Статус на Съборни ще ходим в понеделник и ще ти кажа колко струва точно.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 15:26 от Bobchita

# 423
Тая работа с мостчето за мен е неприложима за деца, които вечерят и си лягат рано, реално трябва да изяде цялото ми време с детето след работа и градина и означава да не го изведа никъде, което просто няма как да се случи. Но пък моите и двамата следват режим от 6-месечни и нещата се случват като цяло. За прозореца за заспиване съм напълно съгласна обаче, и за обедния, и за вечерния сън, при деца и при възрастни.

# 424
Не е задължително мостчето,който ляга и заспива,хич не му трябва.Има хора и деца заспиват от раз.При нас е прибиране до 19,мост и ритуал до 20,заспива между 20.30-20.45,пряко сили.Освен мост и ритуал имаме и дума мантра и понеже правим тия неща отдавна,буквално само й остава да си затвори очите.Аз пея малко песничка,седя малко при нея,но излизам от стаята докато е будна,но напълно отпусната и спокойна .Случвало се е да нарушим режима непредвидено,не й действа добре.Заспива късно и накъсва съня .

# 425
При нас въпросното мостче се получава естествено.
Малкият го будим за ДЯ към 6 и 20.
Там спят от 12:30 до 15:30.
Взимаме го към 5.
От 5 докъм 7 го извеждаме да играе навън. После вкъщи си играе с играчките си, вечеря и още малко се заиграва с конструктори, влакчета итн.
Към 9:30- 10 го къпем и лягат да спят с татко му. Аз доошетвам и към 11 лягам и аз. Ако не е нещо развълнуван, заспива докъм 10:30 вечерта.
Случвало се е и да е толкова изморен, че още към 8 и половина да си легне сам и да заспи.

# 426
Здравейте,
Искам да попитам дали има майки, които използват продуктите на корал клуб ?
Детенцето ми е на 1 година и днес го заведох ма въпросния преглед и му бяха изписани 4 от техните продукти. Планът е за изчистване от бактерии и лекарства, както и за укрепване на имунната система. Като цяло продуктите им са интересни и добре ги представят, но мъжът ми ми каза, че е много лесно да ти продават неща за здравето и да те подмамят да си ги купиш.
Та въпроса ми е дали някой дава нещо на детето си и има ли ефект ? Или е плацебо ? А и ме е страх да не му навредя…

# 427
  • Пловдив
Има безброй такива продукти, правещи пари на гърба на майките. Според мен послушайте мъжа си и не давайте подобни илачи на детето си.

# 428
Дори не съм ги чувала, не бих давала

# 429
И аз не съм ги чувала, но и не се интересувам от подобни продукти. Не си тъпча детето с имуностимуланти.

# 430
Момичета, нормално ли е лятото телесната температура на детето да е по-висока?
Тези дни малкият ми се стори по-топличък и през деня меря редовно като варира м/у 36.9 - 37.3!
Преди 2 седмици бяхме при личната и тя видя леко оточни сливици. Предписа лекарства за всеки случай, ако тръгнат някакви симптоми, но така и не се появиха и така и не съм му давала нищо.
Сега, във вторник, пускахме изследвания за ясла и всичко е в норма. СУЕ е 2, урината е чиста, няма отклонения и в другите показатели.
Разбира се, ще коментирам и с личната, но се чудех как е температурата при вашите дечица?
И на какво може да се дължи това постоянно покачване според вас? Confused

ПС: Да добавя, че детенцето си е жизнено, не се спира, яде нормално за него и гледам да приема достатъчно течности.

# 431
  • Бургас
Според старата ни лична лекарка темпратура до 37,5 е нещо нормално, особено щом няма никави други неразположения. Сега е много горещо, детето е активно, пък и изследвания сте пускали, които са ОК. Според мен няма за какво да се притесняваш.

# 432
Рокет, има някакъв вирус във момента. И моят син започна първо с Т от този порядък в комбинация с лека кашлица, която се засили и няколко дни вече продължава да си вдига и до 39. На слушалка не чуват нещо притеснително, но на моменти доста лошо кашля. Иначе, докато е с 36,9 - 37 и нещо, си е доста игрив и хапва, но така или иначе ние от билкови сиропи минахме на антибиотик.
Наблюдавай детето и за други симптоми и пак се свържи с лекаря. То сега ли ще тръгва на ясла?

# 433
Другата седмица трябва да тръгва.
Утре ще ходим да оправяме документите при личната и ще го погледне. Ако му има нещо на гърлото, ще отложим тръгването разбира се.
Той преди месец мина един вирус с висока температура само, но беше за 2-3 дена.

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 10:14 от Rocket

# 434
Аз също попитах за такава температура и според нашата педиатърка до 37,5 е нормално. Когато се събуди от сън, когато много е ходил шавал, плакал, хапвал е нормално леко да се повиши. Така ми обядни.
Мами аз искам да ви питам как се справяте, когато сте изнервени ?
Моето дете супер много плаче и крещи, и понякога не издържам и започвам и аз да викам. А не искам. Например преди малко докато хапваше започна да плаче за лъжицата-дадох му я, взех друга да продължа да го храня и нея му дадох, искаше да бърка в яденето-дадох му. И плачеше от лигавщина. И накрая не издържах и започнах да викам “какво искаш” и мъжът ми ми каза, да не викам, защото нищо не постигам с това, само където повече ядосвам детето. Наистина чета книги, знам, че трябва да дишам, да не викам, да не се ядосвам. Но наистина като мрънка по цял ден и понякога ми кипва… Дайте съвет, моля… Как се справяте вие ?

Общи условия

Активация на акаунт