Бързи въпроси и отговори деца - 2

• 35 866
  • 778
  •   1
Отговори
# 495
  • Terra incognita
Привет, досега, за 7г, не се бях сблъсквала с Т от гърло. Преди няколко дни малката беше болна, вчера и големият вдигна висока температура и се иолаква от болки в гърлото. Като погледнах видях червени точици по гърлото и небцето. Днес вече няма висока Т, но си го боли. Предполагам, че и малката това изкара, но й мина за 2 дни. Следобяд ще го водя да го погледнат. Имате ли идея дали е някакъв върлуващ в момента вирус?

# 496
При нас беше същото. Обаче 5 дни беше високата температура. Поддържаше от 38 до 39,9… На 6тия ден всичко мина. И се разминахме с антибиотика. Имаше червени петънца по гърлото и педиатъра каза, че е херпангина. Моя син обаче не отказваше ядене, хапваше си, спеше си, играеше си просто беше с висока температура.

Привет, досега, за 7г, не се бях сблъсквала с Т от гърло. Преди няколко дни малката беше болна, вчера и големият вдигна висока температура и се иолаква от болки в гърлото. Като погледнах видях червени точици по гърлото и небцето. Днес вече няма висока Т, но си го боли. Предполагам, че и малката това изкара, но й мина за 2 дни. Следобяд ще го водя да го погледнат. Имате ли идея дали е някакъв върлуващ в момента вирус?

# 497
И аз предполагам херпангина,моята е имала миналата есен.

# 498
  • Terra incognita
Малкото вече няма нищо, предполагам не е наложително да водя и нея на лекар.

# 499
При нашето дете Т беше 4 дни. От петък не вдига, но още кашля. Зарази и баба си. Сега тя е с температура и кашлица. Изследва се за ковид и е отрицателен тестът. Даже и снимка на дробовете си прави. Но за да имат едни и същи симптоми, значи е вирусно. ММ се размина без антибиотик с подобни симтоми. Сега и мен се опитва да ме хване нещо. Сърби ме горната част на гърлото и ушите. И имам хрема. Но аз през този сезон имам алергичен ринит и нерядко носът ми тече като чешма. Виждам се в чудо детето ли да обслужвам по-напред или себе си. Освен това в тия жеги съм вечно вир вода. И той се поти. Но не смея да включа климатик, че да не стане по-лошо. Вече почти месец не е ходил на ясла. Това за нас е рекорд с обратен знак. На работа едва ще ми се съберат 10 работни дни. Че и на колегата децата са в същата група - и те болни постоянно. Чудим се какви гимнастики да правим, за да не се оголва офиса. Но както и да е- здравето е по-важно.

# 500
  • Terra incognita
Днес водих детето на лекар ( уточнявам, че сме в България за лятото и съответно отидохме при единствената налична в този момент), тя погледна и каза херпангина. До тук добре, но като започна да ме разпитва дали има алергия към антибиотици и леко се наежих. Казах й, че за 7г е пил само веднъж. Така или иначе каза, че ще напише рецепта за АБ, но само в случай, че Т и болките продължат още 2-3 дни. Друго ме притесни- изписа му Изопринозин, при положение, че детето си е в добро състояние и му е едва втори ден.
Това не е ли прекалено, или само на мен така ми се струва? Не го купих.

# 501
Вики, моите наблюдения са, че тук много лекари изписват изопринозин при остро зачервено гърло. На голямото ми дете го изписваха още като беше на около 2 години. Изкарваха го навсякъде постоянно със зачервено гърло, а се оказа, че просто лигавицата му е по-розова.

# 502
  • Пловдив
Този Изопренозин май е някакъв имуностимулант. Не съм го давала досега, сигурно може да минете и без него. Просто се е чудила какво да изпише и айде БАМ едно стимулантче 😃
Нашата също беше с херп ангина, но имаше и отит към нея и взехме антибиотик заради ушите.

# 503
  • Terra incognita
Възможно ли е тази херпангина да се прехвърли и на мен, днес нещо ме понаболява гърлото и ми се върна на лента ужасът отпреди един месец, когато се оказа Ковид😑

# 504
Да, възможно е

# 505
Изопринозинът е мощен имунодулатор. Идеята е, да се разминете с антибиотика, т.е. детето да се оправя. Имахме такъв случай, когато вируса беше на ларингит, мина ларингите и започна лека температура, изписаха ни го за два дни, но и на третия продължаваше температурата и си минахме на антибиотик вече с нова диагноза - ангина.
Вирусът може да се прехвърли на всички контактни, възможно е вие да го минете с по-леки симптоми, или въобще да не проявите.

# 506
  • Terra incognita
В края на краищата детето се оправи без антибиотик и без Изопринозин.
Доста се изненадах, че го изписват ей така, без детето да има сериозен срив на имунната система.
Според мен беше Коксаки, защото предния ден забелязах пъпки по горната част на ръцете, а на третия ден повърна, с което всичко приключи.

# 507
Досега не съм излизала от преглед при лекар  без рецепта или за изопринозин или Имунохелт. Винаги го изписват на децата. Всеки лекар си изписва своето.

# 508
Ако някой се интересува от книгите за възпитанието на Алисън Шейфър, да знаете, че ги има в 4eti.me
Аз преди малко си свалих "Скъпи, провалих децата" и "Край на мита за добрата майка".
Simple Smile

# 509
Приготвяли ли сте инстантна бебешка каша с кисело мляко? На опаковката пише "Тя е идеална закуска и за по-големи деца и възрастни в комбинация с кисело мляко, ядки, стафиди или плодове." Та се чудих как по-точно се прави с кисело мляко 😁

Общи условия

Активация на акаунт