Бързи въпроси и отговори деца - 2

• 35 870
  • 778
  •   1
Отговори
# 525
За детски хирург мога да препоръчам д-р Румен Танев, преглежда в студентска поликлиника. Ние ходихме заради пъпна херния и я оправи с лепенки.

# 526
Също препоръчвам д-р Делиганева. Правила е неврологичен преглед на детето, изключително доволна съм.

# 527
За детски хирург мога да препоръчам д-р Румен Танев, преглежда в студентска поликлиника. Ние ходихме заради пъпна херния и я оправи с лепенки.
На колко е детето като слагахте лепенки и се оправи (и дъщеря ми е с пъпна херния)от Бургас сме де.

# 528
На колко е детето като слагахте лепенки и се оправи (и дъщеря ми е с пъпна херния)от Бургас сме де.
Беше на 2.5 месеца май като почнахме, но е било малко късничко доколкото разбрах. Педиатърът искаше да види дали няма да се оправи само пъпчето, но на прегледа при ортопеда той настоя да отиваме веднага при хирург. Всеки месец ходихме за смяна на лепенката, до 8мия месец мисля.

# 529
  • Седмото небе
Нашето пъпче падна много късно, чак към 20 ден и веднага от след това бяхме с лепенка. Няколко месеца плътно до към 4 някъде. После уж всичко беше наред... Сега тука през последните два месеца периодично пъпчето изпъква много силно, веднага слагам лепенка, стои 3-4 дни, научих се сама как правилно да я поставям, но държа и консултация да направим с лекар. По-рано нямаше как, че пътувахме доста. Отделно от това пък самото пъпче вътре доста често е много червено и видимо раздразнено. Третирах по различни начини и периодично пак все така си е, доста честичко...
Аз повече го мисля това с евентуално възможния неврологичен проблем... Как пък секунда не се задържа самостоятелно и без опора права, пусне ли се или ако не е хваната за мен се свлича като пясъчна кула... Също и почти ня иска да лази, само се приплъзва по дупе. Държи ли се обаче някъде или да се подпира, може да стърчи с часове, трудно я склонявам за смяна на памперс или за опит на гърнето... Като я държа и правим опити да върви едва си държи краченцата изправени и стабилни. И тоест хем може да ходи, хем пък и не може. Някой ми викат “ооо не се притеснявай”, други ме шашкат “ама тя е голяма вече, не е нормално така”. Иначе е висока 84 см и тежи 11 кг на 1,6 г. Изглежда слаба, но пък иначе е много подвижна, жизнена, енергична, спи и си яде нормално, ама това залитане нейното вече много ме тревожи... Какво ли ще изскочи като проблем не зная...

# 530
Пищи детенце, защото Джинджира-та (Алба Бебе) щипе яко. Пробвала съм я на себе си при всякакви кожни поражения.
Но при нас точно тя помага като нищо друго, а вярвайте ми аз знам Що е то яко подсечено и зачервено дупе. Дъщеря ми от бебенце е така и съм изпробвала всичко известно на нашия пазар в интервала от 2 до 20 лв. С най-добър резултат са били Джинджира-та, Бабе педиатрик и Бейби крема.
По препоръка на педиатър, взех Тридерм от аптеката, успокои се детето, върви спокойно вече, водата не го дразни, плува цяла сутрин из Аква парка. Вече няма разтройство, но дупето е в ужасно състояние. Така е то, като допуснах да се разболее ден преди да тръгнем.

# 531
  • София

Тези неща нормално ли са? Детето е на 2 год и 10 месеца. Понеже сутринта им направих забележка за водата, реших като го взимам да си замълча. А и не знам кое е нормално и кое не... Да е обезводнен не е нормално, но това, че беше целия мръсен, може би значи, че си е играл много? За това дали да им правя забележка? А и са немърливи към обувките му...
Ще търся да я сменям, но за сега това не е вариант
За водата бих повдигнала въпроса,без да правя забележки ,или да се карам с когото е да било.
За цапането никога не съм го взимала навътре,та това са деца!
Всяка вечер дрехите са в пералнята ,а детето в банята.За мен това да се цапат си е в реда на нещата ,не съм го правила никога на въпрос,моето дете страшно много се цапа.Вадя му пясък и от гащите включително.

# 532
Боже, от гащите, моят почти 4-годишен първо си изсипва една кофа на главата, после 1 в обувките и след това продължава играта, и е така от около 2-годишен. После вечерта невинно пита, косата ще я мием ли? Не, маме, шах ще играем 😂

# 533
И ние сме стигали до Тридерм,действа много бързо за щастие

# 534
  • Седмото небе
Този Тридерм нямам спомен дали сме го мазали... Сега ще го погледна и ако не ми е познат, и него ще купя. Щом казвате, че толкова бързо помага...

# 535
Имате ли " аптечка за пътуване "? Какво слагате в нея ? Аз цялото чекмедже с лекарствата нося всеки път Sad даже и инхалатора нося с нас. А той хич не е лек.

# 536
Панадол,физ.р-р и балсамчето на Колийф за запушен нос.Това имам плюс вит С.

# 537
По принцип нося, още като бяхме гаджета само, но това си е и професионално изкривяване, за разстр.и повръщ., разни превързочни и кисл вода или риванол, за темпер.и за болка, за нас също напр спазмолитик, ся за детето не, като цяло носих за планината смекта, натр.цитрат понеже имаше много завои и не знаех как ще й понесе, ентерол, нурофен сироп, физиол разтвор, термометър, хидратин алфа, ре комфорт таблетки, вит с три амп, а инхалатор още нямам купен
Ааа носих и някои хомеоп. Като беладона, алиум, арника, камомила, квот имах
Носех псилобалсам, бочко крем, дефламол, термална вода, сл.защитен и против комари , като че ли това, но аз стягам супер бързо багаж и не ми пречи, тренирана съм,хаха

# 538
Сега на морето носих: Нурофоен, Ефералгин, пробиотик и прахчета за разстройство за деца.
Гледам да имам и един комплект лепенки и спирт. За щастие само тях ни се наложи да използваме, защото малкият ожули коляното.

# 539
  • Пловдив
Нося нурофен, термометър, хидратин алфа, смекта, фенистил гел, лепенки.

Общи условия

Активация на акаунт