Бързи въпроси и отговори деца - 2

• 35 876
  • 778
  •   1
Отговори
# 540
Май само аз ходя с една раница козметики и едно несесерче хапове 🤭

# 541
О аз и за село си взимам  всичките й лекарства знам ли кога ще вдигне т и къде ще търся аптека в селата абсурд,затова вс✅

Веднъж ми вдигна т към 22 ч вечерта като заспа бяхме на един панаир .....

# 542
Този Тридерм нямам спомен дали сме го мазали... Сега ще го погледна и ако не ми е познат, и него ще купя. Щом казвате, че толкова бързо помага...
На нас ни се е налагало да го можем със Тридерм и му помогна .

# 543
  • София
Имате ли " аптечка за пътуване "? Какво слагате в нея ? Аз цялото чекмедже с лекарствата нося всеки път Sad даже и инхалатора нося с нас. А той хич не е лек.
Аптечката ми е един голям несесер.И аз нося инхалатора.

-Нурофен
-Термометър
-Вомакур (против повръщане)
-Смекта и Хидрасек
-Хидратиращи сокчета на Hipp ORS
-Пулмикорт
-Ериус
-Терезиен Ойл
-Пудручка за рани
-Лепенки
-Пантенол спрей

И това е май ...

# 544
Като новородено се беше подсякъл ужасно, и единственото, което помогна, беше да му мия дупето със subamed сапун. Мисля че така се казваше, продава се в аптеките

# 545
Имате ли такава играчка за скачане и според вас от каква възраст са подходящи?
Малкият е на почти 2г и все си мисля, че ще му е забавно, ама пък си мисля, че може и да се претрепе 😁

# 546
Имаме, подариха ни е за две годишно, но нашата не проявява интерес. И да, и аз си мислех, че ще залитне и ще се пребие. Нашето е куче от джъмбо за 15 лв.

# 547
Имаме, между 2 и 3 много скачаше на него. Като падаше, се смеехме. Но все пак е добре да обезопасите колкото може.

# 548
Пробвала е,харесва й така и не купихме,затрупани сме с играчки поиграе малко и само заемат място,като кухничката й за игра 😃
След две г беше като пробва

# 549
Мамчета, детето ми е вече на година и осем месеца и искам да го науча кое животно как се казва. Обаче, към книжки не проявява интерес, освен да му ги чета. Когато му показвам по картинки и го питам за цвете или животинка и се сърди. Чудя се, с гумени играчки дали няма да е по-ефикасно. Вие как сте процедирали и от каква възраст ги учите на цветове, животни...

# 550
Моят винаги е гледал книжки с животни, докато яде и отдавна ги разпознава. На 1.9г е, знае ги всичките и знае какво казват. Пробвайте с играчки, щом не иска книжки. Цветовете още не знае.

# 551
Ani88, синът ми също проявява минимален интерес към книжките. А толкова много искам да му чета и показвам. Да не говорим колко много съм му налупила.
За животните, аз процедирах така.
Взех един комплект дървени животни-магнити + една обикновенна бяла магнитна дъска от Jumbo.
Лепях му ги по дъската и му казвах кое какво е и какъв звук издава. Много бързо ги научи, защото му беше интерено да играе с тях.
Ето такива са нашите. Simple Smile

# 552
Като по-малка научи доста неща от една книжка(беше на англ с транскрипция останала от баща й 😃но с много картинки и теми ест на бг й казвах всичко)но не обича да й чета все още,иначе да може и с фигурки животни,карти,това с дъската е супер,плюшки 🙄
Не помня от каква възраст съм започнала може би година и половина,година и 8 някъде защото помня че гледаше въпросната книжка и казва Аня -луна😃

# 553
Моето (година и три месеца) разпознава и знае какво правят животните, които е виждала на живо повече от веднъж. Прасе например не е виждала и не виждам смисъл да я уча то какво е и как казва, би било просто механично заучаване.

Иначе играем много с фигурки Шлайх, защото са реалистични и й допадат, както и  с една ферма на Мелиса и Дъг. Но първо ходихме в един кът с животни до Перник, където видя истинските животни на живо, после в колата обратно игра с фигурките и вече си личеше реално разбиране. Опростихме нещата - не съм задълбавала върху разликите между лама и алпака, пони и магаре пр. Тя сама също реши, че кенгурото е баубау Simple Smile не я разубедих. Не знае какво е крава, прасе. Но пък животните, които вижда ежедневно в парка, познава безпогрешно (например прави разлика между гълъб и гарга, патица и водна кокошка).

Това, което се опитвам да кажа, е, че според мен начинът на учене кое какво е и какво прави е на живо, когато детето прояви интерес към животното.

# 554
Да, това също е вариант. Както казах, моят ги научи от книжки, имаме много книжки с животни - някои реалистични, други не.
Той разлистваше страниците и ми сочеше животно, аз казвах какво е и как казва, и така неусетно ги научи.
Когато за първи път го заведохме на зоопарк, всичките си ги позна и каза как казват.

Общи условия

Активация на акаунт