Бързи въпроси и отговори деца - 2

• 35 870
  • 778
  •   1
Отговори
# 510
Вероятно просто ще си набъбне, както с прясното мляко, но ще трябва повече време. Аз лично с каша, различна от овесена, едва ли бих пробвала. Днес точно правих бебешко мюсли от ДМ (овесени ядки на прах със стрити сушени плодове) с кисело мляко и банан.

# 511
Нашата лекарка изписва Калциев глюконат и вит С ,никави изопринозини и т.н.

# 512
И аз редовно ползвах след като направи 1г това мюсли на ДМ, но каша с кис мл не съм правила, вероятно първо с топла вода и после мляко ...нали е нужно да е топло да се разтвори

# 513
  • Пловдив
Гадно ми звучи каша с кисело мляко, представям си някаква ужасна консистенция.

# 514
Здравейте, спешно моля за съвет. С разтройство сме, на почивка с басейни. Вчера бяхме на педиатър, изписа ентерол, повлиява се, детето е на 3 години. Обаче кожата на дупето и тестисите е силно възпалена, днес вече детето пищи от болка и отказва да върви. 😭
Какво кремче да взема? Судокрем не помага изобщо. Благодаря много.

# 515
  • Германия
Бепантен

# 516
  • София
Този ни е помагал https://aptekamedea.bg/aven-tsikalfat-krem-40ml
Не знам за толкова зачервено, дали не трябва нещо с кортикостероид/антибактериално/противогъбично действие. Имаше някакви комбинирани кремове, но е хубаво пак педиатър да каже.

# 517
  • Terra incognita
+1 за Бепантен

# 518
Аз бих препоръчала Uriage с цинк.
При нас само той помогна, когато синът ми беше ужасно подсечен от жегите по дупето и под брадичката.

# 519
Какво кремче да взема?
Бочко, Здраве.

# 520
Джинджира ползвам за моето дете

# 521
Джинджира ползвам за моето дете
Имам, вчера изписан точно този. Но детето пищи, като го мажа с него.

# 522
  • Седмото небе
Пищи детенце, защото Джинджира-та (Алба Бебе) щипе яко. Пробвала съм я на себе си при всякакви кожни поражения.
Но при нас точно тя помага като нищо друго, а вярвайте ми аз знам Що е то яко подсечено и зачервено дупе. Дъщеря ми от бебенце е така и съм изпробвала всичко известно на нашия пазар в интервала от 2 до 20 лв. С най-добър резултат са били Джинджира-та, Бабе педиатрик и Бейби крема.
Аз по принцип влязох да потърся от вас препоръки за добри детски специалисти-невролог заради съмнения за проблеми с вестибуларния апарат и хирург заради проблем с пъпчето. Моето момиченце е на 1г6м и сме от София забравих да кажа...
Много ще съм благодарна за препоръки. Не са някакви спешни състояния, но за мое спокойствие педиатърката ми даде направления и ми се иска по-скоро да ги минем тия прегледи, понеже аз доста се притеснявам... Пъпчето може и да не излезе кой знае какво, но това че бебка не може да пази ама абсолютно никакво равновесие и това пречи на нормалното прохождане много ме притеснява. Педи каза, че по-скоро сме за невролог, а не за ортопед както аз мислех. И после евентуално ще ни насочат към физиотерапевт.

# 523
Ние сме ходили при д-р Делиганева: https://superdoc.bg/lekar/d-r-ralitsa-deliganeva-3048 Може да запишете час и да чуете едно мнение. Тя е и педиатър, ще види и пъпчето. За проблема с равновесието, аз най-вероятно бих записала час и при още един лекар, за да ми е по-спокойно.

Вижте си само какво направление са ви дали: Д-р Делиганева преглежда с направления по НЗОК с код 17 - Детски болести и 54 - Детска неврология.

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 09:28 от Барбалена

# 524
Аз по принцип влязох да потърся от вас препоръки за добри детски специалисти-невролог заради съмнения за проблеми с вестибуларния апарат и хирург заради проблем с пъпчето. Моето момиченце е на 1г6м и сме от София забравих да кажа...
+ 1 за д-р Делиганева в Люлин 2. Ние я използваме за педиатър. Работи с направления, запишете си час онлайн, спазват се.

Общи условия

Активация на акаунт