Харесва ли ви името Йордана?

• 12 698
  • 334
  •   1
Отговори
# 270
ЙордаНка и Йордана са две различни имена.
А Пенка е талант, но е на едни други години.
То и Аспаруха ще е силно име, но не сме чули още за такова момиченце.

# 271
  • Най-красивата страна
Има и Аспарух и Тервел.
А от няколко години и Севар,а и Ирник,а.
На мен ми харесват.
И тук във форума имаше една тема за бебе Севар и свекърите,които не харесали името и вдигнали скандал.

Ако на майката наистина и харесва името Йордана-да си кръсти детето така.
Но ако е само,за да угоди на свекърите-не.

Името Йордана ,на някои хора се харесва,а на други не.
Но това се отнася и за всяко друго име.

На мен  Хана и Дженифър ми звучат грубо.
На друг Йордана.
Нормално е.

# 272
На мен ми харесва Йордана. Не съм го чувала,
Също така ми харесва Йова
Йоана е често срещано, но май не толкова

# 273
  • SF
За имена на героини от разкази на Йовков и Елин Пелин стават.
Горкото съвременно дете, което ще отиде в първи клас и ще се запознае с Мартина, Александра и Моника, представяйки се като Йова или Йордана! Горкото дете!

# 274
Мартина, Александра и Моника колко трябва да са невъзпитани, че да накарат Йова и Йордана да се чувстват зле?

# 275
Горките ограничени възрастни, които мислят така и сигурно предават това ограничено мислене на децата си...
Децата ще възприемат връзката дете-име, те нямат никакви такива "задни" мисли, камо ли да се подиграят, освен ако не ги подготвят вкъщи..
За малките особено
Дете/човек със стойност и самочувствие,  което не е натоварено "какво мислят" другите, ще се справи..
Аман от подигравки, негативизми, всезнайковци без покритие

# 276
Мартина, Александра и Моника колко трябва да са невъзпитани, че да накарат Йова и Йордана да се чувстват зле?
Тук изобщо не става дума за подигравки. Всяко средно интелигентно момиче ще усети, че името му е по-мъжкарско на фона на другите. Давам пример - в моя клас имаше Изабел, Александрина, Грета, Ирина... и Стояна. На това момиче никой не му се беше подигравал, но намираше името си за грубо. Цял живот се представя под друго име. Защо да кръщаваш дете с име, което то ще отхвърля и ще трябва да си измисли ново? За мен Стояна или Йордана са с мъжко звучене.

# 277
Познавам Станка и Спаска, на които никой не се е подигравал, но сами не смеят да се представят с имената си и са съответно Таня и Сиси. Цял живот срам, дори и никой копче да не ти каже.

# 278
  • Пловдив
Йова на мен ми харесва.
Разбира се, че има значение дали си харесваш името, но за някои имена вкусовете се различават. Дори родителят може да уцели име, което той харесва, но детето - не. Аз моето име никак не го харесвах като малка (но вече - да). И обратно, сега харесвам и името на майка ми, тя май не си го харесваше особено.

Стоян и Йордан стоят Wink по-добре на мъж и според мен, ама чак пък толкова...

Последна редакция: сб, 09 апр 2022, 15:01 от Магдена

# 279
Познавам Станка и Спаска, на които никой не се е подигравал, но сами не смеят да се представят с имената си и са съответно Таня и Сиси. Цял живот срам, дори и никой копче да не ти каже.
Така си е и трябва да се съобразяват тези неща, още повече с тенденцията на модерните и западни имена, по които родителите масово залитат. На мен лично изобщо не ми допадат, но в един клас все по-често има Никол, Елизабет, Вивиан или Вая, Кая, Амая. И сега да си представим една Тодора. Цял живот това дете ще се чуди защо не е Теодора, което звучи много по-съвременно и ще се чувства ощетено на фона на другите деца.

# 280
И аз имам Таня, която чак след 2 години работа заедно разбрах, че не е Таня, а Станка. Никой друг не знаеше, дори на баджа беше Таня. На другата работа Саня, която се оказа след половин година, че е Сашка по документи. И Силвия, която беше оригинално Славейка... Млади хора, срам ги е да си кажат името... Не го причинявайте на децата си.

# 281
  • Пловдив
Е, щерката на Наско Сираков, кифла и половина в добър и лош смисъл, се казва Славея и не личи да я е срам. А Сашка като ще се прекръства, по-добре да стане Александра според мен, отколкото някви измишльотини. Впрочем Саша беше пък щерката на Обама, ама айде, там може и да си Пена. Wink

# 282
  • София
А Станка Златева и Стойка Кръстева сигурно трябва много да се срамуват от имената си.
Страшни глупости са това. Човекът прави името красиво или грозно.

# 283
Другият риск с имена като Йордана, Стояна и т.н. е, че някои хора с цел иронизиране, напълно съзнателно им слагат - ка. Познавам Тодора, на която една личност, за да я дразни, редовно казваше Тодорка.

# 284
Защо да я дразни? Ние в офиса си подвикваме на '-ка' или '-то' като умалително, с топлина си говорим така, някакъв наш си шантав жаргон (Елито, Герито, Силвийка, ПОлинка, Марийка...).

Общи условия

Активация на акаунт