Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

По-добро здраве, щастие и спокойствие в ежедневието с метода неврографика!

 • 16 606
 • 18
 •   1
Отговори
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 523
Мечтаете ли за по-добро здраве, по-хармонични взаимоотношения, щастие и спокойствие в ежедневието? Можете да постигнете всичко, което желаете, чрез неврографика – уникален творчески инструмент за управление на реалността и постигане на желан резултат чрез рисуване.


Емилия Алексиева

Емилия Алексиева ще отговаря всеки вторник и всяка събота на вашите въпроси.

​Емилия Алексиева е сертифициран инструктор по неврографика и естетически коуч от 2019 г.
От няколко години помага на хората да решават лични проблеми и да постигат цели чрез рисуване.
Методът неврографика е съчетание от изкуство и психология. Чрез рисуване на фигури и линии човек изразява вътрешното (неосъзнато) състояние на ума. А животът на всеки е отражение на ума! Получаваме това, в което вярваме! Защо? Защото действията ни, вземането на решения, интерпретацията на събитията се основават на начина по който мислим.

Усвоявайки начина на рисуване, всеки е свободен да продължи сам.
Не е нужно умение за рисуване. Нужно е желание за промяна и вяра в собствените ни възможности!

http://www.nevrografika.bg/
https://www.facebook.com/Nevrografika


Темата е част от социалната инициатива на BG-Mamma "Специалистите говорят".
Ако се нуждаете от съвети в друга сфера, вижте всички #специалисти, които са се включили в кампанията ТУК.


#СпециалиститеГоворят


Правила на консултативните теми във форума

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 11:24 от Редактор**

# 1
 • Мнения: 2
Здравейте, скъпи читатели и приятели на BG Mamma. Случвало ли ви се е да изпаднете в ситуация, в която не знаете как да реагирате? Започвате да звъните на приятелки, на близки, но ... Всеки е зает със собствените си грижи, а на вас ви е нужна помощ! Точно сега! В такъв момент аз започвам да рисувам.... Да, рисуване. Не става дума за класическото рисуване на пейзажи, форми или портрети. Говоря за друг вид рисуване, което помага да "извадим" проблема от психиката си, а после да намерим решение.
Казвам се Емилия Алексиева и вече четири години помагам на хората да се справят с конкретни свои проблеми в различни области на живота.

# 2
 • Мнения: 3
Здравейте!  Интересувам се, дали е възможно чрез неврографика да се помогне при тревожност, депресия и паник атаки?

# 3
 • Мнения: 2
Здравейте. Методът Неврографика работи чрез промяна на нервонните мрежи в мозъка. Винаги се рисува по определена тема. Ако зададете тема "тревожност" или "депресия" или каквато и да е друга тема, чрез рисуването вниманието се фокусира върху онзи дял от мозъчната кора, който отговаря именно за тази тема. Чрез фината моторика на ръката, която се задейства при рисуването, настъпват промени в невронните мрежи и след малко време резултатът се проявява. Рисуването е прекрасен начин за релакс, успокояване и вътрешен настрой.

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 11:30 от Редактор (Петя)

# 4
 • Мнения: 1
Здравейте, има ли някакви възрастови ограничения за използване на този метод? Деца могат ли да рисуват неврографика?

# 5
 • Мнения: 8
Благодаря за въпроса. Метода може да се ползва за деца над 7 годишна възраст. Особеното при децата е, че те не могат дълго време да задържат вниманието си. По тази причина начина на работа с тях е по -специфичен (има отделна методика). Но децата много добре могат да работят с родител.

# 6
 • Мнения: 4 334
Здравейте, досега не съм се занимавала с подобно нещо, но ми запалихте интереса Simple Smile
По принцип само при нужда и проблеми ли препоръчвате или е хубаво периодично да се прави? Може ли малко повече информация, също така само вкъщи ли се прави или има подобни курсове, заниятия? Благодаря Simple Smile

# 7
 • Мнения: 8
Здравейте. Метода може да се използва не само при нужда и проблеми, но и при постигане на определени цели /поставени задачи/. Ефекта се постига благодарение на работата на невронната мрежа - чрез фината моторика на ръката се активира дейността на мозъка в посока търсене на ефективни начини за решаване на поставената задача. За да се усвои метода е нужно да се премине през обучение при дипломиран Инструктор, а после може да се практикува самостоятелно.

# 8
 • Мнения: 301
Здравейте! Имате ли наблюдения за ефективността на метода при здравословни проблеми, например повтарящи се и инфекции?

# 9
 • Мнения: 8
Здравейте. Да, имам наблюдения. Като всяко нещо, което носи резултат трябва да се практикува редовно. Разликата тук е, че е много приятно за практикуване. Върху лист хартия правите "репетиция" на решението на вашия проблем, а в живота то се реализира на живо. Изобщо не е необходимо да умеете да рисувате. Важно е желанието и вярата в собствените сили.

# 10
 • Мнения: 8
Здравейте. Настъпи дългоочакваното лято, а вие готови ли сте да му се насладите истински? В какво състояние на ума, тялото и емоциите се намирате точно сега. Иска ли ви се да се чувствате малко ПО... ? По-бодри, по-спокойни, по-здрави, по-активни .... Можете да постигнете това рисувайки. Рисуването на Неврографика помага не само да успокоим ума и балансираме емоциите. Чрез този метод можем да постигаме различни цели и да решаваме житейски задачи. Попитайте ме как - ще ви отговоря с удоволствие. Бъдете здрави!

# 11
 • Пловдив
 • Мнения: 687
И на мен ми е интересно. Има ли някой, който практикува  неврографика да каже как е?

# 12
 • Мнения: 960
Има всяка неделя от 16.30 ч. в Шазам със Стефи Георгиева. Може и с Мултиспорт-карта.И на мен ми е интересно. Има ли някой, който практикува  неврографика да каже как е?

# 13
 • Мнения: 388
Как точно се получават линии и фигури при този метод? От дълго време гледам и чета за този метод но не мога да разбера как се оформя линията и как се получава фигура.

# 14
 • Мнения: 4
Здравейте!

Два пъти съм ходила на нейроарт или арт терапия, при което комбинирахме рисуване и нейрографиката като метод.
Действа много релаксиращо и виждам ефект в работата с постигане на цели. Разбира се, необходими са и конкретни действия в тази посока, както във всяко нещо. Това, което разбрах, е че методът действа, тъй като чрез активирането на нови невронни връзки, на подсъзнателно ниво прокарваме и нови пътища към постигането на целите.
Както ако вървим по едни и същи пътеки, ще стигнем на същото място, и е необходимо да опитаме нови пътища, които идват чрез нови идеи и действия.
 
Въпросът ми е свързан с правилата на рисуване.
Може ли да обясните какви са основните правила от гледна точка на формирането на линии, фигури, оцветяването и комбинацията на цветове?

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 12:49 от Pearl_djimi

Общи условия

Активация на акаунт