Нашите цветя - обща тема 14

• 30 051
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Karzz няма да плачеш - ще ти пратя стрък , ако не я свестиш😊

# 241
  • Бургас
Благодаря ти,ccvet !
Аз имам и в още една саксийка,но и то не върви много ок.
Все някое трябва да оцелее.

# 242
А моето новичко Ктенанте същевременно се посъживи, почти напълно изправи листата. Но и аз четох, че се завиват от липса на вода или сух въздух в стаята и иска оросяване на листата. Капризно било, дано го пребъде вкъщи, че ми харесва.

# 243
Момичета, калифорнийският мак поне при мен покълва след студен период. Тоест ако сега се засеят семенца, ще покарат догодина. После като си се самозасява, цъфти още на следващата година. Вариант е семената да се подържат във фризера за няколко дни.
Иначе ми е от любимите цветя, даже когато не цъфти прави красива розетка, и всяка година изниква на неочаквани места.

Лавандула гледам сравнително успешно в градината, но при студена зима по-слабите растения загиват. Добре е да е на слънчево и заветно място. Не обича много вода, особено в студено време. Може да се засади в циментов ринг, или по ръба на повдигната леха, така е на по-високо и се отцежда добре. Не е добре да е между други цветя, които искат редовно поливане, на нея няма да и понесе.
Гледах една и в сандъче целогодишно навън, но в сравнение с градинската беше много опърпана и хилава. Сега я преместих и нея в градината.
От резник и от семена много трудно става, на мен нито едно не ми оцеля. Най-сигурно е от разсад или саксийка.

# 244
За калифорнийския мак съм забелязала, че оранжевия расте лесно и винаги, докато по-интересните разцветки са капризни. Лавандула сме гледали от семена доста успешно, но пък има разни сортове, може да е според зависи.

От известно време е така,🤔🙄 вече не знам,какво иска....
Моето навива по някое листо така като иска поливка, слагам по половин чаша на 4-5 дни, зимата пие доста защото е до парното. По мое впечатление е доста търпеливо растение и се съвзема.

# 245
  • Варна
Едни лаленца в сандъче на остъклена тераса
Петуния 3-годишна, която си отгледах от семена (само тази остана, другите ги уморих) и ще цъфне тия дни

# 246
Благодаря на всички за съветите относно лавандулата. Моята е Lavendel angustifolia. Нямам градина, в саксия на терасата я гледам. Преместих я на слънце и ще "забравя" да я поливам. Дано оцелее!

# 247
Купих си едно кралско:

# 248
  • Бургас
Ениии,жестоко е!🤩🥰

# 249
Ето това намирам в почвата на цветята, които са в съндъци, както и в останалата почва, която стои в пакета и не е използвана....

Как да го премахна? Предполагам, че вреди по някакъв начин на растенията.

# 250
  • София
Изхвърлих една почва след обезпаразитяване във фурната. Едно, че си усмърдих "душицата", второ, че тази почва нямаше ни нагласяне в саксията, ни попиваше вода. Само загуба на време и усилия.
Та, пакета направо го хвърляй.
А за растренията не мога да ти помогна. Някакви препарати би трябвало да свършат работа.

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 11:30 от Dicewithoutnumbers

# 251
Здравейте!
Много искам да си взема Магнолия, такава, която е като дръвче, но нищо не разбирам от цветя, а и мястото ми в двора е ограничено.
Може ли да ми дадете някой съвет как се гледа, на какво място мога да я засадя, изобщо всичко, което се сещате.
Откакто видях една такава се влюбих се в това цветенце и искам да си го имам, не мога да си го избия от главата.

# 252
  • София/Варна
Полива се обилно август месец. Поне при мен не е претенциозна. Реже се само за оформяне, т.е. ако някой клон мнооого ти пречи.

# 253
Наоколо по съседните дворове е пълно с магнолии, повечето са големи. Не виждам какво особено може да има в мястото за засаждане. Садят ги навсякъде. Климатът е нещо като варненския, но с много по-меки зими и по-хладни лета, въпреки че най-големите жеги в живота си преживях тук. Почвата е явно някаква смотана, защото дърветата в гората са много тънки и високи и с плитки корени. Като духне вятър и падат. Така че не виждам защо в България да не расте добре магнолия, макар че сортовете които съм виждала там са по-различни. С малки цветове, а тукашните са големи, колкото да кажем диаметър на грейпфрут. Ще ги снимам скоро.

# 254
  • София/Варна
И в БГ има много сортове магнолии.
Малко снимки от детето от Нидерландия,останаха ми очите
Скрит текст:

-това не е магнолия,но пък си е красота

Общи условия

Активация на акаунт