Нашите цветя - обща тема 14

• 30 053
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
Ето това намирам в почвата на цветята, които са в съндъци, както и в останалата почва, която стои в пакета и не е използвана....

Как да го премахна? Предполагам, че вреди по някакъв начин на растенията.
Белите червеи са ларви на бръмбари и живеят в тор или изгнила листна маса по 2 - 3 год докъто станат възрастни. Аз ги събирам ръчно, не са толкова страшни, но все пак изгризват коренчетата на младите растения 🙂

# 256
Аз бих я изхвърлила тази почва, включително да заменя в сандъчетата. А съм обеззаразявала в микровълновата за 3-4 минути. Става по-рохка след като изсъхне от влагата.

# 257
Вчера в Плевен видях една ярко цикламова магнолия, но не беше удобно да я снимам (в малък частен двор - нямаше как да не хвана и нещата на хората). Беше с много цвят, чудя се дали са я увивали в найлон през зимата.
Иначе около общината има няколко, тях определено не са увивали. В момента нямат пъпки, но миналата година цъфтяха около и след Великден (с малко и бели цветове).

# 258
  • София/Варна
Листопадните магнолии са мнооого корави. Гарантирано издържат до -30. Не се увиват в нищо.
Мисля,че магнолия грандифлора се казваше, не е листопадна и тя е по-топлолюбива. При нас няма да издържи и за това не съм се интересувала много.

# 259
Листопадните магнолии са мнооого корави. Гарантирано издържат до -30. Не се увиват в нищо.
това не е вярно. Имахме огромна, с големина на 2 етажна сграда, магнолия. Първите поражения бяха от студ ( в Хюстън температурата не е падала под -2С). После огромни поражения от наводнението и ....някаква гъбична инфекция.

# 260
Хюстънските може да са изнежени. В Германия си виреят прекрасно на всякакъв студ. Като на снимките с нидерландските са. Колкото по-старо е дървото, толкова повече са цветовете.

# 261
  • София/Варна
Зависи кога е студа. Моята, когато беше в покой,т.е. зимата изкара месец при максимална температура -20 и минимални -30, без абсолютно никакви щети. Но се е случвало при топла зима да тръгне и да удари късен студ примерно -2 до -5 градуса и е имала щети. Студоустойчивостта на растенията според мен се определя когато са в покой. Примерно миналата година голяма част от розите измръзна, но не бяха в покой,като удари априлския студ, а бяха разлистени.

# 262
Тук се е случвало юни месец да размразяваме стъкла на коли. Нищо й няма на флората обаче. Утре се очаква да вали сняг, а допреди два дни беше над 20 градуса през деня, вечер 10-13.

# 263
  • София/Варна
Динамично време. То и при нас май ще има рязко застудяване.

# 264
Аз бих я изхвърлила тази почва, включително да заменя в сандъчетата. А съм обеззаразявала в микровълновата за 3-4 минути. Става по-рохка след като изсъхне от влагата.
Ще го направя. Чудя се обаче откъде да взимам нова почва и дали същото няма да се повтори. Как попадат тези гадини в почвата изобщо? Аз държа чувала на двора и евентуално да го прибирам? Но след като сложа цветята, сигурно пак ще влязат в нея.
ДО сега винаги съм взимала големи пакети от Хоуммакс или Практис. По-удобно е.

# 265
Докато сме на почви ... имам да присаждам две Сансевиери - цилиндрика и moonshine. Втората е в някакви като кокосови кори, а първата в нещо оранжавеещо ситно като трици. И сега съм в шах каква почва да им взимам. Някакви препоръки?

# 266
Здравейте!
Много искам да си взема Магнолия, такава, която е като дръвче, но нищо не разбирам от цветя, а и мястото ми в двора е ограничено.
Може ли да ми дадете някой съвет как се гледа, на какво място мога да я засадя, изобщо всичко, което се сещате.
Откакто видях една такава се влюбих се в това цветенце и искам да си го имам, не мога да си го избия от главата.
Аз си бях купила едно много младо растение с идеята да го правя бонзай, но се отказах. Аз я гледах в саксия 2 години и след това я дадох на сестра ми да си я засади в градината. Все още не е и я гледа в саксия, защото е малка и може да не изкара българската зима.

Ето така беше преди 2 години когато й я дадох

При мен е гледана на западен прозорец. Ако искаш директно в градината, трябва да си вземеш голямо дръвче.

# 267

Stuttgart April преди 3 г

# 268
  • София/Варна
Жестоко! А аз в новата градина имам 3 клечки. В стара тъкмо магнолията беше стана цееели 2метра. А такова чудовище не знам за колко години става.

# 269
  • Стара Загора
Момичета ,какви прекрасни магнолии 😍 Ако някой ден се сдобия с двор,непременно ще си посадя.

Днес извадихме и нашите лимонови дръвчета на работа

Общи условия

Активация на акаунт