Нашите цветя - обща тема 14

• 30 046
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
Някой гледал ли е латинка в стая или знае ли дали ще стане? Няма да е на прозорец Thinking

За дългоцъфтящи цветя от семки стават всякакви дето приличат на маргаритка по форма, ако не е за голяма площ най-лесно става с готови, иначе отиваш при семенцата в магазина, гледаш и избираш.

# 226
Аз също сея цинии и астри,но гледай да са ниски. Че имах едни,станаха по 1,5м. 😂 Не че пак не са хубави,но все пак..
Имам някакво мъниче в градината,не знам как се казва:

И зюмбюлите нааай-накрая ще цъфтят:

Имам и розови. Един бял някъде местих,не го виждам.
И едната магнолия,която цъфти по-рано:

# 227
Мъникът прилича на саксифрага.

Много е красива магнолията Hands Plus1

# 228
Латинка( от едрите жълти градински) съм сяла преди години в саксия и не даде добър резултат, след това прочетох , че и трябва повече място и на широчина и на дълбочина. От същите семенца  майка ми зася в градината и се получи разкошен килим.

# 229

От днес са ми - надявам се да са по-едри и буйни от тези, които имам.

# 230
  • Бургас
От известно време е така,🤔🙄 вече не знам,какво иска....

# 231
Мисля, че и е тясно .

# 232
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
според мен има проблем с корените. преполята и изгнила или изядена от нещо...
а може просто пръстта да е гадна.

# 233
karzz, и аз нямам идея какво може да е. Много тъжно изглежда, дано намериш решение да го съживиш, горкото.
Аз днес купих поредната лавандула. Любовта ми към това цвете е обратно пропорционално на уменията да се справям с отглеждането му. Три уморих много успешно, да видим сега с тая какво ще се случи. Ще се радвам на съвети.

# 234
  • Бургас
Благодаря ви,момичета.
Ще разбутам пръста да видя как е положението.
Дано се съвземе,че ми е много на сърце!

# 235
  • Варна
Карз, маранта ли е растението ? Simple Smile

# 236
# 237
  • Карлово
karzz, и аз нямам идея какво може да е. Много тъжно изглежда, дано намериш решение да го съживиш, горкото.
Аз днес купих поредната лавандула. Любовта ми към това цвете е обратно пропорционално на уменията да се справям с отглеждането му. Три уморих много успешно, да видим сега с тая какво ще се случи. Ще се радвам на съвети.
Aз много повече уморих. Накрая ми подариха есента една, купувана от пазар, не от цветарски магазин и сега е още жива.
Имам и накиснати във вода клонки, пак от есента, от голям храст лавандула, досега нищооо, няма корени.

# 238
  • Варна
Благодаря, Карз. Красиво изглежда. Дано се съвземе. Simple Smile

# 239
От известно време е така,🤔🙄 вече не знам,какво иска....
Скрит текст:
Изглежда дехидратирана. Така се сгъват листата при недостатчна влага. Виж й корените. Вероятно изгнили от преполиване. Прегледай ги, изрежи напълно изсъхналите листа и я пресади. После внимавай с поливането. Ще пусне нови разтежи.
Ето я моята медальон, която реших да пресадя и понеже имаше една мрежа в корените, наложи се да ги окастря бая и тя уМяхна по същия начин. В момента е така:
Скрит текст:

А беше така преди да я разчопля
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт