Нашите цветя - обща тема 14

• 30 051
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
Ето една вечнозелена магнолия на центъра на Плевен, но не цъфти в момента:

Тук определено става студено през зимата... Като бях малка я завиваха, вече не го правят.
А ето и една цъфтяща, пак на центъра:

# 301
  • Бургас
И аз щракнах една бяла магнолийка. Наредени са 3-4 храста пред една кооперация и вече ме радват.

На работа имаме два големи храста,целогодишно зелени,но не цъфтят. Защо,идея си нямам!

# 302
Тази голямата имаше малко цвят миналата година - спомням си, защото я снимах. Но беше само по ниските клони, нагоре - нищо. И не знам защо ми се струва, че беше през лятото.

# 303
Аз живея около София и имам 2 тригодишни магнолии, знам, че се садят на завет. Моите до обяд са на слънце, следобед на сянка. Едната е пред цъфтеж, другата е с пъпки, ще ви ги покажа като цъфнат. Днес валя градушка няколко пъти, дано не ги съсипе както миналата година .

# 304
Тази плевенската е огромна. Цветовете й са по-големи от ръцете ми, миналата година пътувахме и като я видях, не можех да откъсна очи от нея. За първи път виждах такава голяма магнолия, даже имах някъде и снимки. Мисля, че май-юни някъде бяхме там и беше нацъфтяла.

# 305
  • Бургас
Днес си изнесох мушките и сакъзите навън!
Нещо не ми хареса как ги нареди,не са като миналата година. Нещо ми се губят саксии 🤔😂  Утре ще изляза да ги видя,как изглеждат отвън.
Ще ми трябват допълнения за две сандъчета -бяло сакъзче и няколко мушки.

# 306
Има ли тънкост при отглеждането на калдъръмчета от семена? Нещо изобщо  не ми се получават нещата с тях.Порастват с много високи и тънки стъбла и загиват бързо.
От пълна кутийка само това ми оцеля и не съм сигурна още колко ще изкарат.На около 2 месеца са,а изглеждат така
Скрит текст:
Онзи ден ръснах останалите семена и те вървят по същия начин и от тях пък изобщо нищо няма да стане.
Скрит текст:
тъмно е,утре може и да кача още снимки,но общо взето всички изглеждат така.Полягват и се затриват.

# 307
Много са нагъсто. Аз мушкатите слагах с пинсета на разстояние една от друга семчица. Така нагъсто трябва да ги проскубваш, за да могат да растат и да едреят, това мисля аз.

# 308
Морковел, гледането на сукуленти от семена и на мен ми е трудно, все им нарушавам баланса.
Първите изглеждат добре според мен. От снимките на вторите ти мога да предположа - твърде топло, твърде тъмно или твърде влажно.
Калдаръмчетата можеш да си ги засяваш направо навън, по-добре ще се чувстват там.

# 309
Специално на калдъръмчетата няма какво да им се обърка - растат като луди, държат на силно слънце и рядко поливане дори в жегите. От семена се хващат лесно, а на втората година сами си изникват, защото се самонасяват.

# 310
Karzz, в София ли живееш ? Аз още им се чудя дали да ги изнасям, че тези дни и минусови температури дават…

# 311
  • Бургас
Не,в Бургас живея.
При нас ги гледам,че под 0 няма да падат,така че.... Но и да паднат нищо няма да им стане.
Все пак сме април месец!

# 312
Насях латинки и аз. Много им се чудих, но въпреки заканите ми, година не ми минава без сандък латинки и 2-3 сандъка с петунии. Все се заричам и все не удържам. Ще се боря вероятно и тая година с листни въшки, ама каквото такова. На Градинар са семената, сториха ми се много семки.
Скрит текст:

Допълвам се, че купих и семена от калдаръмче, но на опаковката са само жълти, дано излезе и някое розово. Мисля да ги насея директно в сандъчето без да правя разсад.

Последна редакция: пн, 04 апр 2022, 14:41 от blackcat6

# 313
Семената им са толкова микроскопични,че ми се вижда невъзможно да ги подреждам,за да не са нагъсто.
Ми аз явно нещо бъркам щом не се получават.Миналата година пак пробвах нищо не стана,накрая си купих от Кауфланд цъфнаха 2 пъти точно преди да стане студено и загинаха.Хайде  миналата година късно се сетих за семена и успях да отгледам само циганчета,но и те цъфнаха късно и последваха съдбата на калдъръмчета.
Много ги харесвам и дано с новите семена успея и да станат повече.За семената от левче и малко не ме е яд толкова,но сега ще си купя и кичести,а те са към 3-4 лв и ще се изям от яд ако резултатът пак е като сегашните 😁.Затова и питах за тънкости.

# 314
Кажи как ги гледаш, направо не мога да повярвам, че такива държеливи цветенца като калдъръмчетата не ти вървят?

Общи условия

Активация на акаунт