Да преправим старите мебели с любов - тема 38

• 55 298
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
Пробвай от вътрешната страна с бялото масло да видиш какво ще стане.  Ако не е лакирано ще поеме.

# 436
  • в сърцата на децата <3
Пробвай от вътрешната страна с бялото масло да видиш какво ще стане.  Ако не е лакирано ще поеме.
Е то от вътрешната страна обикновено не е лакирано, но това не значи, че и отвън не е.

И според мен има покритие дървото. Прилича ми на чам, а той без покритие пожълтява много и то бързо. Лаковете попиват и не винаги се виждат като покритие (това се постига с няколко слоя или полиуретанов лак).

# 437
Поне е дърво, благодатно е за обработка. Не е пдч или др.такова..
Лека шкурка и си боядисваш на воля...

# 438
  • София
То отвътре ще поеме със сигурност, защото се вижда, че не е лакирано (в чекмеджето). Но отвън мисля, че е сложен прозрачен лак (мат), който с времето е променил цвета повече към жълто. Аз бих го изшкурила леко на ръка и после, за да се белне - разредена акрилна боя, така че да се виждат и шарките на дървото. (Ако това е целта).

# 439
Жълто не е със сигурност, реално го виждам червенеещо по-скоро. Ще пробвам да мазна тук там, то ще си покаже.

# 440
Правих преди време такива легла на децата.
Има лак, най - лесно и бързо се сваля не със шкурка, а със Скоч брайт. Продава се в железариите и има няколко вида с различна грубост.
Става много бързо с него, понеже не задържа прах, може само да се изтупа.
После ги минах с бял Левис лак с двойна доза пигмент, но Осмо  ще е по - трайно.

# 441
  • София
Момичета, как се чисти метален гланц емайл от ръце? Разредител?

Не стига, че лепна, ами и имам брокат по ръцете.

# 442
  • София
Момичета, как се чисти метален гланц емайл от ръце? Разредител?

Не стига, че лепна, ами и имам брокат по ръцете.
С МРТ би трябвало да стане.

# 443
  • в сърцата на децата <3
Затвърдих си мнението, че гипсокартон вкъщи не искам 😤
Момичета, питането ми не е за мебел, но не намирам тема за ремонти. "Майсторите" са ми оставили стената между кухненските уреди "готова за боя". Само че като започнах да нанасям латекса и се случи това:

Очевидно са си спестили нещо, но не знам какво. Може би някакъв грунд? Мога ли да го нанеса сега, след като очевидно са шпакловали с гипс?

# 444
Понеже миналата седмица слагах точно гипсокартон (с шпакловка и боя после 😁), мога да ти кажа няколко възможни причини
Не е изсъхнала шпакловката
Не са сложи армираща лента
Не е изсъхнала добре 1вия слой боя, след което си започнала да нанасяш 2ри
Има влага отнякъде

Взимаш една шпатула и след като изсъхне всичко добре изстъргваш внимателно всички пюспи.
Нанасяш контактен грунд
Чакаш хубаво да изсъхне
Нанасяш 1 слой боя
Чакаш хубаво да изсъхне
Нанасяш 2 слой боя

# 445
  • в сърцата на децата <3
Благодаря!
Шпакловката е изсъхнала със сигурност, от нанасянето ѝ мина много време (над месец). Армираща лента има само на свръзките, а се люпи правата част. Боята няма как да е разкиснала шпакловката, защото още докато тръкна с валяка и ми се налепи с едри парчета гипс. Влага няма от къде да има. Ще грундирам и може би ще сложа водоустойчиви тапети, за да мога лесно да почиствам. Препоръка за грунд? Розово Боро без пясък?

# 446
Аз лепих отгоре стъклотекстилни тапети по цялата площ и боядисвах отгоре. Но това е, защото нашата къща е с дървена конструкция и те са по-мърдащи - и всичко се напуква съответно...
https://www.youtube.com/watch?v=PeXiu0Md_mY
от Баумакс ги взех .. за 2 стаи ми отидоха 220 кв, но поне знам, че няма да мръдне Simple Smile А и ако все пак нещо се наложи - отгоре може и да се лепи тапет обикновен, да се шпаклова допълнително.
https://www.home-max.bg/stuklotekstilen-tapet-ceiling/

Няма разлика като се боядиса.

# 447
  • в сърцата на децата <3
Духи пухи, точно такова лЮляво направих спалнята 😁 Много ме зарежда тоя цвят. Ще ги помисля тия тапети, мислех си за нещо, което ще е по-дуракоустойчиво и ще може да се почиства с препарати. Мястото е напреко между фурна и пералня, на тази стена ще стои кофата с боклук и кофата за пране. Може би ще взема парче пдч...

# 448
duhi_puhi, Innocent в магазина ли ти казаха, че върху стъклофибъра може да се лепят обикновени тапети?

# 449
Не, когато търсих информация попаднах и на такава, не виждам защо не. Може да се боядисва, шпаклова, лепи. Ама ако ще лепя обикновен тапет няма да сложа такъв, то двойно. Говоря по принцип за по-нататък ако поиска някое от хлапетата фототапет - ще лепна, не ми пречи. За ужас на ММ (относно тапетите като цяло).
В магазина нищо не знаят обикновено, даже и за очевадни неща са ме гледали опулено.

Общи условия

Активация на акаунт