Риба?

  • 8 433
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 497
Дайте ми, моля ви някаква рецепта за риба, само да не е пържена!
Благодаря!

Аз ще се разровя и ще ви дам една убийствена, ама май тази риба я нямаме в бг. Мисля, че се казва писия (но ще стане с всяка бяла риба).

# 1
  • Мнения: 920
Можеш да посолиш и попиперчиш парчетата риба и да ги увиеш всяко в алуминиево фолио. Слагаш ги в тавичка и мяткаш във фурната. Ако рибата е по-суха можеш да омажеш парчетата и с малко зехтин (или олио).

# 2
  • Мнения: 5 500
Аааа, имаме я тази риба Laughing  Sign Exclamation Съпруга ми е голям риболовец и това лято ми хващаше писия в Черно море. Моята рецепта за риба е пак с филе от бяла или от акула, може и скумрия даже.
Задушава се много лук и гъби, босилек и чер пипер, няколко скилидки чесън и малко домати /аз ги слагам съвсем накрая, малко преди да я извадя от фурната/. Филетата се нареждат в намаслена тавичка, от горе се полива със задушената смес и се пече до готовност на рибата. При поднасяне се ръси със ситно нарязан магданоз.

# 3
  • Мнения: 3 634
Майка ми прави много вкусна риба на фурна, но за съжаление не си спомням как. Ще и се обадя днес и ще я питам, след което ще пиша пак.

# 4
  • София
  • Мнения: 4 206
Ако си купиш голям шаран ( около 1,5 - 2 kg. ) можеш да го напълниш със задушени гъби, главичка червен лук, скариди (нарязано на ситно филе от друга риба или да не слагаш ), едно яйце ( по принцип само жълтъка, но и цялото да го сложиш не е беда ) и накисната в бяло вино среда от хляб ( и червено става ).

Цялата плънка ( без скаридите и жълтъка ) се задушава в масло. подправя се с магданоз, мащерка ( не е задължително, може риган ), сол и черен пипер.

Пълниш шарана и го завиваш във фолио с пярченца масло, сол и черен пипер. Задушаваш на фурна 10 - 15 мин. и отвиваш. Печеш още 30 - тина минути.

Има обаче един проблем - колкото и голям шаран да купиш, за следващото ядене остава само опашката...

Да ти е сладко.

# 5
  • Мнения: 5 324
Az shte vi predloja edna recepta i vi uverqvam che e mnogo vkusna  Grinning i lesna za prigotvqne
 Obelenite katrofi se rejat kato za musaka i se narejdat v tavichkata.Varhu tqh se narejdat parchetata riba(az lichno predpochitam da e bqla riba tai kato nqma kosti),solite na vkus,sled koeto namazvate ribata i kartofite s edna kofichka maioneza i dobavqte malko voda za da ne zagorqt kartofite i gi slagate da se pekat.Malko predi da izvadite ot furnata porasvate otgore s nastargan kashkava i zapichate oshte malko.
Ami tova e receptata nadqvam se da vi haresa.Dobar apetit  Wink

# 6
  • Мнения: 1 497
Това е една прекрасна рецепта.Може би да ви изглежда малко скъпичка, но по някой повод може да си позволите да я сготвите.

4 филета от писия, бяла риба

75 гр Пармезан (настърган)

110гр. средата на бял, леко сух хляб

малка китка магданоз

50 гр. разтопено масло

сол, прясно смлян черен/бял пипер

Тавата се намазва обилно с масло (може преварително да се покрие с фолио, въпреки, че аз я правя без)
Подсушете преварително филетата, пставете в тавата, поръсете с пипера, солта.
Ако имате комбайн- сложете хляба, магданоза да се раздробят, и добавете Пармезана, разтопеното масло, 1/2 ч.л. сол, малко черен пипер. Аз лично натрошавам на ситно хляба и нарязвам магданоза.

Поръсете сместа върху филетата- покриват се напълно.Поръсете още малко разтопено масло.

Поставете на най-горния рафт- печете 10 мин до позлатяване.

Сервирайте с парче лимон,
поръсете с магданоз и извадете охладеното бяло вино от хладилника:).

Наистина е една много лесна за приготвяне, елегантна и вкусна рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт