АПРИЛ се появих със рев, сега живота ми е голям кеф

• 9 252
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
Честит празник на Мати и месечник на Крис, Дими и  Миленка.

Тази вечер много хилежна се оказа - първо баба Вили ме застреля с "Минава, големия кораб, минава"трябва да им се признае на тия от ББ, че имат страхотни попадения, после Вени с тоя език и Ренката с тоя речник Joy hahaha Joy

Анкетката е добра:
1.По колко пъти се храни детето ви? 3 смесени хранения и 2-3 само кърма през деня + няколко през нощта
2.Как и по какъв начин стимулирате пълзенето? - оставям я на пода, слагам играчка, тя надига ръчички, дупето обаче не го отлепя, тропа с крачета, изминава около 5 см за 5 мин и почва да реве
3.С как и на какво играете с децата? - общо взето се правя на шут
4.Какви играчки купувате? - ами татко и е по тази част, но любимата си остава дистанционното
5.Говорите ли им постоянно Говоря , но не използвам много думи, което май е грешка. Правих неуспешни опити да и чета, но тя се опитва да изяде книжката
6.Как се изправят децата в креватчето? - не се изправя и не мога и да си го представя как ще стане, защото сме с кошарка newsm78
7.Могат ли децата ви да стоят изправени сами,бе помощ,само като се подпират или държат за нещо? Не знам
8.По колко време и на каква височина в проходилката ? Нямаме
9.Давате ли витамини и какви? - Само Д, като се сетя

10. Хемоглобин - 114, другите не ги знам, но доки каза че са добри.

Момичета , кой имаше проблеми с очичките? Защото Симона все още ги криви като гледа близки предмети и мисля да я водя на очен лекар. Прочетох доста неща, но ми е интересно да видя при вас как е?

# 91
Пламен яде в 12 зеленчуково пюре, а в 7, 15, 18 и 21 часа кърма. А през нощта суче поне още 3 пъти.

Зна4и голямата по4ивка я прави сутринта, а?  Thinking  И при нас понякога е така, което си обяснявам с това, 4е се е наяла преz ноЩта.  Crazy 

# 92
Tatjana не мисля че му е малко АМ-то, не мога да го тъпча насила.Като гледам по колко пъти ядете малеее Shocked
Спим и ние така неспокойно като повечето от тук присъстващите ама няма как така ще е Tired
Новата мама Hugдобре дошла!

# 93
  • Boston, MA
Честито на месечинчетата от вчера и днес! Честит имен ден на Мати!

Ренка, скъса ме.  Laughing Вени също.  Heart Eyes

Такааа, който много мота се из интернета, после нанагорно му идва... По анкетата:

1.По колко пъти се храни детето ви?  5-7. 2-3 пъти яде мляко и пюре/каша (обед, следобедна закуска и вечеря), другите 3-4 е само формула или директно кърмене. Яде 5, (7), 10, 1, 4, 6:30- 7, (8:30). Тия в скобите са кърмене един час след кърмене, така че е много малко, затова броя 5. 
2.Как и по какъв начин стимулирате пълзенето? - Стои на пода за малко, не се изправя и не пълзи.
3.С как и на какво играете с децата? - Песнички, боц, буба лази, гъделичкане и криеница (аз се крия, той се хили като се покажа).
4.Какви играчки купувате? - "Обучителни", плюшени. За Коледа съм му харесала един динозавър, в който да буташ топки и неща:
http://trus.imageg.net/graphics/product_images/pTRU1-2786393dt.jpg
5.Говорите ли им постоянно - Като съм в къщи, непрекъснато. Но мисля, че баба му не му говори много, затова аз не спирам. Правя му "как правят животните - коте, куче, крава, петел и т.н." (знам, че е малък да ги повтаря, но така се хили).
6.Как се изправят децата в креватчето? - Не се изправя.
7.Могат ли децата ви да стоят изправени сами, без помощ,само като се подпират или държат за нещо? - Май не, не знам.
8.По колко време и на каква височина в проходилката? На най-ниското в офиса, 2-3 пъти на ден, като му писне, местим.
9.Давате ли витамини и какви? - Не.

Изследвания не са му правени.

# 94
  • София
Хей, Бубка, много готин тоя динозавър; сигурно скоро ще са им страшно интересни такива играчки.

Хайде, мацки, лека нощ ви желая и много хубаво да се наспинкате -  и бебоците и мамите им!  smile3524

# 95
  • Boston, MA
Да, Ренка, аз гледам за след месец нещо по-шумничко да взема...Mr. Green ама ще стават активни и няма начин. Между другото, на Валката миглите са му страхотни!

Гледам, пак си говорим за спането... Аз вече толкова книги изчетох, ама не споменавам, защото не съм намерила моето решение. По принцип се считам за "прикрепен родител", ама на практика не съм, защото работя и не съм с него непрекъснато. А и, честно казано, смятам, че лека-полека вече идва времето да възпитаваме самостоятелност. Ако не беше тук бабата, щях да съм сложила Дани в стаята му с Фърбър или без (между другото много се злоупотребява с неговия метод, не е толкова жесток, колкото изглежда на пръв поглед, не е просто да реве детето до безспир, а е структурирано). Но сега в нашата стая няма начин, при всяко будене скачам. Опитвам се първо да установя дали се е събудил наистина (понякога заспива сам). Давам биба. Ако продължава, потупвам по гръбче и после гуша. Като гуша, обикновено го взимам при мен, защото не ми се клечи до него, а направо си заспиваме така. Та всъщност го уча да спи или с биба, или с нас, т.е. сам пак не може. Ще си бия главата в един момент сигурно.

Та така... Сега последната книга е супер "научна", само ме приспива. Ако излезне нещо, ще разправям. Айде стига толкова, пак се олях.  Hug

# 96
Добро утро!

Честито на месечковците и специално на Стаси и Тони!
Hug  bouquet Hug

мама79, споделям мнението на Татяна, 1 млечно хранене на ден на тези месеци ми се струва не само малко, а престъпно малко Confused

# 97
ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЧЕТАТА НИ! Hug Heart Eyes Hug

Пак ни беше кошмарна нощта - будене, мрънкане, реване, сучете, висяне права в кошарата... Цяла нощ!  Shocked Вече взе да ми се натрупва и съм  Tired#Crazy Close... А беба сега ще заспи и ще откара до обяд...  Rolling EyesМисля и аз по метода на Фърбър да я карам -  ще командировам бати и тати в друга стая и ще си ревеме двете по нощите... Cry Crossing Arms

Хайде, наоплаквах се - отивам да приспивам нощната си птичка! Confused

Слънчев и топъл ден на всички! Laughing

# 98
  • Русе
Добро утро, хайде на кафенцето!

Честит имен ден на Мати на патерици!

Добре дошли на мама Дани и малката принцеса Веси!

Честит 7 месец на сладурите Стаси и Тони и на забавните им мами!

Ренка, голям шедьовър си открила  Joy Joy Joy- и мъжът ми падна да се хили, че е голям фен на "кенефната" поезия.

Бубка, влюбих се в този динозавър...Тука що не съм виждала такива? newsm78

envia, Татянка, bubble, и всички мами на "върколачета" -  Hug Hug Hug ...Боже, като си помисля, че мойта дунда откърти в 19.30 снощи, пропусна си вечерята и откара до 7.30 тази сутрин, чудя се кой господ ме благослови тъй, като съм такава неверница  Rolling Eyes...За успокоение само да кажа, че няма дете да не се е научило да спи само и по цяла нощ - в най-лошия случай ще ви се будят до към 3 години за вода или мляко...Поне това са моите наблюдения.

envia, забравих да ти кажа - бях 99% сигурна, че си въздушна зодия (и не сбърках), не съм си мислила, че си "животно" в този смисъл - Близнаците са ми много любими! Peace Grinning

Слънчев ден на всички! Мятайте се по разходки, пък ние - на тръстиката...

# 99
Аз за спането се старая да не се оплаквам много много, когато има дълга поредица безсъници, или пък да се хваля когато си спим по цяла нощ, щото всички вие сте на този хал, пък и навиците се менят на този етап постоянно.
Прегръдки за изморените и останали без сили майчета

# 100
здравейте, аз да ви питам нещо : седят ли вече сами бебоците ви? Радост я гледам от вчера започна горе-долу да седи по мъничко сама  без да се кандилка насам-натам.

# 101
Добро утро.
ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЦИТЕЗа седенето, малката седи вече по-стабилно.

# 102
  • София
Честито на Стаси и Тони!   ura

Хайде, аз съм с капучино днес!

... и мъжът ми падна да се хили, че е голям фен на "кенефната" поезия.
Специално за мъжа ти - целия източник!  Mr. Green http://www.beroe-bg.com/forum/viewtopic.php?t=247&view=previ … 3b50e375dcc92f02b
А тва определение "кенефна" не го бях чувала, ама как приляга само... Grinning

Ей, мацки, като се позамислих, ми то неспането сега ни е бял кахър, а после като тръгнат по дискотеки и купони - хем няма да спим, хем ще си умираме от притеснение  ooooh! 

Фурор, виж отговорите на анкетата на Дея - имаше същия въпрос!  Peace

# 103
Ренка, може би имаш предвид този въпрос от на Деините : 7.Могат ли децата ви да стоят изправени сами, без помощ,само като се подпират или държат за нещо? , но той не е за сядане по дупе.... Peace

# 104
  • 2 етажа над тавана
Добро утро и от мен. Hug

Честито на месечковците ни сладки Стаско и Тони, на Мони, Марти и Злати.

Ние пак ще хващаме улиците!

Иленка  Hug

Пощръклява това мойто дете, изобщо вече не иска да седи , само да я държи някой и тя да се друса самодоволно, снощи сигурно около час и нещо се друсаха с баща й. Е, с кратки релаксиращи почивки, разбира се.  Ей, ама пък й е кеф!!!

Маги си седи доста стабилно вече самичка, без подпирачки.

Приятен слънчев ден, да му се порадвате, докато все още не се е скапало времето!

Общи условия

Активация на акаунт