АПРИЛ се появих със рев, сега живота ми е голям кеф

• 9 239
  • 294
  •   1
Отговори
# 75
Мама Меца, какво месо даваш? Thinking

Домашен заек и домашно пиле, пюрирам с пасатора и става много добре.

Татянче, тази теория за буденето съм я чела но не мисля че е вярна. Вени заспива и на ръце, и сама - на периоди, сега (от доста време  Cry) е в период на много неспокоен нощен сън, буди се по триста пъти, реве, следила съм всичко, няма никаква връзка с това дали:
-заспива на ръце или сама
-заспива рано или късно
-има под ръка биба или играчка или и двете или нищо
-в колко часа и какво е яла последно
-дали я кърмя и гушкам нощем аз или спя  в кухнята и я оставям с баща и с шишето - вече почнах да го правя два-три пъти месечно, събота срещу неделя, защото иначе досега да съм умряла
и каквито се сетиш други фактори  Crazy няма нищо общо с нищо при нея, затова си го обяснявам със зъби, но нямаме още нито един зъб насреща  Sad Изобщо на темата спане и киселеене на бебето не съм ви писала и не смятам често да пиша, че иначе трябва само да се оплаквам. А имаше два месеца, в които спеше като ангел и заспиваше само сама вечер (преди да я почнат зъбите, може би). на мен не ми пречи да се буди два, три пъти, но пет-шест и повече и то с неистов рев  #Crazy

Ей на тая снимка физиономията на Вени отговаря точно на това как се чувствам след ен-тото и събуждане...

Последна редакция: чт, 16 ное 2006, 14:43 от mama meca

# 76
Мерси Мамо Меца zа отговора ти, аz наистина съм 4ела таzи теория и според мен бе логи4на  Wink  и тъй като Милена никога не е zаспивала сама, но мога да кажа дали е вярна или не. Но ти, колкото и абсурдно да ти се струва, ме успокои  Mr. Green  ве4е не ми е съвестно 4е не съм я нау4ила да си zаспива сама  Whistling

Другото, което го пиШе в дебелите книги е, 4е сега, след 6тия месец, zапо4ват да спят по неспокойно и да се будят много. Едно обяснение са zъбите, другото е 4е осъzнават, 4е мама, тати и бебе са раzли4ни хора (колко смеШно zву4и само  Crazy ) и това ги плаШи. Към това се добавя и повиШената движимост на децата, стават по самостоятелни и неzависими. Преz деня това хи4 не йм пре4и, понеже са много любопитни, но идва момент, в който осъzнават опасната ситуация, в която се намират, а то е обикновенно ве4ерта/преz ноЩта.

Но в книгите съЩо пиШе, 4е дете на 6месеца от фиzиологи4на гледна то4ка е способно да спи 11 4аса непробудно. И родителите си мислят, 4е и тяхното дете на таzи въzраст трябва да го направи. И идва психи4еската гледна то4ка. Фербер например е иzработил една схема, как да се дресират децата да zаспиват сами и да не се хранят ноЩем. Наро4но писах "дресирам", zаЩото zа мен такава схема (детето се оставя да реве определено време) е малко жестока и пренебрегва нуждите на детето.
Между впро4ем, самият Фербер съжалява, 4е е написал таzи книга.

Други у4ени твърдят, 4е 4естото будене преz ноЩта е приzнак, 4е детето иzпитва страх да се раzдели с родителите. Според тях се появява, когато на детето не е обърнато достатъ4но внимание преz деня.

Така 4е, много у4ени, много мнения, голяма обърквация. И на мен ми е болна тема  Sad ама как няма да е, мъжът ми не поема нито една ве4ер (камо ли една ве4ер всяка седмица  Crazy ), ве4е 7 месеца съм дежурна и колкото и да ми е лесно ноЩното кърмене, нямам ниЩо против да го махнен и да си спим и двете....ех, ме4ти  Crazy

Между другото, и нас ни мъ4еха zъби много преди да пробият, когато влиzат в 4елюстта, боли съЩо доста  Sad  Така 4е това, 4е не виждаШ ниЩо, не оzна4ава, 4е не я мъ4ат zъбките  Peace

Голям съм zаплес  ooooh!  Мерси zа пожеланиета, и 4естито на вси4ки набор4ета   bouquet

Енви, ние от в4ера ядем пуеШко от градината на 4и4о Хипп  Wink

# 77
  • София
Ей, момичета, ми ние сме именици днес! Една приятелка ми се обади да ми честити и ме  подсети - съвсем бях забравила!
Да ви почерпим значи: ura dazzler1 newsm64 newsm38 beer3 cheers

Танче и Мецанке, много интересна тема и на мен болна!

Последна редакция: чт, 16 ное 2006, 15:02 от Вени*

# 78
Ей на тая снимка физиономията на Вени отговаря точно на това как се чувствам след ен-тото и събуждане...

hahaha  Joy  Joy  Joy

# 79
  • София
Еее, Вени*, честито!!!
А малката Венка, направо ме уби с тая физиономия!

А вчера забравих да ви дам пример как се използва гъстък. То ние с дядо Вазов сме ясни - скучна работа  Mr. Green  ама не мога да не споделя с вас поне част от 'невероятното творение', което Гугъла откри в Берое Онлайн  Grinning Grinning Grinning Казва се "Зелиту ми замириса" (заглавието май от Вазов е вдъхновено  Laughing )Наслаждавайте се!!!  Mr. Green
...
съй изпилу вино с кофи
при прораслите картофи!
а зефирът ошти пази
на талази, на талази
гъстък алкухолен сплин -
с дъх да сториме огин!
дзелиту ми замирисъ.
и без потрес див ут СПИНа
дълго вдигахми в дружина
бедъра на вуйна кина.
моята душа упи са,
черниъ ми дроп мухлясъ,
де що имаше - изпи са,
де ко имаше - иба съ.

# 80
Рина, и аз да ти завидя за ходенето до БГ и да пожелая лек път и страхотно прекарване на родна земя.

Мамо Меца, снимката е жестока Wink

Вени, честито ти именник  bouquet. А какъв ден е днес?

Абе, Ренка, от'де го изнамери това чудо, направо ме уби Joy

# 81
  • София
Момичета, помагайте:
прибрахме се от разходка, хапна каша с не голяма охота / но така яде от 3-4 дни/ и изведнъж почна много да плаче. Носих, гушках. Накрая премерих температурата  - 38, 5 градуса.
От какво може така внезапно да вдигне толкова????

# 82
  • София
И ние карахме един такъв вирус, безапетитие и температура! Хубавото е, че трая само един ден! Всъшност два!
Ами днес е свети Матей!

# 83
  • София
Хи, хи! Това се пръкна като търсехме в интернет една от многото думички, които използвам, а повечето хора не са чували  Laughing  Има цял форум с такива "произведения на изкуството" като това, което постнах  Mr. Green

Абе, аз питах веднъж, ама никой не отговори и аз пак да си попитам - от къде да си взема кафяв ориз, който да не е пълен с  буболечки и боклуци? (на коя фирма има свестен?)

# 84
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА МАТИ! ДА Е ЗДРАВ, ВЕСЕЛ И ДОБЪР! Hug Heart Eyes Hug

Мама Меца, завиждам ти, че имаш домашно месо! Аз ще почвам с чичо Хип, като Татянка. Снимката на Вени е върхът! Peace

Ренката, не знам за кафевия ориз, но съм виждала и в хипермаркетите - може би там ще се ориентираш по-добре. Rolling Eyes

Нощното спане и при нас е кошмар - не е за разправяне! Close

Приятна вечер и спокойна нощ! Blush

# 85
Хи, хи! Това се пръкна като търсехме в интернет една от многото думички, които използвам, а повечето хора не са чували  Laughing  Има цял форум с такива "произведения на изкуството" като това, което постнах  Mr. Green

хахаха, аз попаднах веднъж на "Резерват Северозапад", където има речник на думите, които се използват тъдява

Вени много сладка физиономия избацала,разсмя ме

# 86
  • София
Ренка, в Халите продават насипен!

# 87
Честит имен ден на Мати!  bouquet  bouquet  bouquet

мецанке, Вени е страхотна и много образна Hug

Ренка, разсмя ме хубаво, момиче Laughing

# 88
Честит имен ден на Матей.
Да се включа и аз в анкетата, която е пуснала Дея Simple Smile
Пламен яде в 12 зеленчуково пюре, а в 7, 15, 18 и 21 часа кърма. А през нощта суче поне още 3 пъти. През ден, през два му давам плодово пюре след обед.
Пълзенето не го стимулирам. Ако го оставя на леглото, за секунди се обръща и започва да пълзи. Особено ако види някой интересен обект като дистанционно, GSM или някоя книга.
Преди да започне да се изправя в кошарата го изправяхме вътре и той се хващаше за преградата и стоеше прав. В началото му трепереха краката, но постепенно заякна и тогава един ден както си пълзеше в кошарата и изведнъж го гледам се изправил. Сега вече почти през цялото време като е в кошарата е на крака, а като се измори си присядва.
Проходилка нямаме, витамини не му давам. Преди месеци давах Вигантол, но вече не, защото все забравям да му давам  ooooh!
Играчки няма много, а тези които има са за дъвчене. Сега по Коледа мисля да му накупя малко музикални и дрънчащи.
Не му говоря много, защото не съм от приказливите. А за пеене изобщо и не мисля, защото не ми се отдава.
От изследванията му запомних само хемоглобина, че беше 121. Другото не знам как беше, но педито каза, че са му отлични резултатите.

# 89
  • 2 етажа над тавана
Ей, муцунки мили, привет!!

Голямо хойкане му ударихме днес, а вие гледам сте писателствали.

Вени, да ти е жив и здрав Мати!

Мецанке, Вени-мини е направо супер с тая физиономия! hahaha

Ренка, утрепа ме, душа, още си кикотя! Joy А за ориза утре ще видя тоя дето аз бях купила на коя фирма е, че съм хвърлила пакета. Ама беше много чистичък.

Татянче, Мецанке, темата за заспиването на ръци и по-точно за отучването и мен много ме вълнува.

Така... Днес констатирах, че май отдолу ще излезе третото зъбче, а не отгоре. При опитите ми да проверя за наличието на зъбаци мернах отдолу бяла резчица, за кратко, ама на зъбак ми заприлича. Скоро ще се разбере Mr. Green
Освен това след консултация от днес почнах Хамомила, а от вчера мажа с Генгигел - скъпичък е, ама повече я облекчава от Дентинокса. дано сега поне поспива нощем. Praynig

Ох, нещо ми дере гърлото, дано не се разболея.

Общи условия

Активация на акаунт