АПРИЛ се появих със рев, сега живота ми е голям кеф

• 9 247
  • 294
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Петя, Честит рожден ден!

И честито на месечковците!
Соня вече е съвсем здрава - температурата си отиде за два дена. Сигурно е бил някакъв вирус както каза Вени. Но пък се запече от температурата и сега само се напъва и не може да се изака.

Ноктите ги режа с обикновена нокторезачка за възрастни. Тя не протестира. Но на краката и на мен ми е много трудно да и ги режа, защото ми е трудно да и раздалеча пръстите.

При нас определено се очертава един проблем - не иска да я храни друг освен мен. Като я оставя на наште да я гледат или на свекърва ми и дойде време за ядене стисва устата и не поема нищо. Мрънка че е гладна, но не яде. Така си седи гладна докато се прибера аз. Снощи го направи същото с последното хранене. Просто не знам какво да направя. Иска ми се да използвам времето докато живеем с наште да излизаме малко вечер и да ми е спокойно.

Данче, ще мине и този период. Имай търпение.  Наистина е ужасно изтощително. Сигурна съм , че до няколко дена ще се нормализират нещата. Hug

# 211
хайде да почерпя и аз за Радоска една бебешка
за априлчетата
za Ema и за Яна

# 212
Здравейте и от нас!
Честито на рожденничката !
Честито на месчковците!

И аз  да се включа и в анкетата на Дея Laughing

1. По колко пъти се храни детето ви?
      Сутрин 210мл Хутрилон,към 10 каша или попарка и но малко и мляко или сок, на обед картофено пюре с (пиле, зеленчуци,сиренце,морков)
2. Как и по какъв начин стимулирате пълзенето?
       Ох ами тои моя мързеланко все още не може сам да се объща хубаво, тежи му дупето и вобще не обича по корем иначе надига дупето като го оставя и прави и лицеви опори, и понякога се изтласква назад, но не пълзи!
3. Как и на какво играете с децата?
       Ами като му кажа-я ого ще хвана и тои се смее много и се объща да се скрие някъде-във възглавницта обикновенно
4. Какви играчки купувате?
       Най много харесва книжки май, но всичкому е интересно, сега му купих една нова количка и от 3 дни мног си играе с нея, иначе много обича да дърпа кабели,което ме побърква!
5. Говорите ли им постоянно?
       Говоря му но не и постоянно, като е гладен и плаче и казва мама, иначе минахме през фазата на бубу-бабу,бабабу,и титититит,а бръмченето което аз наричам каране на кола го е почнал от около месец и е целия в лиги!
6. Как се изправят децата в креватчето?
       от два дни като го оставя в креватчето да си играе а тои иска да е на ръце и плаче и се се изправя на колене само!
7. Могат ли децата ви да стоят изправени сами, без помощ, само като се подпират или държат за нещо?
       като се хване здраво и седи изправен!
8. По колко време и на каква височина в проходилката?
       на каква височина зависи от детето и в проходилката е 10-15 мин на ден!
9. Давате ли витамини и какви?
       Само Вигантол

А за заспиването - Заспиваше първо на ръце, сега го люлея на крака, а люлката да си събира прах, както и стола за кола, в който сложа ли го и пищи и се огъва и излиза сам от него!и спи през деня по 30 мин по около 3 пъти,иначе в количката като сме на разходка спи по повечко, но стане ли 6 и заспива и не мога да го събудя да го изкъпя дори , и след това ми се събужда в 4 или 5 и вече се е наспал!А досега се събуждаше доста често през ноща заради зъбките !
Вчера ни излезна и 3тото зъбче горе а 4тото ще излезна до ден два и долу имаме 2 такаче си имаме 5 зъбчета вече!
Извинявам се че стана дългичко!
А за нашата болест ще ви разкажа после че ще ви се откажете да четете!
Лек ден  bouquet

# 213
  • 2 етажа над тавана
Ето и от нас почерпка - ставаме днес на цели 8 месеца!

За останалите мини-дами, празнуващи днес

За Петя -

Последна редакция: нд, 19 ное 2006, 13:35 от buble

# 214
Честит рожден ден на Петя!Всичките ми пожелания нека са свързани със сбъдването на твоите най искрени и съкровени мечти!

Честит 7-ми месец на трите сладурани- Яна, Ема и Радост!
Честит 8-ми месец на Маги  Hug

Вени,за хемоглобина съм чела,много черен дроб,месни пюрета и някой лекари предписват Maltofer,но знаеш,че на 6 месечна възраст е нормална лека анемия -желязо,така че не се притеснявай,аз щях да ти пускам изследванията ,но се сетих,че точно тогава Дея-Мария беше болна  Rolling Eyes и може би ще те объркам,но за мен лично нисък хемоглобин е под 100  Rolling Eyes

Татянка,прати ми снимките  на емайла/има го в профила ми и аз ще ги преработя/намаля до колкото пожелаеш  Grinning

А щях да питам аз-какво мислите да купувате за Коледа на децата? Rolling Eyes
Аз не мога да се ориентирам -или са много бебешки играчките или са за по големи деца  Thinking

# 215
  • София
Ауууу, какви са почерпки, какви са подаръци, какво е чудо! Честито на Маги, Яна, Ема и Радост! И най-вече на издържливите, търпеливите и страхотни техни майчета!   bouquet

Имам питанки -

Преварявате ли водичката - как и в какво? Чешмяна или минерална водичка давате или пък филтрирана?

Какво ще кажете за билковите чайове
- ние кърмачките можеме ли да пийваме по-редичък чай например от маточина? Става ли да се дава и такъв на дечковците? Сигурно има много инфо из форума, но ми се ще да прочета за вашия опит и мнение.

Деичка, на мен много ми се ще, за Коледа да му купя един цял магазин Чико - страхоооооти играчки, а и безопасни, обаче ценииииииии....... Това много ми харесва и това
Мислела съм и за някакво бижу, нещо златно, което да му е за спомен от първата Коледа, но още го обмислям.

# 216
Данче,аз давам на малката от Девин-розов етикет,но тя не иска да пие вода,затова и давам чай от липа,мисля,че можеш и ти да пиеш чайчета  Rolling Eyes

За играчките-мисля да и взема тази на Чико,която е за прохождане,но  Rolling Eyes се чудя още,защото пък колко ще я ползва  Rolling Eyes ,друго съм решила да взема нещо такова
а ти това което си го хареса първото го има в Метро с различни животни ,издаващо звуци за около 15-20 лв  Rolling Eyes

# 217
4естито на вси4ки прануваЩи   bouquet

Дея, мерси zа предложението   bouquet  оба4е адреса ти е скрит  Wink  Ян4е, благодаря ти zа помоЩта, Ще видя да ли мога да се справя  Wink 

Коледен подарък вzехме в4ера, къЩи4ката на ФиШер Прайс (по скоро е само фасада  Mr. Green ) ама тя е огромна, багажника беШе пълен  Embarassed  Има много функции и дано й харесва  Peace  ПиШе, 4е е от 6 до 36 месеца и бях раzпитвала в 4ужбинския подфорум, там отzивите бяха добри, наистина де4ицата дълго си играят с това. Да видим  Peace  Исках да й вzема пак на ФиШер Прайс (имаШе промоция, купи3, плаЩай 2) една маси4ка с раzни джафки там, и едно подобно на диноzавъра дето го покаzа Бубка онzи ден, пак се пускат топки в него и т.н. ....но баЩа й даде вето, имала много игра4ки  Cry

Шматке, мерси 4е погледна в съновника  Heart Eyes 

Ама колко са красиви само Лени и Анни, пу пу, каква коса, какви о4и......колко раzбити мъжки сърца  Crazy

# 218
  • София
Данче, точно такова мисля да вземем на Мати - това с бутоните имам предвид!
Дея, нашия хемоглобин е 111 , но за " пълнежа" иде реч, т.е. за MCV и MCH! За сега ще го вдигаме с храна, пък после ще видим!
Петя, радвам се че сте здрави вече - явно наистина е бил ония грип, който карахме и ние!
И да не забравя:
Честит месечник на всички месечковци!

# 219

Дея, мерси zа предложението   bouquet  оба4е адреса ти е скрит  Wink  Ян4е, благодаря ти zа помоЩта, Ще видя да ли мога да се справя  Wink 

Коледен подарък вzехме в4ера, къЩи4ката на ФиШер Прайс (по скоро е само фасада  Mr. Green )

Ето го daddypis@abv.bg пиши като ми ги пратиш Simple Smile
Дай да я видя тази къщичка на Фишер Праис,че тук със сигурност няма да я има  Rolling Eyes

# 220
Честит рожден ден, Петя   bouquet!

Честит 7-ми месец на трите кукли - Яна, Ема и Радост  bouquet!
Честит 8-ми месец на Маги    bouquet!

Много празнуващи днес.

Данче, и аз давам бутилирана вода за бебета.

За Коледа определено искам играчки някакви хубави да взема. Иначе не помня дали вече казах, но и взех одеяло дето ще ползва по-нататък. Тези дето има сега вече взеха да умаляват и намерих по-голямко от тези пухкавите, тя много ги харесва.

# 221
ПЕТЯ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! БЪДИ ЗДРАВА, ЩАСТЛИВА И МНОГО ОБИЧАНА!  bouquet Party

ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЦИТЕ НИ СЛАДКИ - ВЧЕРА И ДНЕС! Hug Heart Eyes Hug

Вода вече не преварявам - и без това не пие, а и с това лазене и лапане на всичко, не виждам смисъл...  Rolling Eyes Давам розова на Девин.

Гърнето мисля, че е време вече да го упражняваме, но не сме започнали.

Коледният подарък - този на Велина ще е еквивалентен на този на брат й /тя нищо няма да разбере, но с възпитателна цел, заради баткото Wink/, т.е. играчка, дрешки, лакомства...

# 222
А да питам мамите със Quinny Buzz нещо-всички мои познати ,които са имали Бъз твърдят,че след като детето стане на годинка и нещо много започва да тежи количката и взимат друга,аз доста се зачудих и не знам какво ще решим  Rolling Eyes Вие как мислите?

# 223
Дея аз имам Speedy sx и вече си ми тежи като го качвам по стълби само, че то моето мече вече не го хваща кантара, преди месец беше 9,650 сега е над 10, ама не яде много детето, 200 или 250 гр. на ядене!
Аз давам билкови чайчета-лайка, липа!
Аз имам тази проходилка на фишър праис 3 в 1 но е за по нататък, тя е вече като може да ходи нормално но не смее да се пуска!много е сладка!

# 224

Коледен подарък вzехме в4ера, къЩи4ката на ФиШер Прайс (по скоро е само фасада  Mr. Green )

Ето го daddypis@abv.bg пиши като ми ги пратиш Simple Smile
Дай да я видя тази къщичка на Фишер Праис,че тук със сигурност няма да я има  Rolling Eyes

Пратих я  Wink

Ето инфо zа къЩата не zнам дали я има в БГ  newsm78

За водата, Милена пие все пове4е  Mr. Green  ве4е към 100мл на ден, от което съм доволна. Явно трябваШе просто да свикне. Давам й преварена 4еШмяна вода, или по скоро иzворна, понеже водата тук идва от градинския иzвор  Wink  Като си варя вода сутринта zа капу4иното, варя малко пове4е и до обяд тамън е истинала, ве4ерта само я притоплям леко zа каШата (не варя прясна вода). Тя и беz това пипа навсякъде и вси4ко отива в устата, та няма смисъл ве4е от голяма стерилност според мен.

Общи условия

Активация на акаунт