Какво ще купя отново - 5

• 96 657
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
Ей тази тоалетна хартия купувам за пореден път. 32 рула - 15лв. Много мека, не се тричави, големи рула, приятен аромат (има и не ароматизирана). Чудесно съотношение "цена-качество-количество":

От къде се купува?

# 406
Аз я купувам от турски магазин.
От Варна съм и наскоро разбрах, че в нашата зеленчукова борса са отворили такъв, та го посетих и него. Той е на много лесно място, първия вляво след бариерата, точно срещу пропусквателния пункт. Вижда се още отвън. Има изложени стоки. В града вече има доста турски магазини, но в този цените са най добри. (Това за магазина е уточнение за съфорумките от Варна. Grinning)
Пп И да кажа за турските сирена, част от тези които са във високи метални кутии са имитиращ продукт, а цените им хич не са ниски. На някои има етикети и на български, та внимавайте какво купувате, питайте.

Последна редакция: нд, 10 юли 2022, 15:37 от Джаста Праста

# 407
Тази снимка на спагети Барила от сайта на Т-маркет ми се вижда доста...избеляла...🙂🤔

# 408
Не е избеляла, такъв е цветът. Купувала съм от Фантастико и Хит същите. Ето в еБаг, много е малка снимката, но се вижда, че кутиите са в различен цвят просто.

# 409
За мен е странно.🙂 Може би, кутиите на произведените в определена държава, са по-светли? В Италия по-различният цвят обикновено обозначаваше по-различен вид на пастата. Например, без глутен:

# 410
Или са се ребрандирали, нямам идея. Има и тук безглутенови. Имам наблизо италиански магазин, трябва да се разходя да видя каква паста има.

# 411
Май са въвели някаква промяна в цвета...в посока по-светъл нюанс на синьото.😄

# 412
  • Sofia
Кое хубаво и истинско турско сирене бихте препоръчали?
Много останах изненадана,че и там се произвеждат тези имитиращи боклуци като у нас 🤨
Открих скоро един турски магазин,взех краве сирене и кисело мляко,но ми е странно на вкус.Млякото има каймак,гъсто е,но никаква киселинност няма.Сиренето и то нещо не ми е много ок,поне за моя вкус 🤔
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 10 юли 2022, 18:38 от Doli

# 413
Това ми е любимо, но за съжаление няма производство в момента, а от там и внос.
https://bg-mam.ma/p/1424753/44964920

# 414
За мен е странно.🙂 Може би, кутиите на произведените в определена държава, са по-светли? В Италия по-различният цвят обикновено обозначаваше по-различен вид на пастата. Например, без глутен:

Просто този цвят е новият.Сега ще ти снимам нормални италиански и гръцки

# 415
Да, явно са решили малко да сменят нюанса на синьото...🙂

# 416
  • София
Doli ,ако живееш в южните райони на Сф препоръчвам сирене което продат хората от Якоруда(така ни казаха),не съм ги разпитвала от къде са.Продават млечни продукти в Бистрица,на площада в събота и неделя.

# 417
Безглутеновата паста е такава,както и фусилите им,т.е.светло синя,ние само такива консумираме.

# 418
  • оттам, откъдето започва България
Макаронени изделия от Барила сме изяли доста.
Предвид покачването на цените реших да пробвам и други продукти.
Макаронени изделия Арбела
Скрит текст:
все още се намират в града ни на 1,09 лв. Произведени са от твърда пшеница и са много вкусни.

Печени фъстъци от Лидл (любими мои)
Скрит текст:

Не са БГ, пише САЩ.

Бира
Скрит текст:

и сирената, които ядем у дома, освен основното, което е на Елена,
Скрит текст:

на Лактоком София, и
Скрит текст:

, което е марка на Кауфланд и пише,че е произведено в Германия.

# 419
Оф, само в Италия серията "Класико", за която в момента коментирате, е в светло син цвят, както е и безглутеновата линия. На всички останали пазари "Класико" си продължава да е в "стария" син цвят. Няма гръцка, италианска и т.н. Няма първо качество за италианците и второ за гърци и българи.

Общи условия

Активация на акаунт