Клиники в Истанбул - тема 15

• 67 365
  • 778
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Момичетаааа, имаме резултати от ПИД!
Едно напълно здраво ембрионче и две които са с мозаицизъм, това в Мемориал да уточня.
Казаха ми, че ще ми се обадят когато има свободен лекар при тях с досието ми за да коментираме резултата.
Сега пътя е да направим хистеро, защото имам срастване. Искам да попитам момичетата, които се правили, как точно се процедира? На мен координаторите ми казаха само да им пиша на ден 1ви от цикъла и спрямо графика на проф. Кахраман, ще ме впишат. Но не се ли нужни някакви допълнителни изследвания?

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 15:32 от Marsala_

# 481
Marsala_, честито за резултатът от ПИД! Хистеро съм правила в БГ и нямаше предварителни изследвания, но ми бяха дали някакви глобули преди това, профилактично срещу инфекции. Сподели как действате TR като имаш инфо. Аз също ще трябва да мина през хистеро, в комбинация с лапаро. Разбира се, ако имаме успешна стимулация и ПИД.

# 482
Здравейте момичета. Този месец ще ходим до мемориал за трансфер, очаквам да ми дойде до около 10 дни и искам да си приготвя лекарствата. Ще ми е втори трансфер, първия беше през 2019, успешен до края, за това мисля че ще съм със същите лекарства. Тогава бях на естрофем, рулид, преднол и кринон. Само преднола и кринона ли са заместени с други? И ако някой ще се връща тези дни и може да донесе по 1 опаковка да имам за стартиране, защото ще се следя тук, а вече като отидем за трансфера ще се заредя. Благодаря

# 483
Здравейте, аз ползвах такъв тип болничен, но след хистероскопия. Не съм ходила предварително при комисия. Като се върнах, преведох епикризата и с нея личния лекар ме изпрати на ЛКК. Според мен няма мотив да откажат. А за стимулацията ползвах платения отпуск, който се полага за инвитро лечение. Успех 🍀🍀🍀

Здравейте момичета, Simple Smile Предстои ни стартиране на стимулация в Истанбул след 2 седмици. Изчетох всичко, свързано с взимането на болничен от работа и знам, че е коментарано много пъти, но информацията е много различна и ще се радвам ако някой е минавал през това скоро и сподели мнение и съвет Simple Smile
От личната ми лекарка разбрах, че след прибране от Турция, се взима документ от нея, с който се отива на лекарска комисия и тя на база на преведени документи от Турция, ЛКК (лекарска комисия) ти издават болничен със задна дата.  Въпросът ми е дали трябва да търся въпросната лекарска комисия и да се договоря с тях предварително? И всяка лекарска комисия ли издава такъв болничен или има някаква вероятност да откажат?
Много ви благодаря и пожелавам успех на всички!

# 484
Всъщност подобна законорегламентирана непрекъсната отпуска няма, в краен етап на инвитро лечение се полагат до 20 дни болнични, като те се ползват разпокъсано в дните на преглед или манипулация. Явно работодателят или не го знае, или в случая е проявил разбиране и е позволил такова изключение заради лечение в чужбина.

# 485
Здравейте момичета , цветната снимка къде си я правихте в България или в Турция. Можете ли да ме ориентирате кой е по-добрият вариант и долу горе като цени как са ?

# 486
Здравейте, миналата седмица ми направиха лапараскопия имах полипи(д-р Ербил Ямур).
Сега уролога Тансер Капланджа каза че сперматозоидите не са качествени, и в октомври ще стартираме ин витро. И доктор Тансер тогава ще направи МИКРО ТЕСЕ.
Ако сте преминали през този път можели да споделите как минава операцията микротесе. Имали странични ефекти, болезен ли е. На нас казаха само че е 2 400 евро ще е.

# 487
Турция, разбира се! Миналата година беше към 220-250лв., сега не зная колко е.
Здравейте момичета , цветната снимка къде си я правихте в България или в Турция. Можете ли да ме ориентирате кой е по-добрият вариант и долу горе като цени как са ?

# 488
Турция и категорично НЕ те съветвам да я правиш в БГ. Качеството на снимката в Турция е по-добро (поне спрямо моята от БГ), прави се без упойка и става бързо. Моята я правих в Ехомар март месец. Струваше 1200 лири, което на всичкото отгоре е и доста по-евтино от в България. Сега може и да са вдигнали цените.

# 489
Направи я в Турция, няма да съжаляваш! И аз като теб се чудех и в началото на миналия месец отидох до Истанбул, като моята я направих в Fulya Açık Emar, тъй като от Ехомар така и не ми оговориха нито по мейл, нито по Whatsapp.

Честно казано си ме беше страх от болката, но не ме боля (само леко напрежение имаше за 30-на минути до час) и ми беше много интересно да гледам на монитора как се пълни матката. Иначе процедурата минава много бързо. Мен не са ме карали да се въртя, както бяха писали други момичета, а самия апарат някакси го въртяха и снимаше под различни ъгли.
Цената беше към 160 лева.

# 490
Здравейте, миналата седмица ми направиха лапараскопия имах полипи(д-р Ербил Ямур).
Сега уролога Тансер Капланджа каза че сперматозоидите не са качествени, и в октомври ще стартираме ин витро. И доктор Тансер тогава ще направи МИКРО ТЕСЕ.
Ако сте преминали през този път можели да споделите как минава операцията микротесе. Имали странични ефекти, болезен ли е. На нас казаха само че е 2 400 евро ще е.
Микро тесе-то при нас го правиха с упойка, като времетраене около час с подготовката, но това е ако веднага намерят сперматозоиди.
С дълга игла ги изтеглят от тестисите, не остават белези, няма болка, само 2-3 дни лек дискомфорт, изписват и антибиотик за всеки случай.
Ако не открият достатъчно сперматозоиди, тогава правят разрез и времетраенето на операцията се удължава.

# 491
В България наскоро ми излезе около 450 лв. с всички задължителни изследвания преди нея.

# 492

Правила съм и в България и в Турция. И с двете ръце препоръчвам Турция. Абсолютно безболезнено, за няма и 15 минути самата процедура. За 10 Мин беше готова и самата снимка. Цената преди точно месец беше 1200 турски лири.

# 493
Относно платения отпуск за инвитро. Първо разговарях с работодателя и след като се запознаха с конкретния член от закона, ми казаха, че той не определя броя дни такъв отпуск и трябва да ме пуснат когато ми е необходимо и се разбрахме преди да замина /за стимулация/ да пусна 10дни и ако се наложи след това да удължа. Взех документ от Мемориал, в който пише, че в конкретния период съм била там на инвитро лечение, преведох го и го приложих към молбата за отпуск, която бях подала преди заминаването. Това беше всичко. Незнам дали е въпрос на тълкуване на закона или на разбиране от тяхна страна, но реално лечението като се провежда в чужбина и целия престой е там, няма как само за прегледи да ме пускат да отсъствам.

“””Съгласно чл. 157, ал. 2 КТ работодателят е длъжен да освобождава от работа бременна работничка или служителка, както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро, за медицински прегледи, когато е необходимо те да се извършват през работно време.””

# 494
Ето го целия текст:

Съгласно чл. 157, ал. 2 КТ работодателят е длъжен да освобождава от работа бременна работничка или служителка, както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро, за медицински прегледи, когато е необходимо те да се извършват през работно време.

Според § 1, т. 13 от Допълнителните разпоредби на КТ „работнички и служителки в напреднал етап на лечение ин-витро“ са работнички и служителки, които са в етап на лечение чрез методите на асистирана репродукция, включващ периода от фоликуларната пункция до ембриотрансфера, но не повече от 20 дни.” От цитираните разпоредби следва, че право на отпуск по чл. 157, ал. 2 КТ има само работничка или служителка в напреднал етап на лечение ин-витро.

Съгласно чл. 313а, ал. 1 КТ бременната работничка или служителка, както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро, ползва права по чл. 157, ал. 2, след удостоверяване на състоянието си пред работодателя с надлежен документ, издаден от компетентните здравни органи. След ползване на отпуска на работодателя следва да се предостави документ, удостоверяващ извършения медицински преглед.

За времето на ползване на този вид отпуск на бременната работничка или служителка, както и на работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро, се изплаща възнаграждение от работодателя в размера по чл. 177 КТ.

Не е въпрос на тълкуване, а на неразбиране на закона. В случая сте имала голям късмет, че работодателят е позволил подобен отпуск.  Този въпрос е разнищен и в други теми и немалко мацки са споделяли, че не са успяли да се възползват от тези дни, именно заради уточненията в разпоредбата.

Относно платения отпуск за инвитро. Първо разговарях с работодателя и след като се запознаха с конкретния член от закона, ми казаха, че той не определя броя дни такъв отпуск и трябва да ме пуснат когато ми е необходимо и се разбрахме преди да замина /за стимулация/ да пусна 10дни и ако се наложи след това да удължа. Взех документ от Мемориал, в който пише, че в конкретния период съм била там на инвитро лечение, преведох го и го приложих към молбата за отпуск, която бях подала преди заминаването. Това беше всичко. Незнам дали е въпрос на тълкуване на закона или на разбиране от тяхна страна, но реално лечението като се провежда в чужбина и целия престой е там, няма как само за прегледи да ме пускат да отсъствам.

“””Съгласно чл. 157, ал. 2 КТ работодателят е длъжен да освобождава от работа бременна работничка или служителка, както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро, за медицински прегледи, когато е необходимо те да се извършват през работно време.””

Общи условия

Активация на акаунт