Клиники в Истанбул - тема 15

• 67 359
  • 778
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте момичета може ли да ми препоръчате клиника и доктор в Турция.

# 496
Всеки ще си похвали клиниката, където е успял. Аз ви препоръчвам Аджибаден Маслак и проф. Тараш. Невероятен е професора и всички от екипа му. Първо извадиха Е, после подготвиха матката и от първия ЗЕТ имаме успех. Супер адекватни, мили и винаги откликват на всичките ни въпроси. Поддръжката след ЗЕТ е перфектна, за всичко бяха помислили.
Здравейте момичета може ли да ми препоръчате клиника и доктор в Турция.

# 497
Здравейте, момичета, вчера мина трансферът ми на един бластоцист 6АА в Мемориал. Това ми е първи трансфер в Турция, преди това имам два в България. Не ми предписаха терапия за кръворазреждане, а в Бг винаги съм имала. Още на първичния преглед ги попитах дали да е пуснем изследване за тромбофилия, но др Шахин каза, че няма нужда, тъй като имам успешна нормална бременност преди 12 години. Все пак си мислех, че предписват нещо, поне Аспирин, предвид прогестероновата терапия, но не. Чудя се при всички ли е така, на никой ли не предписват превантивно?  Реално терапията ми сега е само фолиева киселина, Лутинус 2х1 и ПРОГЕСТАН декс 25мг веднъж на ден.

# 498
Archi_S аз също нямах предварително изписан аспирин след трансфера, чак след ранния скрийнинг ми го изписаха заради кръвопотока към матката от едната страна.

# 499
Турците, специално в Мемориал не изписват терапия, не очаквайте да ви изпишат такава. По- скоро е ваша преценка дали да имате такава. На мен също не ми предписаха, аз сама след положителен тест взех решение да съм на терапия с Оксапар 0.4,всеки ден.

# 500
Момичета и на мен предстои първи трансфер в Турция. За кръворазреждането казаха, че ще включат след + тест.
Какви са им препоръките за начин на живот след трансфера? Казват ли нещо по-специално??

# 501
И на мен така ми затриха ембрион 6АА. Казаха, нищо да не взимам..чак на + тест. На следващите 2 трансфера аз сама си назначих аспирин до + тест и бяха успешни. После си включих и клексан.

# 502
Аз имах същата терапия, плюс Аспирин 100 мг вечер. Но това в Бахчеджи. Доколкото знам аспиринът се използва не само защото прогестеронът и естрогените леко сгъстяват кръвта, а и затова че при комбинация на аспирин + прогестерон се увеличава рецептивността на матката за прогестерон. Отделно, че се увеличава и кръвопотока.

Здравейте, момичета, вчера мина трансферът ми на един бластоцист 6АА в Мемориал. Това ми е първи трансфер в Турция, преди това имам два в България. Не ми предписаха терапия за кръворазреждане, а в Бг винаги съм имала. Още на първичния преглед ги попитах дали да е пуснем изследване за тромбофилия, но др Шахин каза, че няма нужда, тъй като имам успешна нормална бременност преди 12 години. Все пак си мислех, че предписват нещо, поне Аспирин, предвид прогестероновата терапия, но не. Чудя се при всички ли е така, на никой ли не предписват превантивно?  Реално терапията ми сега е само фолиева киселина, Лутинус 2х1 и ПРОГЕСТАН декс 25мг веднъж на ден.

# 503
Момичета и на мен предстои първи трансфер в Турция. За кръворазреждането казаха, че ще включат след + тест.
Какви са им препоръките за начин на живот след трансфера? Казват ли нещо по-специално??
Никакви специални препоръки, казаха ни само вечерта да не пътуваме, на следващия ден може, но ние решихме да тръгнем на по-следващия. Иначе дават лист с инструкции, на които общо взето освен да не се вдига тежко, нищо особено няма като изискване. Дори пише, може да имате полови контакти след трансфера, което аз лично не мисля да правя. 😀
Иначе относно Аспирина, май като чета, ще си самопредпиша утре като се приберем в Бг. Поне за всеки случай, не мисля, че ще навреди.

# 504
Момичета,моля ви,не си само изписвайте/предписвайтв аспирин и др кръворазреждащи без д-р! (Още повече,че аспирините са мн видове и за различни симптоми).
Структурата на лигавицата се променя (става по-рехава) и съм убедена,че турските д-ри са взели предвид индивидуалното ви състояние. Загубих ембрион и кървих 6-7 седмици именно от неправилно и прекомерно назначени кръворазреждащи,а съм с високорискова тромбофилия. Наложи се да пия кръвоспиращи дори с риск от образуване на тромб.

# 505
Момичета, някой знае ли пуска ли се микробиология в Турция като едно от задължителните изследвания, както тук в България. Питам , тъй като често се боря с гъбички поради инсулинова резистентност и е важно средата да е чиста преди трансфер.

Благодаря ви!

# 506
Момичета,моля ви,не си само изписвайте/предписвайтв аспирин и др кръворазреждащи без д-р! (Още повече,че аспирините са мн видове и за различни симптоми).
Структурата на лигавицата се променя (става по-рехава) и съм убедена,че турските д-ри са взели предвид индивидуалното ви състояние. Загубих ембрион и кървих 6-7 седмици именно от неправилно и прекомерно назначени кръворазреждащи,а съм с високорискова тромбофилия. Наложи се да пия кръвоспиращи дори с риск от образуване на тромб.
Казвате,че да ви назначени от лекар, а в същото време прекомерно.

# 507
На мен не ми искаха нито за пункцията нито за трансфера (болница Мемориал), но за мое спокойствие си пуснах в България преди двете процедури. Преди и след пунцкията изписват антибиотик и преди трансфера също - предполагам така се застраховат. Успех 🍀
Момичета, някой знае ли пуска ли се микробиология в Турция като едно от задължителните изследвания, както тук в България. Питам , тъй като често се боря с гъбички поради инсулинова резистентност и е важно средата да е чиста преди трансфер.

Благодаря ви!

# 508
Казвате,че да ви назначени от лекар, а в същото време прекомерно.
Поясних,че са И прекомерно,т.е.че дори и с високорискова тромбофилия понякога не е нужно кръворазреждане,още по-малко самоназначено! Четете малко по-задълбочено 😉

# 509
За ваша информация - аспиринът е търговското име на т.нар ацетилсалицилова киселина, която има различни търговски имена и дози и антиагрегантно и противовъзпалително/обезболяващо действие. Няма различни видове аспирини за различни симптоми - има един аспирин с различни търгорски имена и дози, чийто ефекти не действат изолирано за различни проблеми. Например пиейки аспирин за мускулна треска, ви се разрежда кръвта, както и пиейки го за разреждане на кръвта против тромбоза, той оказва противовъзпалително действие върху съдовете.
Иначе съм съгласна, че всяко лекарство трябва да бъде консултирано с лекар.

Общи условия

Активация на акаунт