Мама се радва на ритничета безчет, юлчето усеща - пролет е навред! - Термин Юли - тема 5

• 44 485
  • 768
  •   2
Отговори
# 135
Аз днес бях при д-р Маринов на фетална ехокардиография. Както той констатира-това бебе е много непослушно (шегичка). Той се въртя , обръща. Тъкмо доктора почва да изследва нещо и малкият хоп и се обърне 🤣 . Аз се бях притеснила и д-ра каза: в момента сте като скачени съдове, каквото чувстваш ти, това и той. Затова ме остави да се поуспокоя.
Слава богу всичко му е наред, та сега съм по-спокойна.🥰💙

# 136
Така е, а и при мен като знам, че има проблем (кръвоток в едната маточна артерия), и се шашкам повече, защото не се знае дали изобщо и кога може да даде отражение. Със сигурност стресът не ни е приятел, но някакси бързо се привързвам към усещането да го усещам постоянно, и после като спре, се чувствам в небрано лозе. Моята АГ, въпреки че съм в 26 плюс 3 последния път ме пита по един и същи начин ли го усещам, всеки ден ли, и оттам прецених, че трябва да я уведомя. Очаквах че ще ми каже че е нормално да са по-слаби от време на време. Казах и че ги има, но са по-леки и доста по-малко, та тя ме извика на преглед. Като е за първи път наистина не знаеш, макар че и втория път ако има нещо различно сигурно човек пак се шашка. Най-хубаво е да вярваш, че всичко ще е наред, но не успявам през цялото време, а и искам да съм сигурна, че правя каквото е нужно...

Всички бременни сме изживели дълго време без ритничета. Въпроса е да се опитваш да не мислиш за това постоянно. Но пък първа бременност е нормално да се притеснявате за всичко. Аз има дни в които усещам бебето 1-2 пъти, но просто знам че е наред. Не случайно на повечето места пише, че СЛЕД 28 седмица може да очаквате да усещате бебето всеки ден. И със сигурност стреса се отразява много, дори на моменти си мисля дали пък през първата бременност не допринесох и аз за състоянието си с постоянна тревожност и притеснения.
gushka в коя седмица си?

# 137
И аз днес минах преглед. При мен усещанията са леки или почти ги няма когато е с гръб към коремната ми стена. Първата бременност се шашках като не я усещах и си бях взела от ония китайските мини доплери и го пусках да чуя сърчицето. За теглото в 22 седмица на феталната беше 526 гр днес в 25 седмица я измериха 670 гр.

# 138
И аз се зачудвам за колан, усещам болки тип разтягане ниско долу също.

Добре, че засегнахте и темата за движенията. Има дни, в които малката прави доста превъртания, бутания, ритания. И други дни, в които едвам я усещам след сладко, вода, сок или каквото и да опитам. Е, не мога да не се притеснявам! Но си казвам, че щом все пак я усещам дори и малко, значи всичко трябва да е наред...
Забелязвате ли вече някакъв режим да има вашите бебета?
Аз не, има дни, в които е активна вечер, други - сутрин, понякога след баня, понякога - не. Единственото, което има като режим е на няколко активни дни (3-4) има по един ден почивен. Grinning

# 139
  • Замък сред облаците
Аз май още ще го мисля за колана. Оказа се, че вчера яко са ми били подути червата от храносмилането + запек и малкия цял ден не го усещах, чак бях се втресла от нерви вечерта като ви четох и вас. Та оттам тежест, опъване, дискомфорт, днес най-накрая ми олекна и бебето танцува цяла сутрин вече.

# 140
Да ви се похваля. С таткото снощи гледахме малкия какви ги върши из корема ми. Накарах го да полегне,да го чуе....е чу го! Голям кеф е от няколко дни. Не стига,че най-накрая започна да вижда сина му как ме ръчка,пък и чу сладките ритници. Много вълнуващи моменти! Имам чувството,че 27 години съм живяла за тях! 🤰💙

# 141
  • София
Аз днес съм на фетална, измериха я момата всичко и е наред 650 гр, но не ще да се завърти да си покаже лицето. И вече втори час обикалям и влизам да проверим обърнала ли се е и не и не 😨 Явно от сега ми тества нервите и на баща си, който пък остана с Калин за да не го мъкна с мен и си изпуска мийтинг с колеги от други държави сега заради мен. 😑

# 142
Аз колан предния път си взех, но не ми погаше. А сега и като стане топло през лятото не мога да си представя да го слагам.

Режим моето има май вече, ама не ми харесва. От 08 сутрин до към 16-17 спи и кротува, после се размърдва и през ноща има танци и спорт. 🙂

# 143
Опитвам се да ловя режим у моя юнак и засега с условности е активен следобед и вечер като легна да спя. И при мен си има тихи дни, където почти не го усещам. Случвало ми се е да лежа с ръка на корема да предизвикам някакво движени, но тц. Така един път след поредната тишина, започнах да му говоря и да му се моля да се раздвижи малко, та се смили над мен и ритна няколко пъти. Гледам да не се втелявам, но си го има притеснението.
Иначе както уж си ми беше малък корема имам чувството, че буквално за ден се издух. Чувствам се тромава, подута, тежка... Абе вс екстри Grinning
23-та седмица това.
Скрит текст:

# 144
  • София
Рано е за режими на бебетата. Аз дочаках все пак да се обърне на почти третия час. Имаме прекрасна мома с дълги, хубави,  прави крака. Докторката се шегува, че на мен се е метнала. Обърнала се е вече главично. Нослето е същото като на Калин и съм много доволна. Ето ви, принцес:

# 145
При мен беше една безсънна нощ, надявам се да е било инцидентно, защото не си представям от сега да не мога да спя. И после пак идва време за първо хранене, това ще ми стане "любимият" симптом на тази бременност! Ще взема да ям само вечер, не знам вече какво ми е. Пробвах с различни храни, да изключа сладко, да включа, да не ям мляко, да не ям мед (по принцип закусвам овесени ядки, но си викам да не би нещо от тях с комбинация прясно мляко и мед), да ям много малко... Все тая, половин час след това ми става лошо. Май раздвижване помага и повече вода.

Свърших малко къщна работа и сега полегнала усещам нежните ритници на моя бебок, награда ми е явно Simple Smile

# 146
Здравейте, момичета! Simple Smile

Пиша с молба за съвет.
В 26+3 г.с. съм и днес бях на преглед при проследаващ АГ. Със задна, ниско прикрепена плацента съм, която за съжаление не се вдига в хода на бременността. До сега съм правила двете ФМ в Ортогин при д-р Петър Игнатов.
АГ ме насочи да направя третата ФМ в Марковс. Въпреки добрите думи за Игнатов е на мнение, че в Марковс имат много добра апаратура и тримата специалисти са много добри специалисти.
От форума тук знам, че не малко от вас са били там и моля за обратна връзка кой доктор сте посещавали и какви са впечатленията ви.

Благодаря предварително, момичета.

Слънчев следобед на всички!

# 147
В приложението фея това са публикували за коланите. Явно най-често в тези седмици започват да ги мислят бъдещите майки.

Това не съм сигурна дали ще може да се види, но ще опитам да го кача

# 148
  • Замък сред облаците
Лазур, като цяло в Марковс май няма с кого да сбъркаш, Марков е обучавал всичките и всички преглеждат по неговия тертип. Аз лично съм ходила при др Атанасова, но понеже си с по-сложен казус, направо записвай при Марков и не го мисли. Последно инфо чух преди 2 седмици, че малко са вдигнали цените вече в новия медицински център и при него прегледът бил 200 лв вече, аз при Атанасова платих 160 лв последно февруари.

# 149
Здравейте, момичета.
По препоръка на АГ трябва да направя ОГТТ - или т.нар. обременяване с глюкоза. Резултатът ми е 5.42. Малко се притесних, тъй като досега не съм имала висока захар.
Разбрах уж как протича изследването, само не разбрах първата проба кръв кога се взема - преди или след приема на глюкоза, благодаря!!!

Общи условия

Активация на акаунт